Ontslagrecht en overeind blijven

druppelpaars1.jpg

Het valt niet mee dezer jaren om overeind te blijven. Wie een beetje prettig wil leven is verplicht dagen van stress, jagen en jachten door te maken. Hoewel, de meesten van mijn generatie zitten voorgoed aan de grond of ze horen tot de postmaterialisten vol van omkooppolissen of zoiets en andere lucratieve rekeningen. Een enkeling hoeft helemaal geen moeite te doen om overeind te blijven. En toch…zelfs als je als boom tot de aristocratie behoort, is dat nog discutabel.

De enige wereldberoemde boom, die van Anne Frank, is ziek, zwak en der dagen zat en omdat mensen nu eenmaal niets hebben met bomen, verdient hij de kettingzaag. Zo zeggen de stressers, jachters en jagers. Het maakt niet uit wat voor boom je bent als je “gevaarlijk” bent, moet je weg. Ja, er is een hele strijd losgebarsten rond de boom die voor Anne zo ongeveer het belangrijkste symbool voor geloof, hoop en liefde was. Een strijd zo diepgaand dat Vincent Bijlo vandaag beschreef hoe de boom de eer aan zichzelf had gehouden en was ondergedoken.

De boom is een wereldberoemd symbool, een historisch monument maar dan toch…een garantie voor respect is dat niet. Ook de brug die door Martinus Nijhof lyrisch werd bezongen, is gesloopt, aan stukken gezaagd want heilig is ons niets meer.

Hoewel, als ik BNR moet geloven, dan is er toch nog wel respect voor een ander symbool dat met ondergang wordt bedreigd: de dollar. De dollar is minstens zo ziek en uitgehold als de boom van Anne Frank. De munt is van binnenuit aangevreten door de Chinese goudbijter en staat nu op instorten vanwege volledige vermolming. Die Chinese goudbijter is een agressieve diersoort die in Wales naar steenkool zoekt en die de “markt” in de VS volledig heeft overspoeld. Amerikaanse gezinnen kunnen geen normaal leven meer leiden zonder producten uit China, zo bleek uit een tv programma van een paar maanden geleden.  

Alsof de munt niet voldoende was uitgehold, heeft president Bush met zijn krankzinnige oorlogen en asociale sociale beleid de staatsschuld tot misdadige hoogte laten oplopen en daar kan zo’n munt niet tegen. Maar er is hoop want het gaat om een munt, beleggingen, geld en wolven en dus is er redding onderweg.

Er wordt dan ook veel geboomd over een munt. Zal er ook iemand munt slaan uit een boom? Misschien is dat wel de redding. Voor mij is de boom van Anne Frank geen plek van droefenis maar een symbool van hoop en leven en een historisch monument en vooral dat laaste: historisch, want een boom kan niet leven op tranen, alleen op zuiver water.

En nu we het hebben over bomen en water:  ooit stond in Niger de l’arbre du Sahel, de meest verlaten boom in de wereld. Uitgerekend een dronken Lybische chauffeur ( stamt van die tijd de westerse weerzin tegen moslims?) reed het wezen ondersteboven. Wat rest is een gedenkplaat. Zo had het ook moeten gaan met de ontslagrechthervorming. Weg ermee maar nee, het kabinet blijft overeind door er nauwkeurig omheen te rijden. Dat is besturen maar niet politiek. Laf dus. Vechten en crisis, dat is politiek!

De boom van Anne is going down in history als een eeuwig zingend bos. net als Rudolf maar dan anders. En die munt? Ach, ik zal er in elk geval geen traan om laten en wie geld als water heeft, kan het zeker ook niets schelen.

Dan blijft alleen nog ikzelf, ik blijf overeind als het hijgende hert der jacht ontkomen, temidden van mijn vrienden, de bomen. In de wetenschap dat ik het recht heb het kabinet te ontslaan.  Daar munt ik in uit.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

 Service

www.animalfreedom.org

www.respectthemountains.com

www.tegenwicht.org

www.lucaswashier.nl

www.pauze.nl

www.branders.name/archives/2006/04/03/respect-voor-open-source-vrijwilligers

www.mythologie.wordpress.com

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/11/21/overeind-blijven/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: