Meepraten

crazy_hype_lg.jpg

“En wij vinden dit erger dan u!” “Nou, dat kan niet, wij vinden het erger dan erger. Het ergste, als u mij goed begrijpt.” “Echt niet, wij vinden dit ergster en nog veel erger dan dat. Alles wat u erg vindt, vinden wij tien keer zo erg. Ullah-de-lullah.”

(Verslaggever, fluisterend)  “U luistert naar het debat in de Tweede Kamer over de ontboezemingen in het programma van Peter R. de Vries  dat de zaak Holloway betrof. Aan het woord hoorde u als laatste de vertegenwoordiger van de SGP. De kamerleden willen graag laten merken dat ook zij praten over een zaak waar het hele Nederlandse volk over praat. Dat is goed voor de democratie. Het debat is aangevraagd door de PVV. De conclusie kan luiden dat ook de kamerleden het niet weten maar het wel erg vinden.”

Ja, zo stel ik me dat toch een beetje voor. Volgens de vertegenwoordigers van de PVV moeten de kamerleden en bestuurders zich buigen over onderwerpen waarover iedereen het heeft. Persoonlijk zie ik daar helemaal niets in. Ministers en kamerleden moeten zich vooral met politieke zaken bezighouden en niet met de sentimenten van het tv-programma van “gisteravond”. Er is altijd wel een programma te bespreken en als het parlement deze weg in- slaat, dan bespreekt het binnenkort de uitslag van de wedstrijd Ajax-PSV. Misschien gaan de volksvertegenwoordigers zich dan nog wel afvragen of zulke wedstrijden wel openbaar mogen worden gemaakt.

Het lijkt erop dat de PVV het parlement wil laten meepraten met de bevolking. Alle andere partijen hebben bij tijd en wijle wel eens een andere oplossing gepresenteerd: burgers die meepraten met de politici. Je moet echt van de hoeren bezeken zijn als je denkt dat volksvertegenwoordigers zich zouden moeten inlaten met elk luizig tv-programmaatje. Alleen maar omdat “iedereen erover praat”. Hoewel de naam PVV er wel meteen een heel andere verklaring door krijgt: Poppenkast voor Volksvermaak.

In het verleden hadden we nog wel eens een mogelijkheid om de rijksoverheid uitspraken te laten doen over zaken die het volk erg bezighielden. Vooral als het gevoelsleven van de mensen was geraakt, verscheen Hare Majesteit op tv. Dat zou ook in dit geval kunnen, hoewel ik denk dat aan het eind van de week de opwinding over De Vries’ programma al weer is weggeëbd. Dan gaat het weer gewoon over verdiensten en promotie. Ik zie het overigens wel voor me: de Moeder des Vaderlands die zich bezonnen en in relativerende zin uitlaat over het absoluut inhoudsloze maar wel lucratieve programma van De Vries. Zij kan daardoor weer eens laten merken dat zij ook een mens is met emoties zoals wij die allemaal kennen.

Helaas zit er een addertje onder het gras. Dat addertje is daar nota bene geplaatst door de PVV. Hare Majesteit, hoe gewaardeerd ook, kan haast niets meer zeggen of het wordt in het politieke vlak getrokken. Dat risico wordt extra groot als het gaat over de Zaak Holloway. Die heeft immers vooral betrekking op de Antillen en dat is gloeiend hete materie, ook al weer dankzij de de PVV.

Laten we ervan uitgaan dat de Koninging haar vertrouwen uitspreekt in het OM op Aruba. In dat geval zal Hero Brinkman van de PVV in het geweer komen want “Hare Majesteit wil daarmee “zeker” aangeven dat het op Aruba allemaal geen corrupte boevenbende is. Zij keert zich daarmee tegen de standpunten van de PVV en dat is politiek.”

Nee, het is haast onmogelijk geworden om als rijksoverheid op een fatsoenlijke en zinvolle manier op de zaak in te gaan. Daarmee lopen Wilders en zijn trawanten tegen hun eigen grenzen aan. Dat is maar goed ook. Ja zeker, ik wil dat hier best even gezegd hebben want ik wil wel meepraten. Over echt alles als het even kan. Waarvoor heb je anders een weblog?

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

 

Service

www.liberalisme.web-log.nl/liberalisme/2008/02/mediaconcurrent.html

www.delta.tudelft.nl/archief/j34/2523

www.nrc.nl/binnenland/article392131.ece

www.shiftzone.com/

www.jeschepe.blogspot.com/2007/09/een-nieuwste-hype-2.html 

www.iknik.blogspot.com/2005_02_01_archive.html

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/02/07/meepraten/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: