Communisme en zo

socialisme

De CJB is een Nederlandse communistische jongerenorganisatie. Leden van de CJB zijn werkende en werkloze, schoolgaande en studerende jongeren van 15 tot en met 30 jaar. De CJB staat voor een fundamenteel andere samenleving.

Omdat echte veranderingen volgens ons niet mogelijk zijn binnen het kapitalistische systeem, strijden wij voor een socialistische wereld. Een wereld waarin niet het geld, maar jij, wij, de mensen en de natuur centraal staan.

Met als doel een andere wereld gaan wij de strijd aan voor de belangen van Nederlandse jongeren op tal van punten: van werk en inkomen tot onderwijs en cultuur. Wij kiezen de kant van jongeren, ongeacht maatschappelijke positie, geloof of kleur, tegen het kapitaal.

Jongeren zijn de toekomst, de toekomst verdient het socialisme! Eén vinger kan men breken, maar vijf vingers maken een vuist, een vuist in het gezicht van het kapitalisme!

 

Wat een idealisme maar wat gebeurt er met de ouderen? Allemaal in de Pot van Pol?

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

(PS: let op de kleurstelling en vormgeving van de vlaggen op de foto! De gelijkenis met andere vlaggen is verbijsterend)

Http://politiek.wordpress.com

Service

www.cjb.nu

www.werkenbijhetrijk.nl/wat-is-het-rijk/rijksorganisaties/centraal-justitieel-incasso-bureau-cjib/index.cfm?artikelen_id=E512A291-9B40-582C-4170957CBDAFA9C0&adm

www.uva.nl/actueel/object.cfm/2D519977-1321-B0BE-A4A967F56535B64F

www.nieuwsdossier.nl/dossier/1979-01-08/Einde+van+het+bewind+van+Pol+Pot

  

 

 

 

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/05/08/communisme-en-zo/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 reactiesPlaats een reactie

 1. Dat was ook het eerste wat mij opviel…

  Ergens vind ik het idealisme wel mooi.. Alleen het is altijd zo extreem. Waarom!? Wellicht omdat dit de enige manier is om gehoord te worden.

  Maar liever zo’n groep, dan groepen die je op foto’s ziet met een handje schuin de lucht in. Dat is echt schrikbarend.

 2. De vlag bedoelde ik voor wat betreft opvallen!

 3. De CJB is een dochter van de NCPN die op zijn beurt Mugabe, Slobodan etc steunden. Communisme in zijn zuivere vorm zou nog te pruimen kunnen zijn maar dwepers met Lenin, Stalin, en de kronstadkiller Trotsky hebben de arbeiders nooit wat kunnen geven daar de communistische elite voornamelijk bezig was met zelfverijking.

 4. Ik denk tot mijn eigen grote verbazing dat ik het deze keer helemaal met Multidifficulti eens ben

 5. multidifficulti said:

  Communisme in zijn zuivere vorm zou nog te pruimen kunnen zijn.

  Het trieste is dat je blijkbaar geen idee hebt wat dit betekent. Iedereen gelijk. Ambitie en succes worden niet gewaardeerd. Waarom jezelf dan nog inspannen? En wie onderhoudt de mensen dan uiteindelijk? De Staat? Waar komt het geld dan vandaan?
  Geef een voorbeeld van een succesvolle communistische staat. Het bestaat niet. Zelfs in een communistische staat zullen de mensen het moeten doen. En je motiveert niemand door ze de ambitie te ontnemen.

 6. Kennelijk heb je geenidee waar je het over hebt. Er bestaat geen staat waar het communisme in zuivere vorm tot stand is gekomen. Voor het overige geef je uitsluitend uiterst clichématige argumenten. Waar komt het geld vandaan? Hoeven menen in een communistische samenleving dan niet te eten? Hoeveel geld wil je hebben? Wie onderhoudt de mensen? Dat kunnen alleen zijzelf doen natuurlijk, ook in een communistische staat. Ambitie, die bestaat bij jou kennelijk alleen maar uit geld verdienen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: