De wereld draait door

Vandaag bereikte mij het bericht dat de gemeente “het” nieuwe stadion, de nieuwe Kuip, gaat bouwen aan de oever van de Maas. Ik wist niet eens dat er behoefte was aan een nieuwe Kuip maar het bericht kwam op mij volledig acceptabel binnen. Temidden van financiële crisis , stijgende werkloosheid en toenemend aantal faillissementen maakt Rotterdam plannen voor een icoon met “nationale en internationale allure”. Dat alles voor de lieve somma van ongeveer een half miljard euro.  Maar ik rook niet”, zal de wethouder gedacht hebben. De wereld draait door.

Verder draaiend hoordee ik dat de KLM het hele Martin Air gaat overnemen. Hoewel grootscheepse overnames de laatste jaren mede hebben geleid tot een crisis, gaan we gewoon op de ingeslagen weg verder. Dat geldt ook voor Campina en Friesland Zuivel. Grote fusies hebben nog nooit tot iets goed geleid maar ja, de wereld draait door.

Als klap op de vuurpijl gaat een groep aandeelhouders van Fortis bij de Nederlandse staat een miljardenclaim neerleggen. Natuurlijk, die Nederlandse staat heeft financieel haast niets te doen met ale garantiestellingen, werkloosheid en extra kredieten. In plaats van te wachten op betere tijden, draaien de aandeelhouders door, net als de wereld. Ja, de wereld draait volledig door tot op de dag dat ze stil blijft staan. Dan rolt zelfs het geld niet meer al vermoed ik dat de bal het niet kan laten.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

 

Service

www.fancy.nl/2008/11/27/uit-je-dak-gaan-tijdens-dance4life-’08

www.dewerelddraaitdoor.vara.nl/

www.youp.nl/index.php?p=17781

www.dutchcowboys.nl/socialmedia/15571

www.showbiznewz.nl/artikel_3968_marc-marie-huijbregts-verlaat-de-wereld-draait-door.html

www.dwdd.hyves.nl/

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/12/17/de-wereld-draait-door/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: