Het sprookje dat de toekomst dichterbij wilde halen

 

Ooit toen de mensheid nog in onwetendheid leefde, toen er nog geen weermannen en andere prognotiseurs waren, geloofde zij dat er een hemel was en een hiernamaals. Daar lag de toekomst, dicht in de buurt van haar Schepper. Het streven van de mensheid was om rein en schoon in het hiernamaals voor de Schepper te treden en iedereen te vriend te houden die daarbij kon helpen of…eventueel ter plekke ontmoet zou worden. De engelen bijvoorbeeld. Voor het overige hoopte iedereen, of bijna iedereen, dat die toekomst nog heel lang op zich zou laten wachten. Dat viel meestal tegen want de mensen werden niet zo oud. En trouwens, iedereen geloofde dat kindertjes het gemakkelijkst het hiernamaals binnen zouden gaan.

Later kwam de wetenschap die de mensheid haar geloof ontnam en die haar afleerde in vertrouwen iets voor waar aan te nemen. In plaats daarvan trad het bewijs. De mens werd kritisch over alles, ook over het hiernamaals enzo en al helemaal over degenen die daar naartoe de weg zouden wijzen of ter plekke aanwezig zouden zijn. Engelen werden sprookjesfiguren en maakten plaats voor geleerden met lange baarden. Het geloof temperde, het wantrouwen nam toe en de toekomst leek op aarde te liggen. Heilstaten werden opgericht en nagestreefd door miljoenen gelovigen. Heilstaten op basis van wetenschappelijke redeneringen. De mensen werkten er hard aan om ze te bereiken want daar lag de toekomst. Kinderen kregen de heilstaat ingepompt en moesten op wacht staan voor doden waarvan niemand wist wie het waren maar het had iets met de heilstaat te maken. Hier en namaals onder één dak.  En die kinderen werden pioniers genoemd, de voorhoede van de heilstaat. En ze moesten studeren en werken en ter meerdere eer en glorie van de heilstaat. En het wantrouwen groeide tegen iedereen die niet aan de heilstaat meewerkte.  

En toen kwamen Gorbatsjov en de chip en de Heilstaat ontkleedde zichzelf en zonder het te weten stond ze te kijk in haar onderrok en heel de wereld riep “O, wat idioot. Laat dat nooit meer iemand zijn toekomst worden. En de mensen schaamden zich diep en zochten een nieuwe toekomst. En die toekomst leek binnen handbereik te liggen. De eigen kinderen werden de toekomst. En zij werden op een voetstuk geplaatst en als kostbare schatten bewaakt en bewierookt en de pedofielen die zich altijd achter hiernamaals en heilstaat hadden kunnen verschuilen, gingen aan de schandpaal. Een toekomst zonder pedofilie. En iedereen ging werken aan een wereld voor de toekomst, een wereld voor de kinderen en vergat zijn eigen zieleheil of toverde het om tot aandelen en obligaties zodat de kinderen in een gespreid bedje zouden komen.  Want het wantrouwen was zover gegroeid dat niemand verwachtte dat die kinderen hun eigen boontjes wel konden doppen. En die toekomst werd nog even uitgesteld in de crèche omdat de ouderen er geen tijd voor hadden en moesten werken aan de toekomst. En zo creëerden de ouderen een wereld vol van prachtige obstakels die de kinderen later weer snel afbraken. Al was het alleen maar omdat de ouderen een groot deel van de toekomst in beslag namen want niemand had eraan gedacht hoe oud zij zouden worden. De toekomst was nog nooit zo dichtbij geweest.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

 

Service

www.horizon-jeugdzorg.nl

www.bulo-dehorizon.be

www.mundialproductions.nl/?rubriek_id=446&rubriek_subrub=176&module_id=21&page_titel…id_1

www.verkeersnet.nl/milieu/oss-krijgt-’weg-van-de-toekomst’/

www.cms2.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=6775e4dd-5c24-4bb6-88ed-3e155594ad75&lang=nl 

www.library.wur.nl/WebQuery/artik/lang/1689580 – 8k  

 

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/09/16/het-sprookje-dat-de-toekomst-dichterbij-wilde-halen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: