Hoe regen ontstaat

Hoe regen ontstaat. Ja, ja, ja, natuurlijk. De dames en heren Plunderaar en Grijpstuiver zijn nog maar net in wat rustiger vaarwater terechtgekomen of de ruzies barsten los. Ze geven elkaar de schuld van de verdwijnput voor 250 miljoen euro die waarschijnlijk is ingericht door de heer wiens naam je niet mag noemen Voldemort. Niemand wist iets, niemand begreep iets, alles was in kannen en kruiken en ineens: alles weg!

Voldemort die zijn kasteel sinds kort op IJsland weer heeft betrokken, glimlacht en grijns ondertussen met een slangachtige blik in de ogen. Deze keer zal die vermaledijde Harry Potter hem niet meer kunnen dwarsbomen! Ruim tweehonderd miljoen is genoeg om alle wezens en armetierige ongelukkigen te kopen en hun bloed te drinken en hun hersenen te eten. Nog even en Voldemort leeft weer! Hij dankt Björk op zijn blote knieën dat zij hem heeft bijgestaan en het licht in de denkkamers van de ambtenaren en bestuurders tijdig heeft gedoofd.  

En ondertussen drupt de regen van de vensterbank van mijn werkkamer. Hoe kan het ook anders. Wie deze armetierigheid van handelen aanziet, kan alleen maar regen verwachten. “Ja, het was een betrouwbare bank, zei men. Nou ja, en toch ook weer een beetje niet want de infornatiebron was Voldemort en zijn leugenachtigheid is nooit helemaal goed te verbergen. “ja, niemand heeft ons bij tijd gewaarschuwd”, riep weer een ander. Bij hem waren de zuignappen van Voldemort al wel heel ver naarbinnen gedrongen. Zij hadden de werking van de grijze cellen aangetast en het denken afhankelijk gemaakt van andermans waarschuwing. Want daar is Voldemort op uit, op het vernielen van onze individuele vaardigheden, ons zelfdenkend vermogen. Hij houdt van systemen, systemen die gestructureerd zijn tot op het kleinste onderdeel en die je met één enkele beweging volledig kunt veranderen. Dan breekt de paniek los. Wie zal ons redden? 

Harry Potter niet want die is ons ontvallen. En zeker ook niet het hoogste gezag van Polen want daar wordt geruzied onder een sierverlichting met het opschrift “Nog is Polen niet verloren”. Nee, misschien is het wel die vermaledijde regen die voortkomt uit het gejank en geruzie en gejijbak en onoplettendheid en wazigheid van geest die nu uit de fles zijn gekomen.

Het zou mooi zijn als we konden toveren en floep: daar ligt een kwart miljard euro, zo maar teruggetoverd uit de krochten van het paleis van Voldemort. Is hij even belazerd! Maar zo gaat het in de echtemensenwereld niet. Nee, de verantwoordelijken zitten elkaar met open bek aan te gluren en verbazen zich over de duisternis die Voldemorts mantel over hun geest trekt. “Gut, hoe kan dat nou? Alles weg! En ik dacht nog wel…

De regen die tussen de onderscheidene stukjes van de puzzel kruipt, die het karton doet opkrullen en nieuwe openingen maakt. De regen zal de uitkomst brengen. De regen, het vocht dat jankende, huilende, woedende en hopeloze burgers loslaten over zoveel hol en leeg en onverantwoordelijk bestuur. Te gemeen, gemeente. Dit onbegrijpelijk verhaal is overzichtelijk te noemen bij het geknoei met de schatting die burgers opbrengen.  Hoe regen ontstaat.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Service

www.staff.science.uva.nl/~dcslob/lesbrieven/michiel/Zwartgat.html

www.youtube.com/watch?v=FYakPfrL4Ic

www.planet.nl/planet/show/id=75051/contentid=858781/sc=2ceca6

www.bng.nl

www..sairaramira.wordpress.com

www.kajman.wordpress.com

www.mythologie.wordpress.com

 

 

 

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/10/16/hoe-regen-ontstaat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: