Me Bokito, you Jane

lachen1.gif

Toen ik de titel va deze column opschreef, dacht ik nog even: zou dat wel werken? Weten mensen tegenwoordig nog waar de kreet vandaan komt? Het zou kunnen want kortgeleden is de musical Tarzan gestart. Hoe dan ook , ik heb er zin in.

Een paar jaar geleden verschenen er in de krant publicaties over een “wetenschappelijk onderzoek”. De uitkomst daarvan was dat vrouwen die van tomatensoep houden, meer van seks genieten. In stilte had ik dat gevoel altijd al gehad maar dat is niets bijzonders want onderzoeken wijzen meestal uit wat je al weet. Er stond overigens niet bij of het ging om chinese tomatensoep, tomatensoep met basilicum, hot tomatosoup of de “kroidiege tomatosoepe” waarmee Unox de laatste tijd heel Europees adverteert. Ik vermoed dat het niet uitmaakt want ook vrouwen vertonen in bed wel variatie.

Hoewel, ik vind de meeste vrouwen oersaai, vooral in bed. Dat komt doordat zij geen gevoel voor humor hebben. Dat is althans de uitkomst van een nieuw onderzoek en ik ben het er niet mee eens. Vrouwen hebben wel degelijk gevoel voor humor want ze lachen vrijwel altijd om mijn grapjes en daar heb je echt veel gevoel voor humor voor nodig.

Het zit anders vrouwen hebben wel “gevoel voor”  maar ze hebben geen humor. Als er één mannenberoep is in de wereld, dan is het dat van grappenmaker. Een grappenmakende vrouw op het toneel wordt dan ook meestal een vertoning. Cabaretier is een mannenberoep en daar is een goede reden voor.

Vrouwen missen de creativiteit om een grap te maken. Vrouwen missen sowieso veel creativiteit, kijk maar naar het uiterst geringe aantal vrouwelijke, scheppende kunstenaars. Dat komt doordat hun hoofd vol zit met zorgtaken. Tja, de natuur heeft hen nu eenmaal opgezadeld met zorg. Zij hebben de infrastructuur en utiliteitsvoorzieningen om een kind te baren en te verzorgen. Mannen niet. Mannen hebben de infrastructuur voor humor. Ik bedoel maar, je begint toch al onhandig te giechelen als je hoort dat mannen hun pik “Johan” of , nog erger,  “Kabouter” noemen? Beter kun je hem “Leuter” noemen want dat is toch wat de meeste mannen er het grootste deel van de tijd mee doen:  ertegen leuteren. Een serieus gesprek kun je er niet mee voeren. Eikels! 

Mannen hebben humor omdat het hoort bij hun positie in de maatschappij. Met humor versla je in eerste instantie de concurrerende andere mannen. Wie het grappigst is, wint het vrouwtje. In eerste instantie dan. Alleen ijzeren feministen kunnen zich dood ergeren aan die mannen die alsmaar `grappig` willen zijn. Tja, Ciska, laat daar eens naar kijken.

Nog maar een paar dagen geleden deed een vrouw in Blijdorp haar uiterste best om een gorillamannetje aan het lachen te krijgen en ze bereikte niet meer dan een glimlach. Wat moet je ook anders als de kinderen de deur uit zijn en je van je man niet meer met poppen mag spelen? Dan ga je een lief, klein aapje in de dierentuin opzoeken om gekke bekken tegen te trekken. Dat is een projectie van je moederlijke zorggevoelens op al weer “zo’n aap van een jong”. Ja zeker, de pure uitvoering van een zorgtaak.

Haar dochter was gisteravond bij Knevel en Van den Brink. In plaats van toe te geven dat haar moeder “een beetje dom” was geweest, verklaarde ze dat het iedereen had kunnen overkomen. Knevel en Van den Brink beaamden dat. Proest!

Echt niet! Een aap weet heel goed verschil te maken tussen mannen en vrouwen van het mensenras. Bokito vond die vrouw `intimiderend lekker`. Als Andries Knevel zijn gezicht plat had gedrukt en gekke koppen had getrokken tegen Bokito, had de zilverrug hem ook gegrepen en volledig opgevroten. Hij had Andries, als man, als bedreiging gezien voor  zijn suprematie. Bij Tijs van den Brink was het anders gegaan. Als die voor het glas was verschenen, was Bokito met afgewend gezicht achterin zijn kooi gekropen van angst. Aan tafel zat ook Mark Rutte. Mogelijk had die ook wel eens naar een echte man willen kijken. In dat geval had Bokito de oppasser gevraagd om het uitzicht weer vrij te maken.

De dochter van Jane vroeg op tv aan het Nederlandse volk en de wereld om van het voorval met Bokito geen hype te maken. Pardon? Waarom denkt mevrouw eigenlijk dat ze bij het illustere tweetal aan tafel mag zitten? Klaarblijkelijk heeft dochter al evenmin inzicht in sociale structuren als haar moeder. Misschien is het wel genetisch bepaald.

Laat ik het zo stellen: voor mijn eerste column over Bokito liep het storm wat lezers betreft. Ik vrees dat de hype niet meer te stoppen is. Nederland en de wereld moeten eerst de kans krijgen om “na te apen”.

En eh, Hélène (de lezers zullen me deze persoonlijke zijstap willen vergeven) , ik weet dat het een verschrikkelijk verhaal geworden is. Ja, ik kon het niet laten. Het was te grappig. Me Bokito, you Jane.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

 Service

 

www.moppen.nu

www.searchcowboys.nl

www.jnloco.be

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/05/24/me-bokito-you-jane/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 reactiesPlaats een reactie

  1. Grrrrrrrrrrrr! Als ik Heleen heette slingerde ik je met lianen en al zó tegen het glazen plafond.

  2. At your service! Ik vind je wel een beetje moordzuchtig, trouwens. Mag dat allemaal wel van Human Rights Watch en zo?

  3. Nog even, ik begrijp nu dat je Heleen Mees bedoelt. Nou, als ik Bokito heette…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: