Dubbelspel (2!)

geheim.jpg

In de Tweede Kamer wordt vandaag op een dubbele manier dubbelspel gespeeld. Twee oppositiepartijen maken bezwaar tegen de dubbele nationaliteit van twee bestuurders. Twee oppositiepartijen maken bezwaar tegen de dubbele moraal rond de deelname aan de tweede Golfoorlog. Eigenlijk moet je zoiets herhalen voordat het doordringt.

Over die dubbele nationaliteit van twee bestuurders is niet zoveel te zeggen. Mij dunkt dat ze er in België al heel lang ervaring mee hebben. Bovendien is de dubbele nationaliteit ver in ons Koningshuis doorgedrongen, tot haast onzichtbare intrensikiteit. Wie dit blog volgt, weet dat ik niet zo bang ben voor de loyaliteit van beide bestuurders maar meer problemen zie in de betrouwbaarheid van die andere naties: Marokko en Turkije. Voor het overige geloof ik dat Aboutaleb en Albayrak prima bestuurders zullen zijn, in elk geval niet slechter dan de rest.

Een vraag is wel hoe je dit in de toekomst gaat oplossen als zich mogelijk minder scrupulevolle bestuurders gaan aandienen. Een regeling is goed maar ik vraag me echt af of daarvoor een motie van wantrouwen de meest geëigende weg is. Het lijkt me redelijk overtrokken en zelfs onbeschoft.

Dan is er de dubbele moraal die vriend Wilders zo graag hanteert want hij ziet niets in een onderzoek naar onze deelname aan de tweede Golfoorlog, de oorlog die Saddam van de troon stootte. Kortom, hij vindt niet dat het Nederlandse volk mag weten waarom we in ’s hemelsnaam aan die heilloze martelgang zijn begonnen. Rond deze oorlog heeft het kabimnet volop dubbelspel gespeeld en steeds met een gespleten tong gesproken. Uit de mond van Kamp en Balkenende kwamen in die tijd voortdurend adders en padden. Eerst ging het om de massavernietigingswapens maar die bleken er, zoals verwacht, niet te zijn.

Toen werd het verhaal nog onsmakelijker want we gingen een verschrikkelijke dictator verdrijven. Dat klonk als een ware kruistocht maar dan wel tegen een dictator die ons lange tijd goede diensten had bewezen. De dubbele moraal ten top.

Voor Wilders is zijn tegenzin des te gekker omdat die oorlog een repatriëring van Irakezen eerder tegenhoudt dan stimuleert. En hij wil zo graag van die mensen af! Wilders is dus ook zichzelf ontrouw. Verbaast me niks want onder dat enige blonde dosje gaat heel wat diep water verscholen.

Tenslotte is er het homohuwelijk dat vanavond ook in mijn gemeente ter discussie staat. Dat wil zeggen, de noodzaak om ambtenaren van de burgerlijke stand te verplichten zo’n huwelijk te sluiten. Ik vind dat een bizarre vraag. Kun je een politieman die principieel gelooft in de superioriteit van het blanke ras toestaan om niet in te grijpen als een Somalische familie in zijn gemeente wordt aangevallen door een bende Blood and Honour? Vrijwel niemand zal twijfelen over het antwoord maar als een ambtenaar van de burgerlijke stand met zijn geweten in conflict komt, dan liggen de zaken ineens anders.

Ambtenaren voeren de wet uit en daarmee punt. Wat minister Verdonk nooit goed had begrepen, is dat het aan de politieke verantwoordelijken is om van die wet af te wijken. Tenminste, als het nodig is. Bij een ambtenaar van de burgerlijke stand geldt nog iets anders. Het huwelijk is voor veel mensen zo niet de belangrijkste, dan toch één van de belangrijkste dagen in hun leven. Daarom kunnen zij, desgewenst, voor een bepaalde persoon kiezen om als ambtnaar van de burgerlijke stand op te treden. Ik zou dat recht veel meer accentueren. Laat mensen een ambtenaar kiezen. De kans dat deze weigert het huwelijk te sluiten, daalt dan tot vrijwel 0. Bovendien deelt hij of zij volop mee in het feestgedruis. Romantischer kan het toch niet worden. Meteen bij aanvang van het huwelijk al een triootje. Dat verdient iedereen  dubbel en dwars.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Service

www.verdec.com

www.nu.nl

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/03/01/dubbelspel-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentPlaats een reactie

 1. Hahaha.. Ja een trio zul je denk een gros van de samenleving blij maken.

  Wat betreft Geert Wilders, daar zul je het gros van de samenleving minder blij mee maken. Althans, mij maak je niet blij met een man als hij. Ik word doodziek van die man en alles wat ik van hem zie… irriteer ik mij aan en begin ik mij af te vragen, waar hij die klap van de molen op heeft gelopen. Laat alsjeblieft weinig mensen die klap van die bewuste molen krijgen, want dan zijn we ver van huis.

  Een mooi verhaal van meneer Balkenende vanmiddag (voorzover je dat mét kind kunt volgen). Alleen.. weinig concreets.. lijkt het wel.

  Ik hoop dat Wilders dit leest: “Hallo hersenloos stuk stront (of is dat te hard?), heb jij last van iemand met 2 paspoorten? Écht last? Zo ja; Zoek een psychiater, zo nee.. Laat et dan gaan. Want jonge jonge, wat doen we weer een moeite.”
  Het lijkt wel alsof ie Verdonk na probeert te apen. Veel stemmen behalen door te schreeuwen: “Moslims.. (@#%$@#^@$^=vul zelf maar in, het zijn zoveel dingen die hij zonder nadenken schreeuwt)” (nét als Rita deed). Om vervolgens te beginnen over een dubbele nationaliteit… húp een motie er tegenaan!!! En dan nog volhouden: “Ik heb niks op hun persoonlijk tegen!!” (maar wel op hun kleurtje Wilders?) of is dit dezelfde publiciteitsstunt als Rita? Of gewoon… naäperij? Ik weet het niet.. ik weet wel, dat hij aardig wat ‘kostbare’ tijd zal gaan kosten.

  Heerlijk hè? Die politieke onmenselijkheden hehe.Miranda, ik kan me je irritatie voorstellen maar een uitdrukking als “hersenloos stuk stront” heeft niet mijn voorkeur.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: