Stomme islamofoben

verdeel_en_heers-7754362.jpg

Elke veldheer in de geschiedenis wist het: in een onbekend en mogelijk vijandig gebied moet je bij elkaar blijven. Daar is sinds de invoering van het buskruit wel iets aan veranderd omdat je moet voorkomen dat één kogel heel veel mannetjes omver schiet, maar toch…bij elkaar blijven is de boodschap.

Voor moslims is de islamofobische stroming een onbekend en vooral vijandig landschap. Het zou dan ook logisch zijn als de Islamofoben probeerden de moslimgemeenschap uiteen te rafelen maar het tegendeel is het geval. Met trefzekere stompzinnigheid richten de islamofoben hun pijlen precies op alles wat moslims met elkaar verbindt. Dat drijft de extremisten en gematigde moslims naar elkaar toe. En zie…de islamofoben hebben hun doel al aardig bereikt. Een groeiend aantal islamitische jongeren voelt zich aangetrokken tot de orthodoxie, het salafisme.

Niet gehinderd door enige kennis van zaken hebben de islamofoben zichzelf ontwikkeld tot een intimiderend gezelschap voor iedereen die een kaftan of een hoofddoek draagt. Als de dames en heren in hun Als de dames en heren zich verdiept hadden in de Islam, hadden zij geweten dat deze godsdienst minstens zoveel onderstromingen kent als het Christendom. Als ik islamofoob was geweest, had ik daarvan gebruik gemaakt. “Verdeel en heers” zeiden de Romeinen en zij konden weten waar ze het over hadden.

Maar nee, in plaats daarvan vallen de islamofoben de moslims aan op een boek uit de zevende eeuw dat weliswaar de basis vormt van de Islam maar dat ook talloze interpretaties kent.

De dwangmatige agressie tegenover Koran en moslims kenschetst de situatie. Islamofoben zijn doodeenvoudig uit op de uitschakeling van een  `grote onbekende” die zij als bedreiging zien op grond van de handelingen van enkele malloten.

Die opvatting en aanpak is met wetenschappelijke definities in de hand niet alleen als fascistisch maar ook als racistisch aan te duiden. En dus is het een vorm van nazisme aangezien die stroming fascisme en racisme bundelt. En geloof me Wolverine, dat is een feit, geen aaname (ik richt me even tot één van de islamofoben persoonlijk).

Natuurlijk, stommigheid en nazisme gaan hand in hand. En daarbij wil ik het volgende aantekenen. Het zijn niet de moslims geweest en niet de gevestigde politieke stromingen die als eerste de vergelijking met het nazisme hebben gemaakt. Hoewel, bij mijn weten was het president George Bush die in een demagogische bui de vergelijking trok tussen Al Quaida en de nazi’s. Sindsdien hebben alle islamofoben dat voorbeeld gevolgd. Daarmee hebben zij niet alleen kuddegedrag laten zien maar ze hebben zich ook afgezonderd van de samenleving. Dat maakt een vergelijking tussen islamofobie en nazisme nog gemakkelijker.

Eén ding is zeker. Door hun drammerige dommigheid zullen zij hun doel nooit kunnen bereiken. Laten zij die houding varen, dan zullen ook zij de nuances gaan zien. De oplossing van de problemen komen dan binnen handbereik.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://politiek.wordpress.com

Service

www.weblog.mt.nl

www.afvn.nl

www.hetvrijevolk.com

www.frontpage.fok.nl

www.ethesis.net

www.zionism-israel.com

www.papierenman.blogspot.com

www.mythologie.wordpress.com

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/10/16/stomme-islamofoben/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: