Big Brothers in Arms

pukkelpop-massa_volk_aa004.jpg

Er is een nieuw bedrijf dat tv gaat maken, Bendemol. De B staat voor Berlusconi, de oud-dictator van Italie. Hij is terug op het oude nest en werpt zich nu ook op de eenheids- en verloederingstv in Nederland. Daarvoor heeft hij een goede bondgenoot gevonden in John de Mol. De laatste heeft altijd al gevonden dat het geld nooit de gore geur overnam van de programma´s die hij maakte.

Zou Berlusconi goede sier hebben gemaakt in De Mol´s Gouden Kooi? Vast wel. De grootste volksverlakker van de Europese Unie heeft altijd kans gezien de aandacht op zich te richten. Of hij nu anderen beledigde of dat hij ze prees, voor hem pakte het altijd goed uit. In de Gouden Kooi zou hij uitermate goed in staat geweest zijn ruzie te maken en vrouwen voor zich te winnen en daar gaat het tenslotte allemaal om.

De verloedering en de liederlijkheid hebben elkaar nu gevonden in de nieuwe tv-producent die zijn haarvaten tot in Aalsmeer heeft liggen en mij daardoor een groter bedreiging lijkt te vormen dan de hele Islamitische wereld bij elkaar. Bendemol is gemener, ze werkt van binnenuit, lijkt ingeburgerd maar in werkelijkheid degradeert ze de kijkers, en dus de burgers, tot mollen. Stekeblind voor kwaliteit en schuw mompelend onder de grond. Daar horen ze thuis, zo denkt het illustere tweetal. In werkelijkheid is het een plek waar John beter had kunnen blijven, samen met zijn zusje.

Hoewel, het zusje heeft nog wel iets. Ze kan een beetje acteren. Die capaciteit mist zelfs John. Hij valt bij ieder optreden onmiddellijk door de mand als een gluiperige geldwolf met een speciaal soort slijm aan de vingers waardoor speciaal bankbiljetten altijd bij hem blijft plakken. In dat opzicht is hij het onbenullige tweelingbroertje van Berlusconi.

De laatste is ook gek op geld maar hij weet bovendien wat je ermee kunt doen, de massa verlakken, op een dwaalspoor zetten en ten slotte de baas spelen. Misschien maakt hij zijn broertje in zijn liederlijke dimensie wel tot tweede man. Waar hebben we dat eerder gezien? Polen, met z´n eeneiige tweeling aan de macht. Ja, het monster kruipt waar het niet gaan kan.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://politiek.wordpress.com

 

Service

www.commune.massa.ms.it

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/05/15/big-brothers-in-arms/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: