Das Kapital

mini-zyimgplw00111.jpg

Afgelopen zondag kwam het programma Zembla met een aardige reportage over “lenen”.  Nou ja, aardig…het programma bestond vooral uit het relaas van mensen die zich door leenmaatschappijen in de luren hadden laten leggen. Zij waren allemaal de “gelukkige” burgers die een lening konden afsluiten voor een peperdure computer, plasma tv en noem maar allerlei overbodige artikelen op.  In veel gevallen lieten de slachtoffers zich gemakkelijk voor de gek houden doordat ze zichzelf hadden wijsgemaakt dat ze die dingen nodig hadden om mee te tellen, om te participeren misschien?

Participeren ja, dat is het modewoord. Dat dus. De verstrekkers van leningen bleken stuk voor stuk criminele organisaties te zijn zoals “Lenen.nl” en “Becam” of “Frisia” of nog erger: één of ander postorderbedrijf. Zij verstrekken leningen op volslagen onverantwoorde basis. Daarbij maken zij hun slachtoffers niet duidelijk dat het grootste deel van hun maandelijkse bedrag bestaat uit rente over het geleende bedrag. Het duurt dus eindeloos lang voordat de mensen van hun schuld af zijn.

Hoe heeft het zover kunnen komen? Dat is niet zo moeilijk. De politieke partijen in ons en in veel andere landen hebben onder de dekking van een wat roodachtige vlag het volk een beter bestaan gegeven. Dat wil zeggen dat de mensen niet meer verrekken van de honger. Ze kregen meer te besteden en werden voor mondig verklaard. Heel handig want het volk dat zich voor een goed deel vergenoegt in een IQ dat niet boven de 78 uitkomt, zal van zijn godzalmelangleven nooit mondig worden, behalve als het eten betreft.

Aangezien het volk echter mondig is verklaard mogen de producenten van allerlei discutabele en nodeloze apparatuur de gemiddelde stommeling duidelijk maken dat de producten onmisbaar zijn en bijdragen aan het persoonlijk geluk. Het gevolg is dat de met lichtwegende hersens uitgeruste meerderheid van het volk aan het kopen slaat en zich daarbij op de leningen stort. Daarbij begrijpen ze niet dat ze zich in de nesten werken. De graaizucht van de kapitalist beleeft op die manier een orgasme met de uitgeholde geest van de omhoog gevallen proletariër.

Uitgehold, ja zeker, want het socialisme dat de proletariërs zou bevrijden, heeft van die bevrijding een karikatuur gemaakt. Ze heeft het gelaten bij het toestoppen van geld. Aan de verzwaring van de al te lichte hersenstructuren heeft ze geen aandacht besteed. Geestelijke ontwikkeling bleef een onderbedeeld kindje en toen kwam de dag dat het socialisme de proleatriër tot uitgestorven soort verklaarde. Dat gebeurde zo in de jaren van het “Paarse kabinet”.

Tegelijkertijd omarmde het socialisme het kapitalisme dat de naam van “vrije markt economie” had aangenomen. Die vrije markt was in de ogen van socialistische en niet-socialistische politici een stuk beter dan het vermaledijde Marxisme. Dat had de volkeren van Centraal en Oost-Europa immers alleen maar in duisternis geleid en tot staatsslaven gemaakt!

En dus werd het Communisme in de tijd van Gorbatsjov tot verliezer van de Koude Oorlog gemaakt. Alles wat er nog aan herinnerde moest weg of naar de pakhuizen van de folklore verdwijnen. Daarvoor in de plaats kwam “concurrentie” waarin hijgerige grootkapitalisten onder de noemer van “innovatie” de tot consument gedegradeerde mens overvielen met nodeloze troep van kunststof.

Maar helaas, de rotzooi begint zich steeds meer te weren en komt naarboven. De staat die in vrijheid van meningsuiting en reclamematige lulkoek gelooft, is niet eens in staat de nieuw gecreëerde proletariër echt uit de goot te helpen. Wie eenmaal een schuld heeft gehad die het IQ met drie nullen overtreft, is voor het leven getekend. Het wordt tijd voor de vrije marx werking.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

 

Service

www.globalinfo.nl/content/view/1400/41

www.top-notch.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=442&Itemid=9

www.ad-rem.skynetblogs.be/post/5325258/het-failliet-van-het-kapitalisme

www.poker.blog.nl/nieuws/2007/10/19/communistisch-china-speelt-kapitalistisch-traktor-poker

www.hard-c.com/2006/10/10/lenen-niet-irritant-voor-laagopgeleiden

www.reclamewereld.blog.nl/regelgeving/2007/02/02/klacht_tegen_weldus_tv-spotje_lenen_zonder_bkr

  

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/02/19/das-kapital/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: