In the ghetto…oewoewoe…

ghetto1.jpg

In the ghetto. Ja zeker, daar zouden ze zich ongetwijfeld het beste thuisvoelen. De massatoeristen. Een strand met strandstoelen en eenhoogtezon, de hele dag een kunstmatig ozongat dus. Eindeloze winkelstrasten die via ingewikkelde kronkelsstratendie in zichzelf terugkerenen en heel veel pleintjes met terrasjes. Wat een lol.

Sommige landen vormen zulke ghetto’s al. In Noord-Afrika vind je ze bijna overal en ze heten dan “compound”. Je vindt er alles wat je nodig hebt tot en met de choux Bruxelles aan toe. Ook op Cyprus hebben ze er een handje van. Daar hebben ze alle herriejongeren vastgezet in Aghia Napa. Daarover weet ik nog een leuke anecdote.

Bij mijn eerste bezoek aan het eiland was ik me van niets bewust en dus boekte ik een hotel in Aghia Napa. Mijn God, wat een ellende! De Engelssprekende jongeren tussen de achttien en vijfentwintig kwamen omstreeks half drie ’s nachts thuis omdat de bars om twee uur dicht gingen. Dan besloten ze met hun zatte kop en voetbalhooligangedrag nog eens een potje voetbal op de zonneweide te spelen. Dat ging een week lang door.

Toen heeft de beheerder van het hotel er een einde van gemaakt omdat de totaal bezopen jeugd bierflessen kapot had gegooid op de bodem van het zwembad. In alle opzichten was het een leuke vakantie maar ons onderdak was verre van ideaal.

Wie dat eenmaal weet, beschouwt Aghia Napa dan ook als een ghetto voor massatoeristen. Dan krijg je een soort massadetentie. Hé, dat klinkt niet eens zo gek.

Al die luidruchtige, onverschillige, vette vreetzakken in één groot kamp waar ze elkaar het leven zuur kunnen maken. Dat zou niet alleen de echte toerist op prijs stellen. Ook de natuur zou er wel bij varen en….laten wel wezen: de lokale bevolking zou het ervaren als een bevrijding. Tenminste, als ze de kans krijgen zelf ergens anders gaan wonen. Prachtig, achter slot en grendel met al dat spul. Dan kunnen we weer frisse lucht ademen in de rest van de wereld. Om toch nog een beetje sociaal te blijven zou ik van tijd tot tijd een cd opzetten “In the ghetto…oewoe…” van Elvis Presley.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Service 

www.doolhoven.com

www.fi.uu.nl

www.funnygames.nl

www.blogcatalog.com

www.remindo.nl

www.voeljeniksvan.nl

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/09/07/in-the-ghettooewoewoe/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: