Mijn hemel!!!

moira_shearer_lg.jpg

“Maak er toch weer één grote kleibal van”,  God’s vrouw, Thea, zei het op een sjagrijnige toon terwijl ze haar echtgenoot stuurs aankeek. “Je hebt er alleen nog maar ellende van gehad, Theo.” God keek niet terug maar hij hoorde de woorden van zijn vrouw wel. Hij had ze al zo vaak gehoord en diep in zijn binnenste wist hij dat ze gelijk had. Daarom was hij ook met haar getrouwd: ze had vaak gelijk.

 Misschien kwam het door het standsverschil. Thea was afkomstig uit een aristocratische familie waarvan Zeus, Moira, Jupiter en nog veel meer deel uitmaakten. De familiefeestjes stonden altijd bol van koude en veel te zoete thee en een glaasje likeur. God zelf kwam uit de familie van Kabala en ja, dat was toch een beetje een middenklasser. Overigens, het huwelijk had nooit problemen opgeleverd. Van beide kanten had men de voordelen ervan ingezien. De mensen ook, ze hadden het huwelijk gevierd in de arena’s van Rome en uiteindelijk van de stad één groot vreugdevuur gemaakt.

“Ja lief”, zuchtte God eindelijk. “Maar laat me nou nog even. Ik vind ze toch ook wel leuk.” Hij had al eeuwenlang de mens zien voortploeteren op een bol die hij speciaal voor hen had gemaakt en er waren toch ook wel veel vermakelijke momenten geweest. Neem nu alleen maar die dikke vetzak van een zwaar rokende Churchill die tegen alle wetten van de volksgezondheid in alles deed wat anderen niet mochten. Voor de grap had Hij hem heel oud laten worden. Jahaa, er viel best wel iets te lachen. En dan was er ook nog die immer voortgaande en oeverloze discussie over het milieu en dierenrechten of het racisme! God proestte het vaak uit vanwege de argumenten waarmee veel, zeer gewaardeerde, mensen kwamen aanzeulen om hun standpunt te verdedigen. En dan, hij was gek op die troetelnaampjes die ze hem gaven zoals God, Allah, Jahweh, Tao, Krishna, Boeddha en ga zo maar door. Ze hadden hem ook gewoon “Theo” kunnen noemen!

Aan de andere kant had hij zich ook wel eens rotgeërgerd maar de rigoreuze maatregelen die zijn vrouw vaak voorstelde, gingen hem toch nog wel wat te ver. Een kleibal ervan maken! Op een depressief moment had hij ooit een tsunami langsgestuurd en bij een enkeling blies hij de zorgen voor een klimaatwisseling naarbinnen. Hij had aids en hongersnood uitgevonden maar ook dat had onvoldoende zoden aan de dijk gezet. Hij kon er maar niet toe komen om zijn hele schepping in één klap te vernietigen en iets nieuws te beginnen. En eerlijk gezegd, God werd ook een dagje ouder en het werd hem ook wel wat teveel.

Nu was er de laatste tijd wel iets aan de hand dat hem heel erg aan het hart ging. In een klein stukje aanslibsel van een gebied op de bol begon een volkje zich wel heel erg luidruchtig te roeren. Ze vroegen zich af of je God mocht beledigen en uitschelden of niet. Dat ging natuurlijk wel wat erg ver. Het schelden en beledigen van mensen onder elkaar had God allemaal nog wel toegelaten maar dit was toch wel “the limit”! En toch, het leek wel of er één gedachte hem op de been hield. Als het er op aankwam was hij nog steeds bij machte de hele zooi met één klap naar de verdommenis te helpen. Hij grinnikte sarcastisch maar keek tegelijkertijd wat zuur naar de bol en die mensen.

Wat te doen, wist hij niet goed totdat de stem van zijn vrouw opnieuw klonk. “Kom je naar beneden? Mephisto, Faust en Gerard zijn er!” Gerard? wie was dat? “Welke Gerard?” riep God naar beneden maar het antwoord kwam zelf al naar boven. Gerard Reve stak zijn gezicht om de deur. “Ik heb Spaanse vliegen meegbracht”, grapte hij. God herinnerde zich het weer. Gerard had hem ooit voorgesteld als ezel en seks met hem gehad. Tja, ook humor! 

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

 

Service

www.dare2design.nl/genesis/

www.scheppingofevolutie.nl

www.xs4all.nl/~wichm/indexNL.html

www.eropuit.blog.nl/musea-themaparken/2008/03/12/koningin-opent-corpus-reis-door-de-mens-in-oegstgeest

www.dieet.blog.nl/hart-_en_vaatziekten/2005/12/24/mens_moet_terug_naar_zijn_oervoeding  

www.schorriemorrie.skyrock.com/article_1550714244.html

ms.wordpress.com/tag/de-schepping/

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/03/15/mijn-hemel/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: