In Pannerden gehakt

Je kunt je hielen niet lichten of het is rottigheid in Nederland. Het lijken de jaren zestig en zeventig wel. Je neemt met veel bombarie fort Pannerden in en even later ben je het ook weer kwijt ook.

Ja zeker, politie en leger waren er voor nodig om die vermaleldijde krakers uit andermans eigendommen te slepen en…het interieur over hoop te gooien. Dat hoort er bij. De eigenaar heeft al vijf jaar niets met zijn bezit gedaan maar wil in het object een museum of hotel vestigen. Ik weet wel wat het wordt: hotel. Van een museum word je niet vet.

Het ongeorganiseerde, baldadige tuig dat zich kraker noemt, heeft inmiddels de sympathie van de omwonenden weten te verkrijgen door gratis rondleidingen. De burgemeester kan daar niet tegen op. Misschien weet hij nauwelijks wat de oude hoop stenen in zijn gemeente eigenlijk voorstelt. Hij ziet zich wel genoodzaakt opnieuw in de buidel te tasten om leger en politie, misschien zelfs de luchtmacht en parachutisten, op te laten treden.

Camp Pannerden, politie en leger komen er helpen met de opbouw. In dat opzicht lijkt hun optreden op het verblijf in Afghanistan. Met hetzelfde resultaat ook. De bewoners kiezen voor de “boeven” omdat al dat wapengekletter alleen maar de weerzin van de “simpele geesten” in de omgeving opwekt.

Ik zou die krakers vragen om van het fort een mooi museum te maken en de winst op de toegangskaarten te delen. If you can’t beat them … 

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://politiek.wordpress.com

Published in: on 27 november 2006 at 8:19  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/11/27/in-pannerden-gehakt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: