Oranjegekte (3)

grouse

Leuk buurtfeestje geweest bij ons in de buurt. De buurtbewoners hebben meteen de hele straat volgehangen met oranjegekleurd plastic. Overdag was er iets met kinderen en ’s avonds disco voor de ouders. Nou ja, dat viel wel tegen. Er was een tent neergezet voor het dansen maar later op de avond was daar niemand. Ik zag nog wel een paar kwijnende kaarsjes op tafels en ik hoorde wat stemmen, gemengd met glasgerinkel.

Natuurlijk ben ik niet geweest. Ik zou niet weten wat ik er moest. Voor het overgrote deel van het jaar erger ik me rot aan het gedrag van een aantal buurtbewoners en dat gaat door zo’n feestje echt niet verdwijnen. Natuurlijk, ik kan ze er heel eigentijds op aanspreken maar nut heeft dat niet. Nog kortgeleden wees een bevriende buurman een paar buurtbewoners op de ellende die hun loslopende honden veroorzaken. Niet alleen zijn ze lastig voor passanten maar ze kakken ook bij verschillende mensen in de tuin. “O, maar wij zijn nette mensen hoor”, was het antwoord. Discussie gesloten. Twee dagen later vond ik een drol die dikker en langer was dan het lijfje van mijn eigen hond in de poort achter mijn huis liggen.

Echt, ik heb niet zoveel problemen met hondenpoep. ik vind het wel vervelend als eenvreemde hond in mijn tuin zit te te kakken en het denigerende gedrag van de baasjes irriteert me nog meer. Het zijn dezelfde buurtgenoten die nu de hele buurt oranje hebben gekleurd en waarschijnlijk binnen enkele minuten beginnen met hun getoeter. Tenminste, als die Oranje ballen er bij de Blauwe jongens van Berlusconi één in krijgen.    

Buurtfeestjes schijnen goed te zijn voor de sociale samenhang maar ik zou niet weten waarom dat zo kan zijn. Een berg mensen die zich uit verveling verplicht met elkaar vermaakt, kan nauwelijks een bron zijn van nauwere contacten in de buurt. Ik heb er wel ruzies uit zien voortkomen. Dat is natuurlijk niet zo moeilijk als de meest populaire jongen van de buurt met de vrouwen van de wat minder in het oog springende buurmannen aan de haal gaat.

En dan, de volgende ochtend zag ik één van mijn buren die het gezicht heeft van een afgeleefde lorre-papegaai op de plek des onheils rondlopen, gekleed in een oranje t-shirt met het opschrift “Staff”. Het ontbrak er nog maar aan dat er geen “Famous Coach” op was afgedrukt, t-shirts waarmee mijn favoriete whiskymerk probeerde de bierdrinkers van hun gewoonte af te krijgen.

Nee, ik vind sociale samenhang best aardig maar daarvoor is toch echt iets meer nodig dan een gaar gestoomde kerstkalkoen met een t-shirt aan en een tent met overjarig pubers aan de lach. Sterker nog, ik vind ook dat meer sociale samenhang een goede zaak zou zijn. Hoe je dat zou moeten stimuleren? Daarover wil ik met iedereen van gedachten wisselen, hoewel met iedereen? Ach ja, waarom ook niet. Desnoods zelfs met een lid van de staff.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Nog geen doelpunt, trouwens! Het is nu acht miniuten aan de gang. Alles is nog stil.

 

Service

www.famousgrouse.co.uk

www.famousgrouse.nl

www.cgi.benl.ebay.be/WHISKY-PICHET-JUG-THE-FAMOUS-GROUSE-SCOTCH_W0QQitemZ130223663467QQihZ003QQcategoryZ3924Q

www.mhammie.blogspot.com/2006/09/great-video-on-famous-grouse.html

www.famousgrouse.hyves.nl

www.scot-spot.blogspot.com/2005/11/famous-grouse.html

/

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/06/10/oranjegekte-3/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: