Kieskompas USA trekt 3,7 miljoen bezoekers

Van Afrika, Azië, tot Europa: over de gehele wereld worden de Amerikaanse verkiezingen intens gevolgd. De Vrije Universiteit ontwierp hiervoor een speciaal Kieskompas om vooral Amerikanen te helpen bij het maken van een keuze tussen de verschillende kandidaten. Bijna 2.5 miljoen Amerikanen bezochten die website en hebben kunnen zien op welke issues ze het eens zijn met Obama of McCain. In de voorronden konden zij hun voorkeuren met nog 8 andere belangrijke kandidaten vergelijken.

 

Ook burgers uit bijna alle andere landen van de wereld hebben de website bezocht: in totaal bijna 4 miljoen bezoekers. Met deze aantallen laat Kieskompas zijn concurrent Stemwijzer ver achter zich, deze site trok 350.00 bezoekers. De website is door een groot aantal mediapartners gebruikt om de verkiezingen voor het Amerikaanse presidentschap op de voet te volgen. In de VS werkte Kieskompas samen met de Wall Street Journal, in Nederland met de Volkskrant, DAG, Netwerk en Elsevier, in Ierland was de nationale omroep RTÉ de partner. Ook de Zweedse krant Aftonbladet maakte gebruik van Kieskompas.

 

Door middel van het beantwoorden van 36 vragen over belangrijke onderwerpen worden gebruikers geplaatst in het Amerikaanse politieke landschap. In totaal konden zij hun eigen politieke profiel vergelijken met tien kandidaten voor het presidentschap, waaronder de afvallers Hillary Clinton en Rudy Giuliani. Nu alleen Obama en McCain over zijn in de race voor het Witte Huis, kunnen gebruikers ook een test doen over het vertrouwen dat ze hebben in het leiderschap van beide kandidaten. 

www.amerika.nl/elections

 

Published in: on 5 november 2008 at 12:31  Geef een reactie  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/11/05/kieskompas-usa-trekt-37-miljoen-bezoekers/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: