Fitna, Fatwa en Watnah…

unbelieve

Streekgerechten stonden er gisteravond op het menu. Echte Woubrugse uiensoep (die ik als kind altijd aanduidde met “uilensoep”) of mosterdsoep met paling. Die mosterd moet dan weer de invloed van de lijkenvreters neutraliseren natuurlijk (ik ben trouwens gek op paling). Tussen het smakken door werden er discussies gevoerd over de koers van de stad. Gaat het allemaal wel goed?

Ik kreeg de indruk dat de meeste deelnemers redelijk tevreden waren al moest er hier en daar wel een bijstelling plaatshebben. Nog interessanter werd het toen de aantrekkingskracht, het karakter, het wezen van de stad ter discussie was. Dat gebeurde na het toetje, Rijnstreekse Palatschinken (ijs met een flensje). Bij mij aan tafel zagen de meesten onze stad als vriendelijk en rustig en ikzelf noemde het een stad met het karakter van een “Kurort”. Ze willen het niet op de borden hebben.

Wat een verscheidenheid! Zelfs binnen de grenzen van Nederland valt er nog heel wat te beleven. Wie had gedacht dat alleen al de Rijnstreek zoveel te beieden had. Gelukkig maar want niet iedereen kan zich een reis naar het buitenland veroorloven. Dat heeft niet alleen te maken met het geld maar ook met je gedrag. Zo moet Wilders binnenlands blijven omdat Jordanië een internationaal arrestatiebevel tegen hem aan het opstellen is. Allemaal in verband met Fitna, die film. De Jordanërs maken hem daarmee nog beroemder dan hij al is en bewijzen hem dus een dienst.

Islamitische scherpslijpers zitten al te denken over een Fatwa (een doodsvloek) over Wilders maar ik denk op z’n goed Haags “Watnah?” Wilders kan toch prachtige reisjes maken langs Rijn, Maas en Lek zonder dat hij zich zorgen hoeft te maken over brullende Islamitische muizen en dolgedraaide officieren van justitie in Jordanië? Wat zou die gerechtsdienaar in zijn knuistje hebben ontvangen om over te gaan tot het opstellen van zo’n arrestatiebevel? Een leuk villaatje aan de Jordaan onder de naam “Mon Plaisir d’Osama” of “Beau Ravage”?  

En nu we het toch hebben over officieren van justitie en corruptie, uit Aruba komt geen goed nieuws. Nu beklaagt ook aftredende procureur generaal Jörg zich al over de omkoopgevoeligheid  van de Arubanen. Volgens hem wil Nederland van de Antillen af. Ik zie in gedachten  hoe Hero Brinkman zijn baarden likt. Misschien dat Aruba binnenkort een internationaal arrestatiebevel uitvaardigt tegen Jörg en Brinkman allebei.

Ik wil trouwens helemaal niet van de Antillen af. Ik vind al jaren dat die eilanden gewoon Nederlandse gemeenten moeten worden. Brinkman als burgemeester van Curacao. De zwabber erdoor! Dat gezwam over hele of halve onafhankelijkheid moet nu maar eens afgelopen zijn. Ook leuk voor Hugo Chavez want als hij ooit één van die eilanden wil bezetten, pikt hij dus een stuk van Nederland in. Ja, watnah onafhankelijkheid? Zijn de Indonesiërs er één steek gelukkiger van geworden dat de Nederlanders er weg zijn? Nee hoor, er bestond in 1945 helemaal geen breed gedragen behoefte aan onafhankelijkheid in dat gebied. Waarom niet? Omdat het nooit een land is geweest en het zal het nooit worden ook. Indonesië bestaat uit honderd landen. Er was alleen een stelletje verwesterde, fanatieke mafkezen onder leiding van Soekarno met een antikoloniale westenwind in de rug. 

Dezelfde ellende maar dan anders kunnen we ook weer beleven met onafhankelijke Antillen. Niet doen dus! En ja, ik ben de zoon van kolonialen maar ik kauw nooit sireh bladeren dus ik ben nog helder bij mijn verstand.

Hun ouders zouden mij nog met liefde hebben opgevangen zonder er geld voor te vragen. Wat dat betreft is er toch wel wat veranderd. Opa en Oma Van Vliet hadden hun kleinzoon desnoods naar hun villa aan de Tamarindelaan in Soerabaja laten komen als vader en moeder Elhorst daaraan behoefte hadden gehad. Watnah vergoeding? Wat me er trouwens aan doet denken dat Indonesië het grootste Islamitische gebied van de wereld is. Dan kan Wilders dus niet mee. Nee, die moeten we dan maar opvangen in de Rijnstreek. Kan hij zich tegoed doen aan Woubrugse uiensoep. Zittend aan de Heimanswetering komt hij dan misschien nog wel tot echte inzichten, wat zeg ik? openbaringen waarover hij een boek gaat schrijven in drie delen: Fitna, Fatwa en Watnah.

Euh….zien de lezers het? Ik heb verband aangebracht tussen absoluut als los zand aan elkaar hangende zaken. Dat heet visie, ik heb leiderschap!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Service

www.leokrans.nl/psychologie/zeuren_en_klagen.htm

www.sochicken.nl/jezelf/stoppen_met_zeuren.html

www.weblogs.nos.nl/brussel/2008/04/15/klagen-en-zeuren-over-europa

www.vcbio.science.ru.nl/virtuallessons/leaf/diversity

www.stichtingoase.nl/literatuur/doc/doc

www.watzeggienou.nl

www.watnouerror.nl

www.pvv.nl

 

  

 

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/06/20/fitna-fatwa-en-watnah/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: