Meer asfalt, meer vrouwen

besturen

Veelwijverij is in Nederland helaas verboden maar wie het niet laten kan, vindt heus wel een oplossing voor dat probleem. Wat in elk geval niet is toegestaan is het opsluiten van vrouwen in kelders of krochten onder het Braassemermeer. Het is natuurlijk wel raar om te bedenken dat er in heel Europa nog honderden en misschien wel duizenden vrouwen en andere mensen zitten opgesloten in ruimten die daarvoor niet geschikt zijn. 

Nee, het valt niet mee om mens te zijn, ook niet als je in de “bovenwereld” vrij rondloopt al word je dan weer met heel andere problemen geconfronteerd. Files bijvoorbeeld, in Nederland zitten dagelijks veel carrièrevrouwen in de file. Ze verdienen het geld voor de familie thuis terwijl manlief luiers ververst en de lekke banden van wandelwagens oppompt. Vrouwen zijn in onze samenleving best wel op waarde geschatte wezens en dat is dan weer heel anders dan in India. Daar groeit het vrouwentekort omdat er alsmaar abortus wordt gepleegd op meisjesfoetussen. Ik bedoel, ze worden afgedreven. Meisjes zijn een last voor het gezin, zo is de gangbare gedachte daar. De simpele boertjes begrijpen niet dat zonder vrouwen uiteindelijk ook de mannen zullen uitsterven. Maar ja, misschien wordt tegen die tijd de vrouw heilig verklaard, net als de koe. Daar zijn er dan ook weer heel veel van in India.

Voor de files waarin de Nederlandse carrièrevrouwen staan, ligt het allemaal veel gemakkelijker. Waar zich een file voordoet, moet je gewoon nog veel meer asfalt aanleggen. Dan weet je zeker dat er nog meer files komen. Kortgeleden hoorde ik een ondernemer roepen dat asfalt er is om verkeer aan te trekken. Kijk, die man heeft er dus niets van begrepen. Asfalt is ervoor om verkeer te laten aborteren, door te laten stromen, zal ik maar zeggen. 

De vraag is dus simpel: “wat heeft dezelfde uitwerking op vrouwen als asfalt op het verkeer?”. Ja, ja, we houden hier van simpele vraagstellingen maar eveneens van vraagstellingen die maatschappelijk van belang zijn. Bewezen is dat asfalt files aantrekt, in die files staan vrouwen die belangrijk zijn voor hun gezin en dus is asfalt van belang voor de waardering van vrouwen. Zeg ik het zo goed?  Kortom, we moeten in India meer asfaltwegen aanleggen zodat de waardering voor vrouwen toeneemt.

Nu denkt de lezer misschien: “ik heb  het altijd al geweten maar nu blijkt pas echt dat die Elhorst knettergek is.” En inderdaad, u heeft gelijk. Ik volg  de gedachtengang van een groot aantal bestuurders en politici. Die zijn natuurlijk niet gek maar ze kunnen zich wel heel goed als zodanig voordoen. Dat is het artistieke element, zullen we maar zeggen. Hoe ik op die gedachte kom? Ik zal het uitleggen.

Kortgeleden heeft de Afghaanse hoofdstad een nieuwe naam gekregen. De stad heette in het verleden Kaboel maar dat is kortgeleden veranderd in “Keboem”.  Dat is niet veel letters verschil maar dat doet er niet toe. Peking heette in het verleden bij tijden ook wel eens Peiping en daarvan heeft ook nooit iemand een probleem gemaakt. Bovendien rijdt de Pekingexpress tegenwoordig door Zuid-Amerika en daarin zou wel eens meer werkelijkheidszin kunnen schuilen dan de programmamakers hadden kunnen bevroeden.

Hoe dan ook. Kaboel is veranderd in “Keboem” vanwege het toenemend aantal aanslagen. Dat komt door de Taliboem die wij, als westerlingen, geregeld een nederlaag bezorgen. Het gevolg van zo’n nederlaag is meestal dat de aanslagen toenemen in aantal en zwaarte. Dat komt doordat de Taliboem niet doorhebben dat ze zijn verslagen. Ze zijn echt dom! Dat had je vroeger bij Suske en Wiske ook. Daar werd iemand bewusteloos geslagen en hij liep toch gewoon door. Hij begreep gewoonweg niet dat hij bewusteloos was. Zo zie je maar hoe dom mensen kunnen zijn.

Die aanslagen zijn vooral gericht tegen buitenlanders en nu wil de EU dezelfde tactiek toepassen als de verkeerskundigen bij files. Ze leggen weliswaar niet meer asfalt aan, wat trouwens wel de bedoeling was, maar ze sturen meer buitenlanders. Ja, dat trekt dan weer meer aanslagen aan.

Op dezelfde manier zetten dezelfde bestuurders en politici meer agenten in tegen drugsverkoop. Dat stimuleert de illegale markt die zij zeggen te willen bestrijden. Dat is net zo effectief als het asfalt ter bestrijding van files en de buitenlanders als wapen tegen aanslagen. Maar ja files zijn wel weer goed voor de waardering van vrouwen en dus hebben ze daar een punt. Dan heb je geen Agnes Jongeriusquota meer nodig. Kortom, eigenlijk wilde Agnes de aanleg van asfalt tegengaan. Wie had dat gedacht! Het is in elk geval niet in het voordeel van de wegwerkers en dus moet de sector wegenbouw tegen die vrouwenquota zijn.

Nou ja, u ziet het al. Om de vrouw in India meer aanzien te geven zullen we onze wegwerkers naar dat land toe moeten sturen. Daarmee verdwijnt in Nederland de tegenzin tegen vrouwenquota. Maar ja, ik zit nog steeds met dat probleem in Keboem. Eens even kijken…eh…als we die quota nou eens verschuiven naar, jaaa, en dan … Iedereen kan het nu toch wel zien, hè? Ik heb het leiderschap in me waar Nederland om vraagt.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Service

www.besturen.net

www1.tip.nl/~t379071/versie.html

www.funnygames.nl/spel/rollercoaster_besturen.html

www.mvoblog.nl/archives/2008/02/19/maatschappelijk-betrokken-besturen

www.frankwolterink.c3log.nl/kiezen-minder-mensen-voor-loondienst

www.multiblog.vrt.be/waltervansteenbrugge/2008/04/25/zorgvuldig-besturen

 

 

 

 

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/05/27/meer-asfalt-meer-vrouwen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 reactiesPlaats een reactie

 1. Kaj,

  Toch ben ik dagelijks rond een uur of 8 blij (zo rond het tijdstip dat de filevermeldingen komen – alleen van 18 kilometer en langer), dat ik geen minister van Verkeer ben. Want help! Wat moet je dan!??!

  Wel denk ik dat het een heleboel zou helpen om bij elke stad maar 1 op en afrit te maken. Dit voorkomt dat mensen vanuit bijv. Zwolle-Noord, de snelweg pakken om naar Zwolle-Zuid te komen. Dit kan nooit de bedoeling zijn, maar is toch erg handig, die snelweg. De vraag is dan alleen: “Hoe zit het dan met de doorstroming in de stad?” Ik denk dat die er weer een stuk belabberder van wordt. Maar zal dat dan niet weer meer stimulans zijn om de fiets te pakken? “Ik ga wel even met de fiets naar het centrum, het is veel te druk op de weg met de auto.”

  Hoe dan ook, het verhogen van de brandstofprijs voorkomt ECHT geen files. Dat is gewoon bullshit en komt de regering gewoonweg erg goed uit!

  Groetjes

  En dat Keboem, mag wel weer veranderen in Kaboel. Want ik vind het zwaar triest wat daar allemaal gebeurd. Ik weet niet eens meer waar het begon! Was het de olie? Of de dreigende terreur? Of het er economisch beter van worden als die landen jouw wapens kopen (Bush & Bin Laden hebben tenslotte aandelen in dezelfde wapenfabriek toch? Was het niet Michael Moore die dit aan het licht bracht?).

  Wat een puinhoop maken we er toch van op de wereld.

 2. Ooit was Afghaisatn een redelijk bloeiend koninkrijk, zij het dat vooral de papaver er vooral bloeide maar dat neemt niet weg dat het bloeiend was. Toen meende een stel gekke generaals de macht over te moeten nemen (je kunt maar beter helemaakl geen generaals hebben want die soldaten van ons in Afgh. gaan het ook van Keboem geen Kaboel meer maken hoor, en daarna vielen de Russen binnen. Vanaf dat moment was het hek helemaal van de dam en was het land ten prooi aan fundamentalisten, stamhoofden, doorgedraaide communisten en Al Quaida. Dat duur de totdat een stel snuivende en spuitende supermoslims (geloof me. ze waren zo stoned als de pest) met hun vliegtuigen de twintowers in vlogen. Dat was voor gehaktbal Bush een reden om nieuwe rotzooi te orgaiseren in Afghanistan en daar plukken we nu nog de vruchten van. Onze geliefde, democratisch gekozen, president Karzai spekt zijn zakken met drugsgeld. Mooi hè?

 3. Ja dat is mooi. Vooral de tegenstrijdige verboden op drugs…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: