Liefde niet

pia06160.jpg

Al zou ik een robijn zijn maar ik had de liefde niet, ik zou blozen van leegte,

Al zou het licht door mij helderder schijnen dan waar ook maar ik had de liefde niet, ik zou geen spaarlamp kunnen evenaren,

Al zou ik het grootste gelijk hebben van de hele wereld maar ik had de liefde niet, ik zou niemand overtuigen,

Al had ik alle Nazi’s van de wereld verslagen maar ik had de liefde niet, ik zou een moordenaar zijn,

Al was ik altijd blij bij het opkomen van de zon maar ik had de liefde niet, ik zou slechts schijnen en niet zijn,

Lezers bedankt voor de myriade die wij hebben overschreden.

Tot sterkte,

 Kaj Elhorst 

Http://politiek.wordpress.com

Service

 www.allspirit.com

www.dalailama.com

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/02/28/liefdeniet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

13 reactiesPlaats een reactie

 1. leuk dat je een bijbeltekst quote.

  Maar dat zeg ik, als je 50% belasting betaald, maar je hebt de liefde niet, kun je mij niet overtuigen.

  Deze bijbeltekst zegt het uitstekend, Socialsisme mag en kan niet en is funest voor de vrijheid en cohesie van een land en een volk. Liefde zit in je hart.

 2. heb jij ook eens een reactie…

 3. Liefde zit in je hart en daar hoort het socialisme even goed bij als de diverse godsdiensten, het liberalisme, al die mooie huidskleuren, hoofddoekjes, boerka’s, sarongs, fezzen, kimono’s, kaftans, pofbroeken, kilts, Lederhosen, totempalen, pyramides moskeeën, cowboylaarzen, hacienda’s, de tango en noem maar op. Als je dat bedoelt,ben ik het met je eens.

 4. Als je 50% belasting betaald… heb je een gigantisch inkomen. Ik denk… dat je dat dan niet eens direct zou missen, zoals (ik bijvoorbeeld) veel mensen elke euro missen.

  Socialisme? Laat het eens wat meer komen. Want zonder liefde naar elkaar toe.. heb je geen wereld.. ZOuden we het daar maar op laten?
  Heb uw naasten lief? Dat is best sociaal! Ik vind het goed! Laten we onze naasten lief hebben en die naasten hun naasten weer en als het goed is.. (als je naasten onder kennissen/vrienden/vage bekenden en de rest wat dichterbij staat) bekijkt.. zijn we in 8 stappen de wereld rond en ik dénk dat veel mensen.. wel een beetje extra liefde kunnen gebruiken, al dan niet MET HOOFDDOEK!

 5. Nee SOCIALSIME MOET VERDWIJNEN, pas dan kun je vanuit jezelf goed sociaal zijn.
  Je verwart socialisme met sociaal. dat is Zeker niet hetzelfde.
  Socialisme leidt tot egoisme, hoe kan ik mezelf het meest bevoordelen vanuit de schatkist.
  Je bent naief.

  Daarnaast hoef je maar 31% procent belasting te betalen om het totaal op 50% te krijgen. en dan tel ik de accijns niet eens mee. 31 + 19 (btw) is 50%.

  Als ik 5000 of 10000 in de maand verdien, dat merk ik echt wel. Ook al heb ik volgens jou (en de Staat) genoeg. Dat wil ik graag zelf bepalen. Ik wil zelf vrij zijn. De laatste keer dat ik checkte was het afnemen van geld dat van mij is nog steeds diefstal…. Belasting is een vorm van diefstal. EN zeker met de Staat in huidige vorm… MAar ik denk dat je gewoon nog niet ver genoeg voor je neus uit kijkt.

  Bovendien hebben wij HELEMAAL GEEN verantwoordelijkheid om voor de rest van de wereld te zorgen. Ook niet moreel. De eerste de beste afrikaan. laat je gigantisch stikken en doodgaan in de goot als ie er zelf beter van kan worden. Wat is er nu van al die miljarden en miljarden ontwikkelingshulp gekomen? NIETS. De beste hukp komt altijd van particuliere initiatieven omdat daar de mens en haar hart achterstaat, en niet een staat met geld dat toch niet van hun is. Ik kan zo ook wel bedenken wat ik met jou geld wil doen ‘ten goede van de mens’

  Ook al heb ik volgens jou (en de Staat) genoeg Ik geloof niet dat ik op mijn blog ook maar ergens heb vermeld dat mensen met welk inkomen dan ook GENOEG hebben. Om eerlijk te zijn, vind ik wel dat er mensen zijn die TEVEEL hebben. Daarbij gaat het dan vooral om zogenaamde ondernemers die met gigantische bonussen hun zak spekken. Voor zover ik uit de reacties kan nagaan behoort Wolverine tot de doelgroep waarvoor ik me juist zou willen inzetten. Voor zover de beschuldigingen aan het adres van het socialisme zijn gericht, begrijp ik ze niet en de verwijten in de richting van mijn persoon lijken mij uit de lucht gegrepen. Socialisten zijn over het algemeen mensen die opkomen voor anderen (vandaar de naam “socialisme” die samenhangt met “sociaal”). Dat sociale aspect is voorts gebaseerd op de wetenschap dat mensen samen het leven dragelijker of zelfs beter moeten maken. Wolverines opmerkingen over mijn inkomen laat ik voor zijn rekening maar ik kijk wel met jaloezie naar die getallen.

 6. Tekst is gedeeltelijk verwijderd vanwege beledigend karakter
  Als ik 5000 meer te besteden heb in de maand. draait de economie ook beter, waardoor er meer vraag naar prodicten komt, wat meer initiatieven en investeringen oplevert, wat uiteindelijk banen zal opleveren, zodat iedereen er beter van wordt.

  Tevens is het progressieve belastingsysteem enorm oneerlijk voor rijke mensen omdat ze ook procentueel meer moeten gaan betalen. 1 belasting box is het meest gelijk. Dan behandel je iedereen gelijk. Daar ben ik het niet mee eens omdat 30 procent van het inkomen voor iemand met 1000 euro in de maand nu eenmaal ingrijpender is dan voor iemand met 50.000 euro in de maand.

 7. Tekst verwijderd vanwege beledigend karakter

 8. Ik mis momenteel ook elke euro, en daarom wil ik graag zelf weten waar ik de weinige euros aan besteed. Dat heet vrijheid.

  Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar ik denk dat je wel genoeg om over na te denken hebt nu.

  Tevens denk ik dat je maar eens het socialistische bord voor je kop weg moet halen, al denk ik dat je daar nog te jong voor bent, tevens heb ik niet de indruk dat je op rationele gronden kunt reageren.

  Als je het geweld van moslims over de hele wereld ziet, Afrika(Darfur), indonesie, India, Frakrijk, Israel/Palestina, dan denk ik dat jij verkeerd zit.

  Dat mag je afzetten tegen het huidige politieke socialistische klimaat in NL ten opzichte van de islam en ben ik van mening en dat je maar snel naar de velden met witte kruizen die in normandie staan, om daar de aan de duizenden mensen die ver weg woonden maar voor onze vrijheid vochten, moet uitleggen waar jij nu je standpunten vandaan hebt en waarom je daar achter staat.
  Ik denk en hoop van harte dat je dan tot andere gedachten komt.Ik ben in Normandië geweest en heb alle kruizen gezien. Het verband met socialisme en de moslims in Nederland ontgaat mij volledig.

 9. Goed, laat ik beginnen met niet boos worden. Dat lukt aardig als ik verstand op het 0-punt zet.
  1 box is voldoende? Dus iemand die 1000 eu verdiend per maand moet ook 30% afgeven aan belasting, terwijl iemand met 50.000 dat dan ook moet!?
  Alsjeblieft zeg, als je 50.000 per maand verdiend, heb je GENOEG. Ik vind het zelfs egoïstisch om te zeggen dat iemand dat dan niet heeft. Anyhow, ik vind het systeem perfect. Hoe meer je verdient, des te minder ‘je mist’.

  En dat wat je zegt over die afrikaan gaat me helemaal te ver. Zij leven nu eenmaal in een klimaat waar het dag in dag uit vreselijk warm is. Hoe hoog is jouw arbeidsproductiviteit als het hier in Nederland 30-35 graden is? Ik ben er bijna zeker van, dat jij dan niet met plezier aan het werk gaat. Ohhneee!!! Dan neem je natuurlijk gewoon vakantie! Zo simpel is dat!! Want een Afrikaan kán niet zeggen: “Mwoah, vandaag maar ff geen water zoeken.” Om hem te laten stikken? Ja, egoïstisch. In mijn optiek. En of ik nu jong ben of niet, wil niet zeggen dat ik geen recht van spreken heb. Of ik naïef ben? Misschien, maar liever naïef dan zo’n pessimistische rotkop, want daar kom je helemaal niet ver mee.

  “Tekst is gedeeltelijk verwijderd vanwege beledigend karakter”
  Ja moeilijk hè? Op een normaal niveau discussiëren. Ik denk niet dat deze weblog bedoelt is om een ander te beledigen en zo ver hoop ik nooit te gaan. Een ander beledigen is een zwakte. Een sterkte is om op een normale wijze jouw standpunt te verwoorden, waardoor ik WIL nadenken. Maar nee… dat heb je niet bereikt.. Wolverine?!? Sprekende naam.

 10. Hitler was ook een socialist, zijn partij programma was een socialistisch programma, samen leven, samen werken, had een van zijn motto’s kunnen zijn, Stalin was ook een socialist, want zoals je weet is socialisme een vorm van regeren die ontstaat als puur communisme niet mogelijk is (zie das kapitaal van Marx.

 11. Ruud: Ik wist dat het met het geschiedenisonderwijs in Nederland beroerd gesteld was maar om Hitler voor socialist uit te maken gaat mij echt veel en veel te ver. In de eerste plaats zou hij zichzlf in zijn graf omkeren. In de tweede plaats zouden de talloze socialisten die in zijn kampen zijn weggerot zich in hun graf omkeren. Samen leven, samen werken als motto van zijn regering? Hoe krijgt iemand het in zijn hoofd gehaald om dat te zeggen? Dat “samen” bij Hitler gold in elk geval niet voor de Joden, zigeuners, homoseksuelen, Jehova getuigen en verder niet voor alle mensen van het niet-Ariche ras, mensen met een verstandelijke beperking en ook niet voor mensen die het niet met hem eens waren. Ik zou zeggen: lees eens een paar boeken, er gaat een wereld voor je open, Ruud. En staar je vooral niet blind op het woord socialisme in Nationaal Socialisme. Nationaal Socialisme is bovenal geen socialisme omdat het niet de INTERNATIONALE arbeidersklasse verenigt maar het NATIONALE volk. Dat is een belangrijk verschil.
  Socialisme is theoretisch gezien inderdaad een bestuursvorm die “ontstaat” als het zuivere communisme niet mogelijk is. In de praktijk is het socialisme is voortgekomen uit de Marxistische beweging en heeft zich uiteindelijk gevormd tot de parlementaire variant van het communisme (lees de diverse verhandelingen over het revisionisme en de sociaal-democratie). Overigens was Stalin allesbehalve socialist of communist maar veel eerder een nationaal-socialist, compleet met het bibehorende racisme. De communistische revolutie in Rusland is al mislukt één a twee jaar voor de dood van Lenin.

 12. Het verbaasd mij toch nog het meest, dat mensen hier langskomen om hun rechtse kant te tonen. En dát onder een kopje waar ‘liefde’ staat.
  Het verbaasd mij ook, dat mensen zo crue kunnen zijn. Niet dat ik dat niet wist, maar ik zie/lees het liever niet. Ruud, hoe kan het, dat iemand zoiets denkt? Waar komt dat uit voort? (uiteraard ben ik ook benieuwd naar de reactie van Wolverine)

 13. Ik ga hier al niet meer reageren, aangezien ik toch gecensureerd wordt. En dat terwijl ik niet eens aan het schelden was. Alles wat ik zei was inhoudelijk. Een eerlijk gezegd heeft ie gewoon de meest steekhoudelijke argumenten verwijderdt, terwijl die de meest ‘beledingende’ dingen heeft laten staan. Bovendien heb ik mijn punt gemaakt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: