SIOEmelen met de waarheid

vakantie_2006_ina_3051.jpg

Het is me gelukt,voor de tweede keer! Ik ben geblokt op een website en dat vind ik toch wel iets om een glas rode sekt op te drinken. Kennelijk ben ik erin geslaagd de webmaster of moderator tot wanhoop te drijven. In zijn onmacht heeft de moderator van SIOE mij het recht op vrije meningsuiting ontzegd. Dat is heel wat voor de kampioenen van het recht op vrije meningsuiting. Het klopt ook nu weer: wie de mond vol heeft over dat recht, kan zelf maar weinig incasseren.

Wat is er gebeurd? Ik heb gemerkt dat SIOE Nederland volop wordt bezocht door SIOE België en die geeft ook het meest commentaar. Nu heb ik mij afgevraagd of Belgen het gidsvolk voor Europa zouden moeten zijn als het gaat om de integratie van culturen. Zij zijn immers niet eens in staat om als Vlamingen en Walen samen te leven? In de Brusselse regio hebben ze knetterende ruzie. Natuurlijk de problemen zijn gecompliceerd maar klaarblijkelijk is dat niet het geval als het over moslims gaat. Dan los je alles met één vingerbeweging op, vooral in een ander land.

Nu heb ik de vraag gesteld wat je kunt verwachten van een volk dat zo met zichzelf in de knoei zit en “that did it”. Ik word nu beticht van volkerenhaat en vuilspuiterij. En dat door een organisatie die moskeeën wil slopen, de Koran wil verbranden en nog meer van dat fraais. De dames en heren zijn in hun eer aangetast.

Laten we wel wezen, ik ben het met SIOE eens dat de opleiding van kleine kinderen tot imam en dat Jihadscholen uit den boze zijn. Ik zou zelfs bereid zijn om zo’n verdachte school eerst te sluiten om vervolgens het onderzoek in te stellen. Maar dat onderzoek moet er wel komen en als blijkt dat alles op geruchten berust, dan zijn excuses en een dikke bos bloemen op hun plaats.

Echt, ook ik vind dat hitserij en jeugdbendes veel harder kunnen worden aangepakt dan de overheid nu doet.

Dat SIOE daar in positieve zin iets aan kan bijdragen, lijkt mij niet. De beweging mobiliseert een deel van de bevolking op voornamelijk onderbuikgevoelens en dat kan nooit een positieve uitwerking hebben. Wie fatsoenlijk moslim is, voelt zich door het optreden van deze dames en heren verder in de hoek gezet. Niemand hoeft dan ook vreemd op te kijken als straks blijkt dat de bereidheid onder moslimjongeren zich over te geven aan extremistische organisaties verder toeneemt. SIOE is de motor daarachter.

Wat voor ons allemaal geldt en nodig is, is een moment van overpeinzing. De omstandigheden waarin we nu verkeren, zijn het gevolg van de Europese suprematie tussen 1500 en 1970. Nooit in de geschiedenis is suprematie zonder gevolgen gebleven en dat betekent meestal “inleveren”. Het betekent ook dat het nodig is van de eigen cultuur en waardigheid zoveel mogelijk overeind te houden, om te beginnen met de taal.

Het is goed te bedenken dat het huidige Italië is voortgekomen uit de kern van het Romeinse Rijk en een Germaanse invasie. Het gaat niet aan de stroom van de geschiedenis te verleggen. Sterker nog, wie dat probeert, zal worden weggespoeld. Dat is geen dreigement maar de simpele conclusie uit de geschiedenis van het menselijk doen en handelen op deze wereld.

Of ik dat leuk vind? Dat doet er niet eens toe. Ik zal een weg moeten vinden om de stroom te volgen. Verdrinken in een draaikolk wil ik niet.

Rest nog één opmerking: de overheid moet zich wel degelijk iets aantrekken van SIOE en soortgelijke organisaties. Niet alleen moeten ze goed in de gaten worden gehouden. De beweging is ook een duidelijk signaal, voor zover dat er niet al was, van onvrede. Het tegengaan daarvan behoort prioriteit te zijn. Dat betekent bepaald niet dat de organisaties in alle opzichten hun zin moeten krijgen. 

Jammer genoeg stel ik ook vast dat het stellen van prioriteiten geen sterke kant is van onze bestuurders en politici. men wil alles, en wel héél veel, tegelijk doen. De vraag is: voor wie eigenlijk?

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

 

Service

 www.geschiedenis.nl

www.geschiedenis.startpagina.nl

www.belpaese.nl

www.vvv.vanabbe.nl

www.reclamewereld.blog.nl

www.sioe.nl

www.mythologie.wordpress.com

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/10/10/sioemelen-met-de-waarheid/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 reactiesPlaats een reactie

 1. Voor zover ik weet werd u niet gebanned maar worden uw reacties gemodereerd, zou u zelf es aan de mensen van SIOE Nederland moeten vragen, uw mailtjes zullen heus wel in hun inbox terechtkomen.
  De reacties die ik op hun site achterliet aan jou gericht (kun je allemaal herlezen , staan er nog, ook de uwe ) was om te proberen u van antwoord te dienen.
  U miek er meteen een soort conspiracy theory van en begon dan ook off-topic met de Belgische status quo erbij te sleuren.
  Ik weet zeker dat de mensen van SIOE Nederland niet geen probleem hebben met wat opbouwende kritiek – komt er sowieso als je een reactiemodule hebt- maar om dan direct het forum te gaan spammen met irrelevante dingen en schimmige verdachtmakingen…
  U weet ook in dit opiniestuk te voorspellen dat SIOE de aanleiding zal zijn voor verdere radicalisering van de moslimjeugd ?!
  SIOE richt zich enerzijds aan de politiekers om de juiste wetten te gaan stemmen en de situatie niet naar een climax te sturen , SIOE richt zich anderzijds aan “het volk” (van alle kleuren , nationaliteiten , geloofsovertuiging, etc… (ja, ook moslims)) om de druk op hun politici te verhogen.
  Er wordt niet geroepen om de Rubicon over te steken, we keuren geweld resoluut af …maar “toch” is de teerling geworpen.

  Met de meeste hoogachting,

  SIOE België

 2. De “conspiracy” gedachte ligt niet bij mij maar bij de SIOE, alsof er sprake zou zijn van een welbewuste poging tot verovering van Europa.

 3. quote :”alsof er sprake zou zijn van een welbewuste poging tot verovering van Europa.”
  /quote

  Bedoelt u bewust islamiseren door:
  A – EU-burgers die moslim zijn
  B – Wahabisten en salafisten in Europa
  C – Bepaalde arabische regimes
  D – andere

  ?

  Van A kan ik u al meedelen dat wij helemaal niet denken dat de moslim-immigrant grootse plannen heeft, meer nog , deze groep staat betrekkelijk zwak in de maatschappij en kan eerder als slachtoffer beschouwd worden.

  B en C is andere koek.

  Mvg ,

  SIOE België

 4. Hoewel ik achter de idealen van SIOE blijf staan, moet ook ik toegeven dat ik wat minder netjes ben behandeld door de staf van SIOE Nederland. Het ge… begon allemaal om een reactie die ik op de site van SIOE-NL had gepost omtrent het openen van een bankrekening in Nederland.
  Dat leek me toch helemaal geen rare opmerking, maar bij SIOE-NL is dat geheel in het verkeerde keelgat geschoten. Weliswaar heb ik omtrent het verwijderen van die reactie en mail ontvangen, maar uit die mail bleek al snel dat ik ineens nergens goed meer voor was.
  Tja, ik neem aan dat ik inmiddels als lid geroyeerd ben, en dat is dus mijn dank voor drie weken intensief vertaalwerk van grofweg 20 meter aan artikelen van de hoofdsite. Ik mag dan ook hopen dat de volgende vertaler (ja, die wordt gevraagd) meer erkenning krijgt voor zijn/haar werk.
  Ik hoop verder ook dat het beleid van SIOE-NL snel verandert, want anders komt er èn geen geld, en geen lid meer binnen!

 5. @ Actiefront/rokersdag.

  Genoteerd en zal intern besproken worden, u wordt op de hoogte gehouden.

  Mvg

 6. SIOE heeft dit intern besproken en we zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat Joop, Actiefront, geen lid is, geen lid is geweest. welgeteld heeft Joop 3 artikelen vertaald en is één keer aanwezig geweest bij een vergadering. Mensen die lid willen worden kunnen een mail sturen naar SIOE International en er is geen mail gestuurd hierover door Joop.

  Joop weet helemaal niet hoe het er intern aan toe gaat bij SIOE en zal het ook niet weten, daar deze man, actiefront, helemaal geen deel uitmaakt van SIOE.

  Heel sneu te lezen dat er mensen zijn die zich op een plaats neer zetten, waar ze niet thuishoren.

  Ga vooral door met slecht nieuws over SIOE te vertellen, negatieve pucliciteit is ook pucliciteit.

  Kaj, we wensen je veel succes met jouw weblog en uiteraard kan je reageren op SIOE Nederland, we lezen ook graag kritiek, dat zien wij als positief. Wat gewoonweg niet gemodereerd wordt is als er op de man wordt gespeeld en als men elkaar persoonlijk aan gaat vallen.

  We wensen je een prettige avond en tot logs.

 7. @SIOE Belgie:
  Bedankt!

  @SIOE Nederland:
  Naar mijn beste weten ben ik lid geworden op 7 oktober jl. In een mail van 27 okt. jl. wordt dit duidelijk aangegeven:
  “Wanneer jij (…), als sioe-lid een ander idee oppert (…)”

  Het aantal vertaalde artikelen is misschien niet hoog, maar waren zeerzeker niet de kortste en de meest eenvoudige. Al met al is dit zeer veel werk geweest, en voel mij daarom ook afgedankt. Ik zal overigens nooit negatief over SIOE schrijven, maar wel kritisch.

 8. Al met al blijkt dat het bij de SIOE een zooitje is, zoals zo vaak bij dit soort organisaties. Voor het overige hoop ik dat de partijen hun onderlinge geschillen elders willen uitvechten.

 9. Aan Kaj.Zoals gewoonlijk worden dingen en stellingen verkeerd geinterpreteerd.SIOE wijst alleen op de manifestatievorm van de koran.Daarin staat dat je christenen,joden en ongelovigen zo moet behandelen dat of ze moeten moslim worden of vermoord.De moslim zelf gaat niet in debat over zijn zienswijze op de koran.Die beschouwd hij als de ultieme waarheid.Valt niet aan te tornen.SIOE is een beweging die elke vorm van geloof of welke indoctrinatie dan ook, tegenstaat.De hang van elk weldenkend mens om zijn denken vrij te gebruiken moet boven aan staan.SIOE heeft ook niets met, linkse,rechtse,PVV,Vlaams belang of welke partij dan ook ,te maken.SIOE bestaat uit burgers die vrij willen leven zonder dat ze door anderen betutteld( lief gezegd) worden of kunnen gaan worden.Dat de politiek in Belgie ook star verloopt wil niet zeggen dat de mensen die achter SIOE Belgie staan daar ook voorstander van die politiek zijn.Meestal zijn het grote groepen die de dictatuur bepalen.Zo ook bij moslims en die hebben een voorzeg boek waar ze niet omheen kunnen of durven,anders?????


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: