Repelsteeltje en de ontluikende integratie

tuinobject_totaal.jpg

Terwijl Geert Wilders als een woeste mastodont tekeer gaat tussen het Ming-porselein en zijn collega’s voortdurend menen daarover te moeten vallen en jammeren, schrijdt de integratie voort. Het kan ook haast niet anders want integratie komt niet uit de stoelen van de Tweede kamer naarbeneden rollen, het groeit en bloeit in de harten van de gewone sukkels die zich dag in dag uit van en naar hun werk, vriendje of vriendinnetje begeven.  In stilte maar goed doorbloed voltrekt zich een waarlijk integratieproces.

Terwijl een grote groep jankende wolven, jeremieert over de onzindelijke gedachte van islamisering van onze samenleving, zijn veel jongeren met een islamitische achtergrond al aan het afdwalen van het spoor dat haatdragende Repelsteeltje-achtige moslimgeestelijken voor hen proberen uit te stippelen (weet iedereen nog wat er met Repelsteeltje gebeurde? Juist, hij stampvoette zo hard van kwaadheid omdat hij zijn zin niet kreeg dat hij in  tweeën spleet, politici zouden eens wat vaker de waarheden van oeroude sprookjes moeten bestuderen).

Ik hoor sommige van mijn lezers en lezeressen zich al verbijsterd afvragen: “Waar heeft die man het over?” Ik heb het over de goede en kritische observatie, gewoon in het dagelijks leven. Niet het globaal kijken zoals een politicus of een extremist ter linker- of rechterzijde dat doet, maar kijken naar je eigen dagelijkse omgeving. En zie…

Bliepbliep daar ontdekte in vanmorgen op het station van Utrecht een moslima compleet met hoofddoek en…naaldhakken. Dat laatste is toch echt ook uit den boze in de ogen van de strenge moslimmannen. De naaldhak is immers het symbool van de zelfbewuste, zichzelf aantrekkelijk vindende vrouw? En dat mag niet, niet volgens de strenge leer. En laat ik nou vanmiddag op hetzelfde station een moslima voorbij zien wandelen met hoofddoek, spijkerbroek  en…sportschoenen van Nike!

Integratie, nog enigszins verborgen maar steeds meer in het oog springend. Integratie is niet het overnemen van andermans gewoonten maar het uitkiezen van diens gewoonten voor zover je ze prettig vindt. In een zich gestaag ontplooiend proces als heen en weer waaiende boomkruinen. Een proces, een langdurig proces maar een proces waarbij allereerst gevoelens, voorliefde en genegenheid een rol spelen. Nederkrant en de hele overige rechtse pulpmedia die de Islamisering van Nederland hebben afgekondigd als onheilsprofeet en wrekende god tegelijkertijd, kunnen tegen die onvermijdelijkheden van het detail niet op. De onvermijdelijkheden die zo verbonden zijn aan de diepste wens van haast ieder mens: zichzelf een positie te verschaffen die past bij eigen ambitie en capaciteiten. Meneer Ariel Bruéns mag inpakken. Hij is blind voor de combinatie van hoofddoekjes en naaldhakken. Misschien ziet hij ze wel maar begrijpt hij ze niet en dat geldt ook voor Wilders en diens horde. Ze herkennen de woordjes wel maar begrijpen de inhoud niet (sorry Marlous).

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Service 

www.emerce.nl

www.goodadvicebooks.nl

www.springerlink.com

www.writersblog.nl

www.slionhead.com

www.aminoke.spaces.live.com

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/09/11/repelsteeltje-en-de-ontluikend-integratie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 reactiesPlaats een reactie

 1. Huidige leiders zijn niet een beetje dom, maar zeker achterlijk.

  Meer dan 30 jaar het beleid van islamisering implementeren en nu opeens eigen product weigeren?!

  We hebben het nu over een vijandige buitenlandse jihadisten oprukking onder leiding van de buitenlandse mogendheden en buitenlandse staatsambtenaren, imams, politicus die overal infiltreren, agenten van geheime diensten die in nederland jihadisten aansturen, met een religie die predikt dat niet moslims zich moeten onderwerpen of verdreven moeten worden, hun ware doel willen bereiken.
  Hoe stom, achterlijk, lomp, idioot, enzovoort kunnen deze politici zijn, jihadist is niet zomaar uit de hemel gevallen, in Nederland is hij een logiche gevolg van het islamisering beleid!
  Het is een paradigma-probleem. De islamitische immigratie in Nederland is qua aantallen teveel geweest en in een te korte periode. De nederlandse samenleving is overspoelt met de moslims… De grote steden lijken inmiddels bijna islamitische enclaves.

  CDA

  Niet alleen PVDA, D66, SP en GL maar ook CDA wilt graag dat deze instroom intact blijft. Dus meer jihadisten in Nederland die zich concentreren met name op de sluipende overname van de Nederland…
  Onder de CDA regeringen werden honderden kerken omgevormd tot de moskeen. CDA prominenten openden nieuwe moskeen,islamscholen. Balkenende poseerde met zijn heilige hoofddoek moslima’s..!Zoveel stupiditeit en nu Buma heeft over de Jihadisten. Dit is dus eigen product! Meer ontwikkelingshulp naar moslimlanden, jaarlijks miljoenen voor de uitkeringen in Moslimlanden, kinderbijslaggen voor de creatie van nog meer jihadisten. CDA wilt dat deze jihadisten nu niet worden uitgezet, ze willen de islamitische subsidieclubs te bekostigen.
  CDA beleid van de laatste 35 jaar voor dit land doet niet ter zake omdat dit gemeenschappelijk beleid is. Deze 35 jarige chronische fout toegeven is als een politieke faillissementsverklaring. VVD, Pvda, D66 en CDA verkopen Nederland aan achterlijke uitstoot van Turkije en Marokko. Er worden imams georganiseerd, met de lege hoofden kunnen ze zelf niet, opeens geen idee, hoe ze de jihadisten gaan bestrijden!
   De CDA islamiseert van binnenuit…daarom is er zoveel weerstand tegen de stopzetting van islamitische immigratie, stopzetting van moskeebouw en islamscholen in nederland…
   IMAMS EN JIHAD
  Hier mogen imams in moskeeën vrijelijk extremistische propaganda verkondigen door hun hoge geboortecijfer hebben zij de zekerheid op termijn een meerderheid te vormen in Europa; Het gezegde gaat immers: ‘alles is geoorloofd in liefde en oorlog’.moslims denken nu al dat binnen tien jaar een op de twee Europeanen moslim zal zijn door migratie, hoge islamitische en lage Europese vruchtbaarheid en gedwongen bekeringen. 

  Dit alles druist in tegen het rechtsgevoel van veel Nederlanders…De gewone burger wordt tot de laatste door de overheid zeer nauwkeurig berekende cent zó uitgeknepen, ze zijn enorme elitaire ballenpartijen geworden dat de gewone werkman nu uiteindelijk afstand moet nemen van deze partijen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: