Royal Dubai, ABN Amro en de geldorgie

15-mordor.jpg

Het moment is daar. Het moment waarop ik blij ben met elke belegger die het schip in gaat. De afgelopen jaren en vooral maanden waart er een orgie van heb- en graaizucht door het land die meestal de voorbode is van maatschappelijke neergang. De ratten vullen hun zakken en verlaten het schip.

In de eerste plaats stoor ik me al lange tijd aan de alsmaar voorbijkomende reclames voor beleggingsfondsen in Dubai, Brazilië en ook in Afrika of Canada. Het enige doel en effect van deze fondsen is de uitputting van bronnen en de vernieling van het milieu. De arrogantie van beleggingsmaatschappijen is ongebreideld en staat in schril contrast tot de nood waarin veel mensen nog steeds verkeren.

Dan is er de walgelijke hebzuchtepidemie die rond ABN Amro opgeld doet. Niet dat het voortbestaan van de bank op zich mij iets kan schelen maar het belang van haar medewerkers gaat mij wel ter harte. In de ogen van een zaal vol verfomfaaide geesten, de vergadering van aandeelhouders, speelt dat belang geen enkele rol. De “moron” achtige types die zich eigenaar noemen van de bank, verscheuren met slecht een hand op steken de zekerheden van duizenden mensen en zwelgen in de wanstaltige opbrengsten.

Een zaal vol wangedrochten met grijpgrage tentakels die de plaats van hersenen hebben ingenomen. Wangedrochten die het groene gif uit hun binnenste over de omgeving uitkieperen zodat de stankende walm van hun inhaligheid alles in de omgeving verschroeit.

En dan is er de dag dat het groene brouwsel uit hun bodemloze ingewanden zo hoog is komen staan, dat ze er zelf in ten onder gaan.

Dan veeg ik al het afval van beurs, aandeel, obligatie en zinloze fusie in één keer in de groene container om haar op dinsdagochtend aan de straat te zetten. Eindelijk bevrijd van de narren van de geldzucht. Op het deksel van de container plak ik gauw nog even een sticker: “Royal Dubai en Palminvest” zijn niet meer. “Robeco is weg uit Canada en Brazilië. De vogels kunnen weer vliegen”.   

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com 

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/10/09/royal-dubai-abn-amro-en-de-geldorgie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 reactiesPlaats een reactie

  1. Mischien je tekst niet centreren, leest wat lekkerder.

  2. Mischien ook handig om over dingen te schrijven waar je verstand van hebt en zeker als je er een oordeel over geeft. Het is iig duidelijk dat je geen idee hebt wat Robeco in Brazilie doet.

  3. Robeco heeft in Brazilië niets te zoeken behalve winst.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: