Wildersnis

gibbons.jpg

Zo langzamerhand ga ik me afvragen of de Tweede Kamer en het kabinet een wilder(s)nis vormen. Een ondoordringbaar oerwoud met slingerapen die elkaar proberen te overtreffen als het gaat om de meest verbluffende en verspillende capriolen. Aapje Maria vertoont zich in de tijd van de Partij voor de Dieren met een vos om haar hals “omdat het haar zo goed staat”. Ik zou zeggen, als ze een dood beest om haar nek wil, laat ze een olifant nemen. Die past beter bij de dikte van haar huid.

Wilders wil een motie van wantrouwen indienen tegen twee bestuurders die nog niets hebben gedaan, alleen omdat zij paspoorten in twee kleuren kunnen laten zien. Zeker, dat is niet perfect maar het mag en het kan. Meteen daarop springt de hele Tweede Kamer overeind als een groep apen waarbij je net een tros bananen in het midden hebt gegooid. Onder luid gekwetter en gekrijs storten ze zich op de prooi.

Dat allemaal om maar te laten zien hoe politiek correct ze wel zijn. Het mag er dan vergaan van de academisch geschoolden, veel verstand lijkt er niet te huizen in politiek Den Haag. Het ergste is dat de paranoialijders van `rechts` gelijk krijgen als ze zeggen dat Wilders monddood wordt gemaakt en dat hij wordt gedemoniseerd. Is hij echt met de NSB en de Nazi´s te vergelijken? En zelfs dan nog, kun je die dan het beste bestrijden door jezelf te gedragen als een roedel hersenloze springbokken? Het Vlaamse cordon sanitaire bewijst het tegendeel.

Wie rationeel en tactisch met de Partij voor de Pubers van Wilders om wil gaan, laat hem zijn gang gaan. Al zijn voorstellen en moties zijn zonder enige moeite weg te stemmen. Hoe minder gekwetter daarbij te horen valt, des te beter. Er wordt dan minder aandacht aan besteed en dat is wat Geert zo zal missen. Ten einde raad zal hij zijn haardos misschien pimpelpaars met sterretjes moeten spuiten om nog voor de camera te mogen verschijnen. Het gedrag van de Kamerleden op dit moment geeft hem de kans zich te presenteren als de enige die geeft om de belangen van Nederland. Tja, dan is electoraal verlies bij de andere partijen voor de hand liggend.

We hebben gestemd om een daadwerkelijke verandering in het politieke klimaat teweeg te kunnen brengen. Dat leek een mogelijkheid al kregen we een beetje het lit op de neus toen het onderzoek naar de bijdrage aan de `vredesoperaties` in het Midden-Oosten niet door mocht gaan. Nu blijken de Kamerleden zich ook nog eens te gedragen als groep 3 van het basisonderwijs waarvan het schoolreisje niet doorgaat. Waar is een spiegel te vinden die bij de dames en heren een duidelijk beeld laat overkomen? Het programma Pekingexpres in de jungle is een saaie vertoning in vergelijking met het Binnenhof en het zou nu juist andersom moeten zijn. Althans, volgens de democratische traditie.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://politiek.wordpress.com

Service

www.waroftheworlds.com

www.enchantedlearning.com

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/02/28/wildernis/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 reactiesPlaats een reactie

  1. Tja.. Wilders heeft natuurlijk een functie. Dankzij zijn rara voorstellen kunnen anderen laten zien hoe goed zij wel niet zijn… Politiek den haag heeft een groot “kijk mij nou” gehalte. Het komt op mij over datk een aantal kamerleden er “ter meerdere eer en glorie van zichzelf”zitten. Volgens mij zijn ze maar wat blij met wilders.

  2. Mja.. het zorgt voor aardig wat commotie die Wilders, maar 1 Rita is genoeg lijkt mij. 1 Rita die de kamer verstoord word ik al moe van, laat staan een Geert Wilders daarbij.
    Soms vraag ik mij af of je in de kamer zit, Kaj. Want je weet dingen, waarvan ik denk: “Shit had ik dat maar gezien.” Ik vind politiek heeeel interessant en lees met grote interesse je blog. Bijna dagelijks vraag ik me af ‘of kaj nog wat geplaatst heeft’. En in diezelfde dagelijkse kijktoch.. vraag ik mij af.. ‘hoe weet hij dat allemaal!’ Goed, straks mag ik mijn 2e jaar gedeeltelijk zelf invullen en kies dus (eeeiiiinddelijk!!!!) met volledige overtuiging voor Journalistiek en hoop hier een boel politiek in terug te vinden. Want ja, het is rete interessant. Ik hoop dat de verkiezingen nu eindelijk eens een grote opkomst zullen krijgen (die van de eerste kamer dan hè).
    Ik kijk er naar uit!!!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: