Baalen van de markt

Hans van Baalen was weer op zijn best vanmorgen. Hij wil vanuit Brussel goed zorgen voor de markt. Daarmee is niets mis want niet de markt was fout maar het toezicht op de financiële instellingen. Toch weer die falende overheid. Goed zo Hans, zet hem op! Dat geeft hoop voor de energiebedrijven, AKZO, olieconcerns…

Hans en zijn vrienden die zo heilig geloven in de vrije markt, hebben een ziekelijke neiging voor drogredenen in het dna. Wie gelooft in de volmaaktheid van de vrije markt, zou toch geen toezicht daarop nodig moeten vinden? Ondernemers en aanverwanten kunnen het best allemaal alleen af. Daarvoor hebben zij voldoende moraliteit. Wie toezicht bepleit, geeft toe dat de vrije markt niet  zalgmakend is. 

De bestuurder die daarvan overtuigd is, zal een feilloos systeem van toezicht door de overheid moeten toelaten en…als dat niet voldoende is, is diepgaander overheidsingrijpen nodig.

De aandrang tot de drogredenaties van Hans e.c. kan ik me wel voorstellen. Het is natuurlijk mooi om een vorm van “staatstoezicht” in te richten dat kan dienen als kop van Jut of bliksemafleider als er iets misgaat. Het is dan mogelijk om het oog van de toeschouwer af te leiden van de graaiende geldwolven, bonussen voor niets doen van CEO’s en CFO’s en hun ongebreidelde jobhopperij in naam van de loyaliteit en het arbeidsloos profiteren door aandeelhouders. Jammmer Hans, we hebben je door!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Service

www.bigbrother.nl

www.brandmerchandise.nl/2007/06/21/vrije-markt

www.hollandsemarkten.nl/braderie/index.php?nav_id=1.2.6&b=6&b_id=279

www.sairaramira.wordpress.com

 

 

 

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/10/14/de-markt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: