Eeuwig zonde

george_during_put.jpg

Eén moment van angst voor de toekomst is eeuwig zonde. Wie bang is voor de toekomst, is eigenlijk al dood. Hoe zou dat geweest zijn voor die Indiase meneer die na 35 jaar uit de Pakistaanse gevangenis werd vrijgelaten? Met een doodvonnis op zak 35 jaar lang zuchten en wachten. Komen ze of komen ze niet? Ja, ja, de papierwinkel die bij het doodvonnis behoorde was weggeraakt.

Natuurlijk had die man wel eens contact met iemand zoals de cipier. Die moest hem zijn smerige brood brengen maar ja wat wist die analfabeet van de toekomst af? Niks natuurlijk, en dus bleef die Indiër maar zitten. Het doet denken aan de gevangenisputten die de Franse koningen in de Bastille hadden aangebracht met de haast poëtische naam “oublière” wat letterlijk zoveel betekent als “vergeetput”.

In onze wereld is het een zonde om vergeten te worden. Wie vergeten wordt, heeft onvoldoende aandacht gepoetst aan zijn of haar imago, heeft ook geen netwerk opgebouwd en dan nog, zelfs dan nog kun je vergeten worden. Wat een drama.

Dat zou het Japanse dorpje “Obama” niet gebeuren. Ondanks dat de naam die “klein strandje” betekent, stijgt het dorp naar de toppen van de wereldroem dankzij presidentkansdidaat Barack Obama. De burgemeester van het dorp wil graag vriendjes worden met Barack, al was het alleen maar opdat zijn dorpje niet vergeten wordt. Het zal niet lang meer duren of Obama meet zich met Osaka. Wat zeg ik, het stelt Osaka volledig in de schaduw. Osaka schrompelt weg en al haar inwoners verhuizen naar Obama. Het maakt niet uit of Barack president wordt. Obama heeft al gewonnen.

Om niet te vergeten, reikte generaal Dick Berlijn aan de stumpers en stompers die uit Afghanistan terug waren gekomen medailles uit. Ook degenen die onder zijn  bezielende leiding onherstelbaar verminkt raakten, kregen een speldje. Hopelijk zijn ze zelf over een aantal jaren zelf niet vergeten waarvoor dat gekke ding ook weer was. Dat zou best kunnen als hun hersens zijn beschadigd door giftige stoffen uit munitie van eigen makelijk of van de vijand, de Taliboem. Kwijlend en starend  in de verte draaien ze het ding tussen duim en wijsvinger in het rond  terwijl ze sappig prevelen “mooi hè?” Onze “jongens en meisjes” zijn dan “onze demente bejaarden” geworden. Eeuwig zonde, geen eeuwige jeugd.

En misschien hadden ze gered kunnen worden door het gebruik van cannabis want de stoffen in die plant zijn heilzaam tegen dementie. Maar dat kan helaas niet. Op de dag dat “onze jongens en meisjes” hun speldje kregen, vielen maar liefst 300 ME-ers een reeks van cannabiskwekerijen binnen en natuurlijk werd al dat groen meteen verbrand. Midden in het Groene Hart. Ja, alles is beter dan criminaliteitsbestrijding, was het een stakingsactie in de strijd tegen Guusje Geluk?  Zijn we vergeten waarvoor de politie was? Tja, wie de loonstrookjes ziet, zou het wel gaan denken. Niet voor niets gaat de overheid minder details op die dingen vermelden. Op die manier kan de ontvanger tenminste minder goed zien waar zijn of haar geld blijft.

Misschien kun je dat maar beter ook niet weten. Als je erachter komt, besef je ééns te meer: “Eeuwig zonde”. Dat geldt ook voor elke aandacht die de woorden of films van Geert Wilders krijgen. We dumpen het in diezelfde bodemloze put. Het is toch ook eeuwig zonde?  

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Service

www.ourworld.compuserve.com/homepages/olgaberger/Castle_bib_M.htm

www.hetprieeltje.net/vandenbrande.html

www.1stap.com/html/zonde.html

www.zondeblog.nl

www.zonde.be/?p=63

www.blog.blergh.be/2008/01/06/zonde

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/03/05/eeuwig-zonde/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: