Verbeten

anatom2.jpg

De denkbeelden van Wilders zijn afschuwelijk en zijn woorden klinken nog erger. Dat moet ik eerst maar eens zeggen.  Pas daarna wil ik aan de maaltijd beginnen die zijn motie van gisteren vormt. 

Tja, Wilders en zijn aanhangsels keren zich in die motie tegen de dubbele nationaliteit van twee beoogde staatssecretarisssen. De één is van Turkse en de andere van Marokkaanse afkomst. Tegen dubbele moraal heeft Wilders overigens niets maar daar gaat het nu niet om.

Mag hij zich zorgen maken over die dubbele nationaliteit? Het antwoord is: “Ja”. Staatsrechtelijk gezien is er geen bezwaar te maken  tegen de indiening van zijn motie. Objectief gezien is het waar dat een dubbele nationaliteit de chantabiliteit van iemand vergroot. Inderdaad is Aboutaleb zodra hij Marokkaanse bodem betreedt volledig Marokkaans staatsburger met alle risico’s vandien. Ik moet Wilders, tot mijn grote spijt, gelijk geven. Daar schuilt een risico in en een afgelegde eed of belofte verandert daar niet zoveel aan.

Hier moeten we een scherpe scheiding maken met de intentie van de motie want die is ook meer dan duidelijk. De intentie is om elke, op z’n minst niet-westerse, immigrant te weerhouden om een kabinetsfunctie te aanvaarden. Daartegen zijn staatsrechtelijke en morele bezwaren in te brengen. Het optreden van de Partij voor de zogenaamde vrijheid is in deze context dan ook beneden alle peil.

Maar wel slim en dat was mevrouw Verbeet weer niet ook al is er op haar  moraliteit misschien niets aan te merken. Zij had wijzer gedaan door de PVV doodeenvoudig met motie en al ten onder te laten gaan. Extreem rechts, en dat is Wilders, is uiterst geraffineerd in het misbruik van democratische regels. Wie zijn verfoeilijke gedachtengoed wil bestrijden, moet daarmee rekening houden. Het heeft geen zin om een cordon sanitaire aan te leggen. Een voortdurende plaats in de hoek met ezelsoren op het hoofd helpt ook niet. Nee, het is de kunst om deze partij volledig serieus te nemen en nederlaag op nederlaag te laten lijden. Daarna sturen we Wilders met pek en veren overgoten naar zijn land van herkomst: niemandsland.

Laat maar komen met moties en amendementen. Ze zullen geen vruchten afwerpen. Laat de partij desnoods meedoen aan een kabinet. Voor de LPF was dat de doodsteek. Dat zal het voor de PVzV ook zo zijn.

De verontwaardiging van mevrouw Verbeet mag dan begrijpelijk zijn geweest, haar optreden was een tactische blunder van de bovenste plank. Elke keer als Wilders en zijn hyena’s zich in het beklaagdenbankje bevinden, winnen ze sympathie. Dat moet de kamervoorzitter met de steun van 141 parlementariërs zien te voorkomen. Wat minder verbeten mevrouw, dat siert ons allemaal!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/02/16/verbeten/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentPlaats een reactie

  1. Niemandsland? Is dat hoe ze limburg tegenwoordig noemen 🙂
    Laat ze inderdaad maar hun ware aard tonen.. Dan lost het probleem zich vanzelf op.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: