Léon de Winter en andere autismen

1157h.jpg

Kortgeleden verscheen een berichtje in de pers over chimpansees in Afrika. De dieren vertonen een dermate sterke uiting van cultuur dat de vraag zich rechtvaardigt of ze niet tot het menselijk ras gerekend moeten worden. Ik weet zeker dat het de meeste politici is ontgaan, bewust of niet bewust. Zij fixeren zich liever op `belangrijke maatschappelijke thema´s`  zoals dubbele nationaliteiten.  

Jahaa, we zitten wel met een probleem sinds we bedacht hebben dat alle mensen gelijkwaardig zijn. In de volksmond is dat vertaald in `alle mensen zijn gelijk` wat natuurlijk onzinnige prietpraat is. Wie naar Ronald Plasterk en mij kijkt, weet dat het niet waar is en als Minister van Onderwijs zou hij dat duidelijk moeten maken. 

Hoe dan ook, als alle mensen gelijkwaardig zijn aan elkaar, dan lopen we het risico om gelijkwaardig te worden aan een chimpansee. Ik weet niet of het erg is maar het lijkt mij veiliger om alle levende wezens dezelfde rechten toe te kennen. Mijn waarde stijgt dan niet uit boven die van een geranium en andersom. Dan doet zich wel weer de vraag voor of ik nog wel ongestraft een mug mag doodslaan. Gelijkheid en gelijkwaardigheid hebben zich ontpopt tot onvervreemdbare fundamenten (gevaarlijk woord hoor!) van waaruit politici zich blindstaren op marginale onderwerpen als AOW en vergrijzing. Marginaal omdat zij zich in de toekomst grotendeels zelf zullen oplossen, zoals zal blijken.

Een feit is dat die gelijkheid ons hoofdpijn geeft. Vooral als iemand aan die gelijkheid gaat zitten wrikken zoals Geert Wilders en zijn ongeletterde achterban. Nog erger wordt het als het onnozele-kop-syndroom van Henk Kamp zich plotseling aanbiedt als een vluchtstrook voor Wilders. `Hij zegt het ook`, roept peroxidepruikje dolgelukkig omdat hij niet helemaal geìsoleerd blijkt te zijn. Voordat ik `chimpansee` of `Léon de Winter` heb gezegd, bevindt de VVD zich in gevaarlijk rechts water.

Nu moet mij van het hart dat ik Wilders niet als geboren rechtse jongen zie. Ik denk dat hij zich gewoon als wat conservatievige zuiderling heeft aangesloten bij de VVD omdat het CDA hem te zwart en de PvdA hem te rood was. Al jarenlang lijdt de VVD onder een toestroom van conservatievelingen en dat is gek. Liberalisme en conservatisme gaan niet samen al denkt Léon de Winter dat het wel kan.

Geert heeft zich door het hysterische gedrag van partijen die geloven in de gelijkheid van mensen, in het extreemrechtse vaarwater laten sleuren. Zeker, bereidwillig maar niet van oorsprong. Zijn grootmoeder schudt nu haar hoofd en hoopt dat het met `haar` Geert ooit weer een keer goed komt. Overigens doet zich het verschijnsel voor dat het rechtsradicalisme ook voor de Tweede Wereldoorlog al in het zuiden het meest floreerde. Ik vrees ook voor de richting van supernova Camille Eurlings. Misschien komt het gevaar dan ook wel wel uit Limburg dat eindelijk wel eens bevrijd wil worden van de aanduiding `Limbabwe`.

De VVD vlijt zich uit angst voor de aantrekkelijkheden van Geert tegen zijn onbehaarde borst en dat zou ze niet moeten doen. Nu warlady Ayaan uit de polder is verdreven door de rechtshandige pantserwagen Rita, zouden de liberalen er goed aan doen schoon schip te maken. Weg met het rechtse vuil en voorwaarts met het liberalisme. Desnoods in een verbond met D66. Het hele rechtse contingent kan zich dan aansluiten bij Geert en moet daar vooral blijven. Mevrouw Van Ardenne heeft wel een beetje gelijk al begrijp ik niet goed waar zij zich als CDA-vrouw mee bemoeit. Ze zou zich beter eens kunnen richten op de totale onbewegelijkheid in haar eigen partij, dat lijkt me dodelijk saai en gevaarlijk.

O ja, en Léon de Winter´? Ja, eh, nou ja, die is óók erg´.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst 

Http://politiek.wordpress.com

Service

www.olmensezoo.be

www.chimpansee.homestead.com

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/03/20/leon-de-winter-en-andere-autismen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentPlaats een reactie

  1. Voorstel: We benoemen de chimpansees tot ere mensen en politici van conservatieve signatuur en andere koekenbakkers tot tja…Apen…Eerlijke ruil. Alhoewel..


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: