Kiereweed en neuken mag niet meer

51ba4068b824748d3aaf39c5d7d23bf4_article.jpg

Ja goeiemorgen, die draaierigheid is nu wel weg al duizelt het me nu op een andere manier. Vanavond speelt Nederland tegen Slovenië en eerlijk geezgd kan het me geen kwadraat schelen als dat land maar blijft liggen waar het ligt. Anders heb ik van de zomer een probleem en ik heb al problemen genoeg. Giosteravond ook nog een hele heisa over Endstra op tv maar volgens mij was er allang een end aan de stra. Daar heb ik dus ook niet naar gekeken.

Wat me wel opviel was dat een meerderheid in de Tweede Kamer de paddo’s wil verbieden. Eén keer springt en jeugdige Francaise verkeerd na vermeend gebruik van de foute champignons en hup…verbieden! Alsof we nog geen ervaring hebben met een verbod op drugs. We merken dagelijks dat het een effectieve manier is om het gebruik ervan de kop in te drukken, niet waar? Drugs verbieden omdat je er verslaafd aan kunt raken en dood aan kunt gaan.

Dat lijkt me genoeg reden om het neuken ook maar in het wetboek van strafrecht op te nemen want je kunt er verslaafd aan raken en (via aids) aan dood gaan. Soms werkt hetnog hallucinerend ook, tenminste te horen aan de geluiden. Tegelijkertijd hebben we er geen moeite mee als ouders hun kinderen opvoeden tot alcoholist met behulp van de overal verkrijgbare breezers.

Drugs verbieden is niet in het belang van de gebruikers maar van de producenten. Ik stel iedereen die voor zo’n verbod stemt persoonlijk verantwoordelijk voor de bloei (wat een mooi woord in dit verband) van de drugshandel over de hele wereld. Alleen aandeelhouders in paddovelden kunnen logischerwijze voorstander zijn van zo’n verbod. Het zal de vraag niet doen afnemen terwijl de prijzen ongebreideld oplopen. Een paradijs voor de georganiseerde misdaad dus.

Een verbod op paddo’s kan dan ook alleen gezien worden als criminaliteit op overheidsniveau. De verdenking van betrokkenheid bij de illegale handel rust op elke “ja”stemmer. Misschien is dat eens een onderwerp dat onze nationale herrieschopper in het parlement kan aankaarten. Alhoewel, ik vrees dat hij, gewoontegetrouw, de kant van het geboefte heeft gekozen. Voorstemmers, ik doe het niet graag, maar ik kan u niet anders dan “kiereweed”noemen.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Service

www.crimezone.nl

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/03/28/kiereweed-en-neuken-mag-niet-meer/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 reactiesPlaats een reactie

 1. aan al die schrijvers met hun artikels en reacties op de internet mogelijkheden, met elsevier als koploper. ik constateer dat er onder jullie en het hele Nederlandse publiek grote minachting is voor mijn TAAL, n.l. het Nederlands. het is hier onder dit volk zonder trots, cultuur en eigen identiteit doodgewoon ‘normaal’om overal maar een fikse vuist vol Engels door te donderen, en dan meestal fout achterlijk Engels, eigenlijk een belediging voor de Engels sprekende volkeren.uitstervend ras, ik wens jullie een luxe uitvaart. saluut, hans

 2. Beste Hans, ik voel verontwaardiging en emotie in je reactie maar ik weet niet precies in welke richting ze is bedoeld. De vorige reactie? Het kan een probleem zijn als mensen in voorgaande jaren veel in het buitenland hebben verkeerd en bijvoorbeeld jarenlang in de VS of Engeland hebben gewoond. Ik kan daarover niet oordelen want daarvoor ken ik de mensen niet goed genoeg. Over het algemeen houd ook ik me liever aan de Nederlandse taal voor zover die ook niet al in voorgaande eeuwen door andere talen is beïnvloed (vooral het Frans en Latijn).
  Het is wel grappig omdat ik gisteravond met een aantal politici een discussie had over de meest waarschijnlijke eenheidstaal (die uiteindelijk zou kunnen komen) voor de Europese Unie. Dat zou het Duits zijn vanwege de ligging van het land en de omvang van het volk. Ik hoop dat Europa geen eenheidsworstcultuur krijgt maar ik weet zeker dat er grote veranderingen zullen plaatshebben.
  In elk geval is het gebruik van Engels onder jongeren heel wast populairder dan onder ouderen. Dat was in mijn puberjaren (de Beatletijd) al sterk aan het opkomen.

 3. Ik vind overigens de afsluiting van je reactie op het randje maar ik wil ook niet elke emotionele uiting afkappen

 4. Deze zaak ontaard in een lang gesprek en dat zou toch niet de bedoeling van dit forum zijn. Natuurlijk is het doen en laten van iedereen gebaseerd op afkomst, opvoeding, beïnvloeding, ervaring, observatievermogen, luister, leer, denk en daadkracht enz. Persoonlijk tracht ik er alles aan te doen de wereld en haar bevolking een leuke herberg met tevreden gasten te maken, en dat doe ik zonder bezoldiging en met veel respect voor alle wezens. Deze verhaaltjes moeten kort zijn
  en zijn slechts korreltjes zand in de woestijn maar die korreltjes maken wel de woestijn. U begrijpt wel het is zo ingewikkeld als Adam en Eva, het paradijs, de slang en de appel. Dus blijven wij aan onszelf en aan elkaar schrijven en afvragen, maar ook wij komen er nooit uit.
  Wilt U praten? Ik ben makkelijk te vinden.j.lindenburg

 5. Een gesprek over taal kan mij niet lang genoeg duren. Ik ben er gek op en zit voortdurend met vragen over de grenzen tussen levende taal en de noodzaak tot regels. Die laatste zijn nu eenmaal nodig om taal te laten functioneren als communicatiemiddel. Het zou het toppunt zijn van individualisering als iedereen een eigen taal ging spreken die anderen niet begrepen.
  Een blog als dit is bedoeld om goede stukken te produceren, liefst met een wat literaire pretentie zo nu en dan. Bovendien dient het tot het aanzwengelen van discussies of die nu over taal gaan, over politiek of over nog heel andere onderwerpen. Daarom ben ik blij met iedereen die reageert. Ik hoor daar zelf ook een enkele keer bij en ondertussen kijk ik met een half oog of het bij discussieren blijft.
  Ik stel jullie bijdragen daarom erg op prijs en laat je niet weerhouden door de fijnkorreligheid van onze verhalen om toch je best te doen. Ook cultuurverschillen, tussen generaties vermoedelijk in dit geval, zijn er niet om boos van te worden maar om kennis van te nemen, zelf rijker te worden en noem maar op. Wie er een blog op na houdt of reageert op dat van anderen, geeft er in elk geval blijk van betrokken te zijn bij de samenleving en dat lijkt mij een gezond fundament. Nou, dat lijkt me wel even genoeg om te verteren vandaag.

 6. goeie morgen beste praat vrienden.
  bedankt voor al die moeite die U neemt ter bevordering van goed leven op aarde. helaas kan ik op deze webstek niet regelmatig mee doen, want heus ik heb er lol in maar echt het vreet te veel tijd en ondanks dat ik de knapste man in Ned. ben kan ik geen uren fabriceren en goed personeel is uit de markt geprijst door foute bemoeienis van de politici en het ambtenaren paradijs met hun formulieren oerwoud, in andere woorden de stemmers hebben het het verprutst. dat bewijst al weer democratie is niet zo’n goed idee als de meeste mensen dom zijn en steeds dommer worden gemaakt. geniet van jullie Paaseieren. tot later. hans

 7. Hans: Natuurlijk, ook ik ben druk bezet. Je bent nog steeds van harte welkom. Tot kijk


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: