(De politie controleert bij Zwolle uw kentekenplaat. Met zulke politie heeft u geen Heleen van Royen meer nodig!)
Service
www.go2war2.nl/artikel/1178/Sicherheitsdienst-SD.htm
www.depers.nl/buitenland/187621/Stasi-had-eigen-pornofabriekje.html
www.stasi-museum.de/en/enindex.htm
www.josschmitz.nl/Avonturen/securitate.htm
www.blogs.oracle.com/identityprivacy/
https://www.paylogic.nl/corporate/nl/client/privacy
Eerlijk? Het kan me niks schelen dat ze naar mijn kentekenplaat kijken (al heb ik niet eens een auto en ben ik vaak de bijrijder). Alleen vraag ik mij af of het wat uithaald. Maar dat zal de tijd ons leren.
Ik zoek alleen even de connectie tussen Heleen van Royen den politie? Ik voelde me wel degelijk verbonden met de opmerking Kaj :D. Kom maar op met je ongezouten uitleg! Haha, ik ben benieuwd.
Ik ben zoekende in het overspelige gebied 🙂
Je zoekt goed, gezien de ervaringen van Rob Oudkerk.
Ik vind de opmerking van Welten te gemakkelijk en te ongenuanceerd. In de praktijk blijkt steeds dat heel veel mensen wel iets te verbergen hebben of…pas merken dat ze iets te verbergen hadden als het eenmaal openbaar is geworden. Dan vinden ze het ineens niet zo leuk meer. Dat heeft te maken met de reacties van anderen. Bovendien kan de informatie die je nu vo vertrouwen geeft over een aantal jaren gebruikt worden op een manier waamee je het NIET eens bent. Dat soort ontwikkelingen vindt heel vaak plaats. Daarom zijn er dingen die ik het liefst voor mezelf houd en voor degenen die ik zelf heb uitgekozen om het te vertellen. Dat heet “vertrouwen”. De overheid is maar beperkt betrouwbaar omdat ze haar criteria en uitgangspunten bij herhaling bijstelt. In dat opzicht is een duidelijk voorbeeld het wantrouwen van ondernemers als het gaat om belastingwetgeving. Ondernemers die vandaag een project uitvoeren vanwege de gunstige bepalingen van de overheid komen bedrogen uit omdat in de loop van de procedures de overheidsregels ineens veranderd blijken te zijn. Dat is één voorbeeld maar op vele andere gebieden gebeurt het ook. En..hoevaak gebeurt het niet dat vertrouwelijke gegevens ineens op straat blijken te liggen? Nee, het is ene goede zaak om met sommige zaken heel zuinig om te springen. Iedereen weet voor zichzelf wel welke gegevens dat zijn.
Ik vrees overigens dat de hoofdcommissaris zelf ook heel goed weet dat zijn opmerkingen behoorlijk vrij van nuances zijn. Hij doet dat expres om wisselgeld te hebben bij besprekingen over de mogelijkheden om zijn bevoegdheden uit te breiden.
Er is meer trouwen. Bij wie geven we al die informatie in bewaring? Bij de politie! Alsof die uit hemelse engelen bestaat. Het regent verhalen over politiemensen die zich geheel of halfcrimineel gedragen. Nog deze week is een politieagente verdacht van diefstal van drugs uit het eigen politiebureau. Er zijn ook steeds weer klachten over seksuele intimidatie binnen de korpsen. En aan die organisatie moet ik mijn meest intieme gegevens overdragen? Geen sprake van! In psychisch gebied is er ook nog een argument tegen het overdragen van alle mogelijke informatie. Een samenleving waarin iedereen alles van iedereen weet, wordt niet opener maar benauwender. mensen hebben nu eenmaal een eigen domein nodig, in psychisch en in lichamelijk opzicht.
Zou ik voor het kleine anatal gevallen waarin dat echt nodg is bovendien al vertrowuelijke informatie moeten afgeven aan de overheid nog voordat ik ergens bij betrokken ben?
De standpunten van de hoofdcommissaris bersten op de veronderstelling dat misdaadbestrijding het belangrijkste is in de samenleving. Dat mag hij vinden, ik denk er anders over. Veel misdaden zouden ook gepleegd worden als er een pakkans was van, pak weg, 95 procent. Dat cijfer zullen we nooit halen dus laten we vooral oog houden voor andere belangrijke zaken. De overheid moet de burger beschermen, ook tegen de criminaliteitsbestrijding. Ja, de Romeinen zeiden het al: “e soldaten houden de wacht maar wie bewaakt de wachters?”
Dat is wel waar inderdaad. Zo had ik het nog niet bekeken. Voor alsnog, ach, pak mijn kenteken maar. Maar net wat je zegt. Dat wat openbaar wordt gemaakt, kan tegen je worden gebruikt. En DAT is wel lelijk.
Ik vraag me alleen af of het zin heeft. En dan vind ik het echt onzin. Ben benieuwd wat voor staartje dit verhaal gaat krijgen! Zwolle was iig wel in het nieuws ;). Dat dan weer wel! Wereldstad dat ze is! (of is het mannelijk?)
Stad is vrouwlijk en ik ga niet uitleggen waarom.