H.J.A.Hofland, de puber en de capitulatie

20060808palhumanshields01.jpg

Zou het van de moderne inbouwgeluidsapparatuur voor auto’s komen en de “kboem, kboem”-muziek” dat mensen aan de lopende band waanzin en kletskoek uitslaan? Het is goed om je hersens zo nu en dan op te schudden maar teveel “gefreggel” (kent u de Freggels nog?) levert problemen op.

Op vrijdagvaond zag ik de oude, trouwe Henk Hofland aan tafel bij Pauw en Witteman. Na alle serieuze en intellectuele draafpartijen die hij achter de rug heeft, was het voor hem tijd om vernuftig kinderspeelgoed te maken. Ik vond dat heel leuk. Het is goed om als “wijze man” terug te keren naar de simpele uitgangspunten van het leven. Daarmee heb ik niet gezegd dat ik het altijd eens was met Hoflands betogen. Verre van dat.

Hofland had ook vrijdagavond wel een uiterst ingenieuze en effectieve oplossing voor het “probleem” Wilders. “Hef zijn bescherming op, dan weet hij hoe het is om gevaar te lopen”.Dat was bij benadering zijn stelling en ik ben het daar wel mee eens. Wie niet wil capituleren voor de Islam en als prijs eventueel met de levens van anderen wil betalen, moet zelf ook in de hitte van de strijd geraken.

Nu lijken Hofland en Wilders op één manier wel veel op elkaar. Hofland is in de wereld van het kind gestapt met de bijbehorende verwondering en maakt daardoor de meest bizarre voertuigen. Wilders is in de wereld van de puber gestapt en doet de meest bizarre uitspraken. Koppige pubers moet je aan hun lot overlaten op een plaats waar ze geen kwaad kunnen of onderwerpen aan een vergaande therapie.

De koppigheid waarmee Wilders bereid is anderen aan gevaren bloot te stellen, is puberaal en stelt hem op het niveau van hangjongeren. Serieuzer gezegd, de parlementariër heeft de grenzen van het hoogverraad genaderd. Hij brengt de staat in gevaar uitluitend terwille van zijn eigen denkbeelden en ego. Het is te pervers om voor zijn optreden ook nog maar een quark van het begrip “vrijheid van meningsuiting” te gebruiken. Het is pure politieke zelfbevrediging en Onan was, gelijk Wilders, een ezel.

Het puberale optreden van Geertje wordt weer enigszins in balans gebracht door uitspraken van de PvdA-goeroe of – voormanWouter Bos. Voor mij wordt die man met de dag onbegrijpelijker. Eerst beweert hij dat “ideologie niets  voor hem is”. Nu wil hij weer dat het debat over integratie enzo op het scherp van de snede wordt gevoerd. Hoe wil je dat doen als je niet over een ideologie beschikt?

Puber Wilders mag Balkenende dan “laf” noemen, zelf is hij te vergelijken met de terrorist die dekking zoekt tussen onschuldige vrouwen en kinderen. In de Tweeede Wereldoorlog deed een gezegde de ronde dat mutatis mutandis op hem van toepassing is “Engeland vecht door tot de laatste Noor.”

Zijn tegenpool Wouter is de politieman die in de gegeven omstandigheden niet goed weet of hij zijn pistool zal trekken of niet. Schieten is niets voor hem maar zonder geweld gaat het niet, zo meent hij. Dit land is daardoor in een benauwde situatie terechtgekomen waarin de koppige puber haar maar al te graag gevangen houdt. Alleen Henk Hofland ziet een lichtpuntje: onthoud de puber zijn clearasil en hij zal capituleren!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Servicve

www.webwereld.nl/comments/31095/heibel-in-weblogland-na-uitlekken-seksvideo.html

www.o-laf.nl

www.ouders-en-pubers.blogspot.com

www.intensievemenshouderij.nl/www/2008/02/17/onderwijs-is-nog-niet-terug-bij-de-scholen

www.woefkes.blogspot.com

www.writersblog.nl

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/03/01/hjahofland-de-puber-en-de-capitulatie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: