Drukjacht

workshop_toverspiegel1.jpg

Vijfduizend wilde zwijnen op de Hoge Veluwe! Is het niet prachtig en om trots op te zijn? En nu zijn er zo maar wat mensen die bepalen dat het teveel is. Hoe komen ze daar eigenlijk bij? Zou het niet veel eerder waar kunnen zijn dat er teveel mensen rondom de Hoge Veluwe wonen? Zouden die niet gewoon eens een beetje in moeten schikken, netzo als de omwonenden rond Schiphol als maar moeten wijken voor de herrie? Het is toch te gek dat we wel wijken voor het lawaai van vliegtuigen maar niet voor het geknor van zwijnen? Er is toch ook niemand die voorstelt maar eens wat vliegtuigen uit de lucht te schieten omdat er teveel van zijn? 

Mensen kunnen behoorlijk bizar denken en de gedachte dat er `teveel` wilde zwijnen zijn omdat wij dat vinden, is bizar. Hebben wij soms de aardbol gemaakt zodat we kunnen bepalen wanneer er teveel is van een soort? Zelfs de meest fervente aanhanger van de alsmaar koddiger wordende evolutietheorie, is daartoe niet in staat.

Het probleem is natuurlijk dat wij vergeten zijn waarvoor jagers dienen. Jagers zijn er om de rest van de mensheid van een bepaalde hoeveelheid voedsel te voorzien. Dat je je onbeperkte en ongebreidelde moordlust wel op dieren zou mogen uitleven maar niet op mensen is als even bespottelijk als de evolutietheorie. Ze gaat er namelijk van uit dat de mens een superieur wezen is dat kan oordelen over de noodzaak van het bestaan van anderssoortige wezens. De geschiedenis wijst anders uit.

Dat onze Koninklijke familie nog de drukjacht wil uitoefenen is een aanfluiting. Juist de Oranjes zouden vooraan moeten staan in de beweging die natuur en leven beschermt. Waarom ze dat niet doen, is een grote vraag. De gedachte dat jacht en adel iets met elkaar te maken hebben, is een grote misvatting. Jacht heeft al lang haar oorspronkelijke betekenis verloren. Wie het, net als vissen, gaat beschouwen als een spelletje, ziet de wereld door matglas. Majesteit zou moeten begrijpen dat de weerzin tegen de jacht meer is dan de “waan van de dag”.  

Maar ja, je moet wel iets mogen, he? Als je tegenwoordig als prinses een uitspraak doet die in intellectuele kringen gemeengoed is, wordt er van alle kanten over je heen gevallen. `De Nederlander bestaat niet` is een constatering die al zeer vele jaren oud is.

Misschien is ` de Nederlander` altijd wel degene die zich druk maakt om kakelende kippen. Ze storen zich ´s morgens vroeg aan de eend, de gans, de pauw of de kanarie en als het moet ook aan het konijn van de buurman of van de gemeente. Die moet ook onmiddellijk vergast worden of afgeschoten want ze kunnen van die herrie gewoon niet slapen. Probleemloos slapen ze door het geluid van overkomende vliegtuigen, langsrazende treinen en auto´s  en krijsende kinderen heen.

Ze willen ook een rookloze werkplek terwijl ze dagelijks zonder problemen temidden van uitlaatgassen rondlopen alsof ze in een pas aangeplant bos wandelen. Het is maar wat je zien wilt.

Het is dan ook heel leuk als raadsleden elkaar gaan lopen beschuldigen van gekakel. Dat is echt zo ontzettend egosuperieur. Zouden ze wel eens een opname van hun eigen gepraat hebben gemaakt?

Kortgeleden was er in onze gemeenteraad het voorstel om de spreektijd af te laten hangen van de omvang van de fractie. Dat voorstel was natuurlijk afkomstig van één van de grotere fracties. Zou men echt niet in staat zijn het eigen sputum naar redelijkheid binnen te houden zodat een ander ook nog aan het woord kan komen?

Nu was er weer een commissielid dat zijn collega´s beschuldigde van gekakel. Hoe weet hij zo zeker dat zijn eigen woorden altijd en eeuwig boven het niveau van kippengekakel uitkomen? Sterker nog, hoe weet hij zo zeker dat het gekakel van een kip niet veel hoogstaander is dan zijn eigen woorden?

Ja, dat weet hij niet, net zo goed als ik niet weet of Bokito niet al lang zoveel wijsheid heeft vergaart dat hij moet lachen om mijn woorden. Ja zeker, daar ga ik van uit en het zou best kunnen. Maar ja, de drukjacht, die mooie drukjacht maakt het noodzakelijk om je eigen niveau te vrijwaren van verdenkingen. Voor je het weet, ben je zelf het slachtoffer.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

 

Service 

www.partijtegenoverbevolking.nl

www.milieudefensie.nl

www.kijknaarjezelf.nl

www.merelroze.com

www.jongeren.blog.nl

www.jongleukboyke.skynetblogs.be

www.mythologie.wordpress.com

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/10/23/drukjacht/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: