Looking in the eyes of Jenny

153729433_7a1d0392b91.jpg

Ja, de titel van een best aardig popliedje uit de zestiger jaren(Sandy Coast) kwam vandaag in me op toen ik het bericht hoorde: Jenny Thunnissen, directeur-generaal van de Belastingdienst ligt onder vuur. De NRC heeft er maar een een artikel aan gewaagd en inderdaad: het is het oude liedje van “ik wist het niet en hoezo ?”

Jenny Thunnissen-Tonnemans was ooit kandidaat voor de post van  minister van Veiligheid en of dat zo’n verstandige keuze geweest zou zijn, is nog maar de vraag. Veiligheid is toch in de eerste plaats erg goed letten op details en haken en ogen. Als directeur-generaal of minister ligt er veel rotzooi op de grond waarachter je kunt blijven haken. En bovendien zou zo’n Ministerie een ramp worden: de fouten van het OM (Justitie) gecombineerd met het arbeidsconflict van de politie (Binnenlandse Zaken).

In de eerste plaats heeft Jenny zich niet al te geliefd gemaakt binnen haar eigen organisatie. Dat is moeilijk als je de baas bent maar een beetje respect en waardering kun je wel afdwingen door in elk geval steeds goed voor je mensen te zorgen. Door achter ze te staan en ze niet te dreigen met “uitroken” als je het over reorganisaties hebt. Maar zo niet Jenny, zij verkoos de ruige toer en wie haar diep in de ogen kijkt, weet ook dat het bij haar hoort.Die ruige toer is wel riskant en dat blijkt nu ook uit de ontboezemingen van de krant.

Ziekenhuizen hebben een financiële constructie gehanteerd om te ontkomen aan de betaling van BTW bij de aanschaf van materiaal. Wat mij betreft heel legitiem al mag het natuurlijk niet. Jenny vond ook niet dat het mocht en zij gelastte een onderzoek naar deze praktijken. Daarmee stapte ze met één been in haar ambtelijke graf want ze was zelf bestuurslid van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft en…lid van de financiële commissie. Nu is gebleken dat ook haar ziekenhuis het niet zo nauw nam. Had Jenny dat met haar “thousand eyes” niet gezien?

Inderdaad, de excuses van ik wist het niet en ik dacht dat het later allemaal wel goed zat, waren niet van de lucht maar feit bleef dat er een lelijke vlek op haar witsatijnen rok zat.Politici en hoge ambtenaren die een beetje de ogen open hebben gehad, hebben toch wel gemerkt dat je de laatste jaren niet zo maar alles kunt maken? Het is héél onverstandig om vanaf je hoofdbezigheden (De Belastingdienst)  een regelrecht lijntje te leggen naar je vrijetijdsbesteding waarmee je probeert te ontkomen aan man en kinderen (financiële commissie van een verdachte organisatie, zoals een ziekenhuis). En zelfs al was die organisatie niet verdacht geweest, dan nog is het onverstandig.Bijbaantjes blijken bijna altijd beentjeslichters te zijn.

Tal van politici en hoge ambtenaren hebben al een doodsmak gemaakt in hun carrière en dat is jammer want Jenny was zo lekker op weg. Als een bulldozer ging ze tekeer binnen de Belastingdienst als het erom ging te bezuinigen. Niet dat het veel opleverde maar het stond wel goed.Bezuinigen op ambtenaren is maar op één manier mogelijk: vandaag ontslaan we de helft: meteen naar huis met een uitkering. De zogenaamde reorganisatieprojecten schieten allemaal hun doel voorbij en kosten meer geld dan ze opleveren.

Maar ja, ik vrees dat Jenny zich daar voorlopig geen zorgen over hoeft te maken. Looking in the eyes of Jenny zie ik diep van binnen een vloek. “Had ik nou die Veiligheid maar gekregen, altijd zit alles tegen!”

Tot sterkte,

Kaj  Elhorst

Http://politiek.wordpress.com  

Service

www.zoekbijbaan.nl www.nrc.nl/binnenland/article58856.ece

www.xbrl-.nl/publicaties/Thunnissenwww.hollandsemeester.nl/?p=14

www.werkwijzer.blog.nl/solliciteren/2008/02/11/knutselen-met-je-cv-er-kan-meer-dan-je-denkt  

www.weblog.tipsvoordaten.nl/weblog/2007/02/afwijzen_over

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/03/29/looking-in-the-eyes-of-jenny/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: