Wilders pleegt hoogverraad

prisoner_of_azkaban_04.jpg

Bestaat dat eigenlijk nog? Kennen onze wetboeken nog uitdrukkingen die plechtigheid en ernst uitdrukken of staat er nog alleen maar een beetje lang leve de lol in? Staat er in ieder wetboek dat je je aan de regels moet houden “behoudens ieders recht op vrijheid van meningsuiting?”

Hoogverraad lijkt een woord uit een grijs verleden maar er werd iets mee uitgedrukt dat nog steeds bestaat. Hoogverraad houdt in dat je ten behoeve van je eigen persoonlijke doelstellingen de staat in gevaar brengt. In een ver verleden was de staat vooral de koning of de keizer. Sinds de uitvinding van de westerse democratie bestaat de staat uit ons allemaal, het volk. “Wir sind das Volk”, zoals de DDR-burgers het uitdrukten die in de tachtiger jaren in opstand kwamen tegen het pseudo-communistische bewind.

Geert Wilders pleegt in mijn ogen hoogverraad want voor zover ik het nu kan nagaan, brengt hij met zijn lullige filmpje de Nederlandse staat in gevaar. Zowel burgers als economische belangen worden geschaad en het kan hem geen moer schelen. Hij zal niet capituleren voor de Islam! Dapper gesproken voor iemand die zelf goed wordt beschermd. 

Nee, Geert Wilders ziet zich niet als laf maar als enige rots in de branding temidden van een zee van lafbekken die allemaal capituleren voor de Islam. Hoewel de Islam nog nergens vaste voet heeft gekregen in Europa, ziet hij toch een ware oorlog met overwinning en capitulatie. Die laatste vindt hij bij Balkenende en Bos en zelfs Rouvoet. Lafbekken zijn het, zo meent hij. In werkelijkheid is hijzelf de grootste lafbek van allemaal. Hij durft namelijk niet terug te keren van een eenmaal ingeslagen weg. Hij durft niet toe te geven dat hij te ver is gegaan want dat ziet hij als een capitulatie. In werkelijkheid zou het getuigen van moed en groot staatsmanschap. Juist een staatsman moet bereid zijn zijn eigen fouten toe te geven. Daarmee verliest hij geen aanzien maar wint hij aan kracht en macht. In plaats daarvan zet Geert Wilders zichzelf te kijk als een zielige, kleinhartige bangerik.

Daar komt bij dat er nu al zoveel is te doen over zijn film, dat ze straks alleen nog maar kan tegenvallen. Straks blijkt het allemaal veel minder griezelig of angstaanjagend te zijn dan we ons nu in onze wildste fantasieën voorstellen. De film gaat als een nachtkaars uit, schiet sowieso haar doel voorbij en maakt alleen sommige groepen moslims razend en zet aan tot discriminatie.

En daar zitten we dan: Wilders moed leidt dit land naar economische tegenslag, woedende fanaten en een desillusie voor zijn aanhangers.

In het verleden kreeg je de doodstraf voor hoogverraad. Het zal niet meevallen om nu weer zo’n vonnis uit te spreken want we zijn formeel niet in oorlog. Alleen in oorlogssituaties kan de doodstraf nog ten uitvoer worden gelegd. Hoewel, Wilders zelf gelooft wel dat we in oorlog zijn. Je zou bijna gaan denken dat we hem maar in die waan moeten laten tot het slotakkoord aantoe. Helaas ben ik tegenstander van de doodstraf. Een kale cel lijkt me genoeg, zou er nog plaats zijn in Azkaban? Kamer 2 3/4? Als hij geluk heeft eindigt hij met zijn hoogverraad in de armen van Harry Potter, de groothartige. Een andere fantasie.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Service

www.wizardsalley.occlumens.eu/azkaban

www.nujij.nl/verlies-paspoort-bij-hoogverraad.902231.lynkx

www.frontpage.fok.nl/nieuws/81363

www.tweedekamer.blog.nl/integratie/2007/02/21/kabinet_overspoeld_door_islam 

www.spiegel-van-de-nederlandse-politiek.skynetblogs.be/post/5464841/boskabouter-geert-wilders

www.waterlog.wordpress.com/2007/12/16/looney-geert-niet-demoniseren-maar-ridiculiseren

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/03/04/wilders-pleegt-hoogverraad/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: