Oplispelen, oprispen en engelentonen

angelsong.jpg

En weer is het ze gelukt! Hero Brinkman van de PVV rispt wat onsamenhangende opmerkingen op en meteen is het hele land in rep en roer. De schurkenpartij beschuldigt de bewoners van onze (sub)tropische waddeneilanden ervan corrupt en boefachtig te zijn. Bravo, wat een bijdrage! 

De Antiliaanse regering reageert volledig volgens verwachtingen en ontzegt meneer Brinkman de toegang tot de parlementsgebouwen van het land. Hoe dom! Het was pas echt tactisch geweest als ze hem hadden toegelaten tot dit ” boevennest” en hadden kunnen aantonen dat hij beter eerst zijn tanden kan gaan poetsen voordat hij iets zegt. Gemiste kans dus. Of…hadden ze geen tegenargumenten? Dat geeft te denken!

Nog dommer was de reactie van de Nederlandse parlementsleden die alleen in het gezelschap van Brinkman met de Antilianen willen praten. Krijg je een keer een goede kans om hem buiten te sluiten, maak je er geen gebruik van. Tja…dan richt je dus zelf de schijnwerpers op zo’n over het paard getild eikelbijtertje.

” Nee, we laten de afvaardiging niet door anderen veranderen”, was het commentaar van een VVD-Kamerlid. Nou, daar was ook geen sprake van. Brinkman had zichzelf al buiten de gemeenschap geplaatst. Ik zal binnenkort bij hem op bezoek gaan en van te voren verklaren dat ik hem maar een crimineel volksverlakkertje vind. Dat doe ik wel meer bij bezoekjes. Zinvol en goed voor de sfeer.

Maar het duurt niet lang meer want binnenkort gaat minister Vogelaar veel meer de aandacht trekken. Vanmorgen lispelde een socioloog de problemen op die ons staan te wachten met de Vin-exwijken. Ze voldoen gewoon niet meer aan de behoeften van de volgevreten, zelfvoldane breedbeeldverslaafden die in ons land de groep starters vormen. Al lispelend baande de socioloog zich een weg door het woud van problemen en barrieres die de wijken de komende jaren kunnen veroorzaken. Ik raad de minister aan nu vast veertig ” Probleemwijken voor de toekomst”  aan te wijzen en daar onverwijld aan de slag te gaan. Laat ze vooral ook denken aan ruimte voor het afsteken van nog meer vuurwerk gedurende veertien dagen rond Oudjaar dan de afgelopen jaren het geval is geweest. Mogelijk kunnen in de huizen geluid- en lichtdichte ruimten worden ingericht voor de huisdieren tijdens die bacchanalen die volledig losstaaan van de traditie. Misschien kan ze in de verkeersdrempels vast agenten laten inmetselen die het opstandige, de wipkip ontgroeide, tuig te lijf kan gaan.

Stel je voor dat kroegentochtpoliticus Brinkman straks moet zeggen dat de Vin-exwijken allemaal stijf staan van corruptie en boefjes waar die verwende kereltjes van de politie niet binnen durven te gaan. Ja, wat dan?

Het idee dat je jongeren iets zou kunnen aanbieden om hun tijd zinvol door te brengen, om hun kennis en vaardigheden te verruimen aan de hand van fantasievolle en avontuurlijke activiteiten, dat is natuurlijk van de baan of…John de Mol moet er iets in zien. Zoiets als ” Hoer zoekt vrouw”  of  “Vandaal tot gigolo” (taalgrapje!) of “Kansarm trekt aandacht”  of ” Van probleem tot jongere”. 

Hoe dan ook, de harpspelende Chinese die na de socioloog in ” Goelemoggel Neelland optrad, was een verademing na al die uitzichtloosheid. Vooral omdat de harpiste haar instrument niet aanduidde als ” halp“. Wat zou het Peeveevee daarvan zeggen? Voldoende ingebulgeld? 

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Service

www.gastheerschap.nl

www.dag.nl/Antillen/

www.dewegvanhethart.com

www.rtl.nl

www.anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2007/05/31/respect-onderzoek-naar-sociale-cohesie

www.resulozdemir.com

www.organisatieactivist.nl/www/belgische-toestanden-het-wilde-zuiden

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2008/01/08/oplispelen-oprispen-en-engelentonen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentPlaats een reactie

  1. Heerlijk om te lezen, en als ik mag kiezen welke zender de laatst genoemde voorbeeldprogramma’s uit moet gaan zenden ga ik voor SBS6. Daar kijk ik nooit naar 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: