U voldoet niet aan het profiel

1354.jpg

In het verleden moesten werkgevers in hun advertentie precies aangeven wat voor mensen zij zochten. Ze mochten achteraf geen nieuwe eisen gaan stellen aan de sollicitanten. Ik krijg het idee dat die goede regeling sinds enkele jaren is afgeschaft.

Een familielid van mij solliciteerde naar een functie in de mediabranche. Hij was er naar ons aller mening precies voor geknipt en schreef een brief die past bij een journalist: goeie taal, leuk verhaal. Ja zeker, het leek wel een artikel en het lijkt mij dan ook dat het mooier niet kan.

Na drie weken had hij nog niets gehoord en daarom belde hij maar eens op. Niets aan de hand, er was vertraging door ziekte, zwakte en natuurlijk de wintersport. De man die de sollicitaties moest beoordelen zal wel met zijn been in het gips hebben gezeten. Dat heb je als je in het buitenland de berghellingen gaat verpesten. De natuur neemt zelf wraak.

Maar goed, mijn neef wachtte enige tijd, een week. Toen kwam er een brief dat de keuze niet op hem was gevallen omdat hij niet paste “bij het profiel Wat wij zochten”. Voor de rest niets en stilte. Afgezien van de knullige formulering en de knol van een taalfout (WAT moet DAT zijn) was de brief ook onbeschoft kort en gaf ze verder geen uitleg. Wel opmerkelijk in een tijd waarin werkgevers klagen over het brutale optreden van medewerkers. Mijn neef belde op naar het desbetreffende mediale profielzoekerdje dat hem op een wat giechelende toon mededeelde dat ze geen details kon geven. “Teveel belangstelling.”Ja, dat heb je als je adverteert. 

Waarschijnlijk doet ze dat bij de jongens die ze afwijst ook. Giechelend nee zeggen zonder verklaring.  Nu had mijn neef natuurlijk van tevoren naar de opdrachtgever kunnen bellen om te vragen wat het profiel moest zijn. Tenslotte weet je als modern mens dat werkgevers altijd op zoek zijn naar profielen en niet naar mensen. Nou, dat heeft hij ook gedaan.

Meer dan vier keer en elke keer was degene die de informatie moest geven even niet bereikbaar en helaas…verder was er niemand die inlichtingen kon geven. Maar ja, het zal ons natuurlijk collectief een zorg zijn dat er op deze manier met mensen, ervaring en kennis wordt omgesprongen. De werkloosheidscijfers dalen, de winsten stijgen, het hedgefund propt de zakken vol, het gaat goed met de economie. Jammer dat het met mijn neef zo beroerd gaat.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

www.mkb.blieb.nl

Published in: on 22 maart 2007 at 4:33  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/03/22/u-voldoet-niet-aan-het-profiel/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentPlaats een reactie

  1. DAarom ben ik niet zo gek op de welbefaamde uitspraak “het gaat goed met de economie”. Nog even en binnen nu en een jaar is de economie ‘ververhit’ en zakt ie weer als een instabiel kaartenhuis inelkaar. En dan maar afvragen op wie er nu weer bezuinigd moet gaan worden….. Laten we strak volhouden en dan maar weer de arbeiders geld afpakken. Want de ondernemers met een veel te hoog inkomen, gaan klagen als ze wat extra moeten betalen. En dat kan niet, want zij zijn wel diegenen die de economie draaiende houdt.
    Ik vind inderdaad dat je niet zomaar iemand zijn geld af mag pakken die hard gestudeerd en gewerkt heeft. Maar het kan er bij mij niet in, dat een arbeider dat niet doet. Die werkt toch ook hard?! Alsof je harder werkt als je meer betaald krijgt. Er moet nog steeds werk verricht worden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: