Alweer die Kay

Gisteravond was het wel even schrikken bij Pauw en Witteman want ik kreeg bevestigd wat ik al dacht: Rita Verdonk en Kay van der Linde zijn uit elkaar gegroeid. Nee, ze hebben geen ruzie maar wel mot. Eerlijk gezegd was ik blij toe.

Om onbegrijpelijke redenen is Kay van der Linde nog steeds beroemder in Nederland dan ik terwijl we bijna dezelfde naam hebben. Tja, het is waar, die “y” staat wel veel bespottelijker dan de “j” maar voor de rest, klinkt het hetzelfde. { Zou die “Y”staan voor “why are you so famous?” )Daar komt bij dat ik al heel wat meer regeltjes in print en op het web op mijn naam heb staan dan “Mr. Gebakken Lucht”. En ik zou het allemaal niet zo erg vinden als niet duidelijk was dat mijn halve naamgenoot zijn faam te danken heeft aan de ene na de andere politieke looser: Pim Fortuyn, Rita Verdonk. Op die manier gooit hij ook mijn naam te grabbel en daar mag hij wel eens aan denken.

De man kraamt ook de meest baarlijke nonsens uit. Zo beweert hij professional te zijn maar daarvan komt maar heel weinig tot uiting. Met een uitgestreken gezicht kraakt hij de organisatie van zijn werkgeefster af om vervolgens verbolgen te zijn op de journalisten. Dat is toch wel heel zuur. Als je je als communicatiepsecialist moet verschuilen achter de berichtgeving van goede of minder goede journalisten, dan ben je allesbehalve een professional. Als je zoiets dan ook nog op tv durft te betogen, ben je niet meer dan een vakkluns.

Iedere professional weet dat het journaille een volkssoort is die je niet kunt vertrouwen. Er zit teveel kaf onder het koren. Dat komt weer doordat het geen beschermd beroep is en het kan geen beschermd beroep worden vanwege het recht op vrije meningsuiting. Klaar! ( En geloof me, ik ken wat klunzen, ze knabbelen soms aan mijn broekspijpen, zo dichtbij komen ze!) Overigens kun je je soms beter in het gezelschap van nonprofessionals bevinden. Gisteravond sprak ik met een getalenteerde , jonge politica toen een oudere politicus ons naderde. Hij maakte duidelijk dat hij mijn gespreksdame een politiek strategische vraag wilde stellen en ik zei: “O, daar kan ik wel bij blijven als ik beloof niets te zeggen. De getalenteerde, jonge politica zei daarop: “Het gaat er niet om wat je zegt maar om wat je schrijft.” Kijk, daar had Kay nog iets van kunnen leren. Ik zal haar eens vragen of ze hem les wil geven maar ik vrees het ergste.

Ik doe dat niet vaak. Ik verhef me niet graag ten koste van een ander maar sommigen vragen er niet om maar bedelen erom en omdat ik bedelaars graag van mijn rijkdom laat meedelen, kan ik het deze keer echt niet laten. De manier waarop Rietje en Kay zich een hernia worstelden in hun poging om zich vrij te maken uit een  onmogelijke positie, onderstreepte het gekluns van beiden nog eens. Het stel deed mij denken aan een bejaarde man en vrouw die zich uit armoede met z’n tweeën aan één rollator moeten vastklampen.

Trots op Niks, dat mag ik nu wel zeggen want Gebakken lucht is niks. Deze TON zal een hol vat blijken te zijn en je moet medelijden hebben met de mensen die zich erin hebben laten luizen. Als Kay van der Linde professional is, dan is het op het gebied van de volksverlakkerij. Dat is al schandalig genoeg. Dat hij daarbij mijn voornaam ijdel gebruikt, is regelrechte schennis. Iedere journalist van Nederland heeft van mij toestemming om die tekst ongelimiteerd uit zijn verband te rukken. Ik zal er niet over klagen.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Service

www.davidrietveld.nl/pivot/entry.php?id=966

www.retecool.com/tags/kayvanderlinden’

www.mens-en-samenleving.infonu.nl/politiek/17936-rita-verdonk-haar-adviseur-kay-van-der-linde.html

www.z24.nl/bijzaken/artikel_42445.z24/Verdonks_pr-man_Kay_van_der_Linde_stapt_op.html

www.wax-on-wax-off.hyves.nl/blog/18273709/Rita_Verdonk/rT3Y

www.amazingpr.web-log.nl/amazing_pr/2006/12/kay_van_der_lin.html

www.herbertfilosofeert.nl/?p=500 

www.badplaatsalphen.wordpress.com

www.kajman.wordpress.com

www.sairaramira.wordpress.com

 

 

 

 

 

 

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/12/02/al-weer-die-kay/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: