CDA in crisistijd, de potloden en de paddo’s

Tot op heden heeft het CDA niet bekend gestaan als de partij van de nivellering maar daaraan lijkt nu een eind te komen. Plotseling putten CDA politici zich uit om de vervlakking van de Nederlandse samenleving een feit te maken. Gek genoeg springt de partij daarmee rechts uit de flank maar vlak blijft vlak. 

Met een onvervalst genoegen ziet de partij kans om de dikke vette verdienenrs van Nederland nog eens even extra te spekken. In de toekomst behoeven zij wat het CDA betreft alleen nog maar 37 procent belasting te betalen. Ook de bonusgraaiers profiteren daar in de komende tijd van.

Nu heb ik er nooit aan getwijfeld dat de Quote 500 elke behendigheid kenden om onder de al te zwaarwegende belastingdruk in Nederland uit te komen. Het aprkeren van vermogens in fiscaal aantrekkelijker oorden behoorde daar zeker toe. Ik verdenk het CDA er dan ook van de bovenmatige vermogens weer naar Nederland te willen lokken. Dat goed goed voor de krakende financiële sector en…het is waarschijnlijk ook goed voor de belastingpot. Daar komt bij dat de administratie rond de bealstinginning veel eenvoudiger wordt met een vlaktax en dus goedkoper voor de overheid.

Nou ja, goedkoper, het zal wel weer een paar extra WW-ers en bijstandstrekkers opleveren en  die ex-medewerkers van de Belastingdienst  nivelleren de kosten dan wel weer.  En er zitten natuurlijk nog meer addertjes onder het gras. Zo gaan de belastinplannen van het CDA onevenredig zwaar drukken op de mensen met de laagste inkomens en daarvoor moeten dan weer toeslagen bedacht worden die uitgevoerd kunnen worden door Belastingmedewerkers die eerst waren ontslagen. Daarmee lopen de kosten van het systeem dan weer op.

Maar het CDA vlakt nog meer. Het vlakt regelrecht rechts-conservatief door van alle immigranten te verwachten dat ze een potlood kunnen vasthouden. Bij de inburgeringscursus schijnen ze soms maanden nodig te hebben om iemand te leren zo’n schrijfstift tussen de vingers te houden. Ik geloof daar geen donder van aangezien de ongeletterde dames uit de lage lonenlanden wel een breipen kunnen vasthouden. Het idee van een stokje tussen de vingers is al lang bekend. En de mannen? Die hebben ook wel eens iets tussen de vingers waarmee ze kunnen lezen en schrijven dus…geen probleem lijkt mij. Nee, het probleem zit bij Van Geel en consorten.

Nu de financiiële crisis woedt , lijkt het wel eens of Wouter Bos alles bepalend is in Nederland. Jammerende CDA-ers hebben zich wel eens beklaagd dat hij teveel de aandacht naar zich toe trok. Tja, dan had je als CDA maar de minister van Financiën moeten leveren en niet de premier. Je kunt niet alles hebben.

Maar ja, wie had er nou ook een financiële crisis verwacht. Zelfs het chiliastische denken binnen het CDA opent de blikken niet tot zover in de toekomst. Dan maar een trucje geprobeerd om de aandacht te krijgen, desnoods over de hoofden van immigranten en de laagstbetaalden en heel vaak zijn dat nog dezelfden ook. Ook daar zit een stuk vervlakking in.

En dan begeeft het CDA zich ook nog op hellend vlak door alsmaar te hameren op verboden als het gaat om drugs en vooral ook op de opheffing van coffeeshops. Toegegeven, wie flink aan het hallucineren is geslagen zal moeite hebben een potlood vast te houden maar ja, die mensen hebben toch al lang bewezen dat ze in Nederland een kans hebben? Het zou toch mooi zijn als Van Geel nou eens een lekkere lurk nam aan een joint of een doosje paddo’s leegvrat. Wedden dat hij ze lekker vindt?

Het CDA wil ongeletterde bruidjes en bruidegommetjes die geen potlood kunenn vasthouden, weren uit Nederland. Ondertussen stimuleert ze drugscriminelen die vuurwapens kunnen vasthouden het land binnen te komen. Of hallucineert Van Geel nog steeds van een drugsvrije samenleving dankzij een keiharde aanpak? In dat geval is het verschil tussen een bruidje dat geen potlood kan vasthouden en Van Geel, dat de eerste nog iets leren kan. Van Geel blijkbaar niet. Misschien houdt daar de nivellering wel op. Voor degenen die mogen blijven, stel ik een insigne voor dat op het revers moet worden gedragen: een handje dat een potlood vasthoudt.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Service

http://www.volkskrantblog.nl/pub/mm/tempest/3368/Image/multicirkeldienietdraaitmaartoch.jpg

www.rug.nl/Corporate/nieuws/adamsAppel/archief2008/afl02

www.salvia.drugsinfo.net/voorwoord.html

www.cda.nl

www.reddepaddo.nl/?p=144

www.paddo100.hyves.nl/blog

www.sairaramira.wordpress.com

www.kajman.wordpress.com

 

 

 

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/11/26/cda-in-crisistijd-de-potloden-en-de-paddos/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 reactiesPlaats een reactie

  1. Opnieuw ontzettend goed geschreven, maar ben het uiteindelijk niet met alles eens. Zoals deze zin: “Het CDA wil ongeletterde bruidjes en bruidegommetjes”, daar sla je vanuit jouw perspectief de spijker mee op z’n kop, maar ik vind het een beetje ver gaan.

  2. I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, its rare to see a great blog like this one nowadays fdgfbegdckdb

  3. Rattling great visual appeal on this web site, I’d value it 10. ddcgcagdadfg

  4. This is why Facebook games are becoming more popular. The ease of use and dissemination of content, tagging fddckecdgeda

  5. Perfect webpage you have at this website! Precisely how could i add in this blog’s feed into my Rss reader? cfcgdbdacgfb


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: