Ouverture

peter-rauh-aarde-gesternte.jpg

De afgelopen twee weken heb ik wat gepieremegoggeld in de duistere krochten van de rechts radicalen en ik werd er alsmaar somberder van. Vandaag keer ik terug onder de mensen. Dat daglicht ziet er echt heel wat prettiger uit dan een overmaat aan zwart. Het maakt niet uit of die kleur wordt veroorzaakt door de duisternis onder een capuchon of door de overhemden in de omgeving.

Het eerste wat opvalt bij het bovenkomen is een akkoord, een harmonisch akkoord in majeur. Bijna iedereen is blij en vrolijk, de kritiek is minimaal en het publiek staat nog net niet te juichen op de stoelen. Kabinet Balkenende IV gaat onder een goed gesternte aan zijn werk beginnen. Het klinkt echt allemaal heel anders dan een aantal jaren toen een ietwat stugge ex-professor met opzet de sociaaldemocratische voorman bij het oud vuil zette.

We hebben wat afgetobd met die man, zeg en de ellende is nog niet voorbij. De radiostilte over de leugenachtige  motieven voor het optreden in Irak voorspelt niet veel goeds. Hoe dan ook: Gazprom! Hef het glas en juich al was het alleen maar omdat Verdonk niet meer, hopelijk nooit meer, het pluche zal verwarmen. En dan Schiphol. Onze luchthaven is gered uit de klauwen van allerlei hatchfunds, beleggersclubs die bereid zijn een vliegtuig te laten neerstorten op de verkeerstoren als het rendement oplevert. Uitstekend. En Cerfontaine? Ja, die had misschien wat meer succes gehad als hij toegankelijker was geweest voor de pers. ’t Is maar goed dat hij op Schiphol altijd achter een kluisdeur zit.

Ik meen het, ik ben blij dat er een kabinet is dat een wat frissere wind over het Binnenhof kan doen waaien dan de oprispingen waaruit je niets anders kon opmaken dan “regel is regel”. De kapotte DVD is verdwenen. En dan nu (dat vreselijke woord) “de poppetjes”. Nou, dan hebben we natuurlijk Jan Peter, Wouter, André, Ahmed en dan …?

Niets is nog zeker maar de kans is groot dat de VVD-politicus en bestuurder die ik eerder aanhaalde een klein beetje gelijk krijgt. Binnen het CDA gaan stemmen op om ook uit de eigen partij minstens één Islamitische minister aan te stellen. Het zou dus best kunnen zijn dat er naast een minister van Marokkaanse afkomst ook een bestuurder komt met Turkse  of Bosnische wortels. Ik zou er niet van opkijken als het nog een vrouw is ook. Dat zou goed zijn want ik heb tot op heden weinig namen van vrouwen gehoord. Zonder hen kunnen we de wereld niet meer aan, tegenwoordig.

Voor mijn “relaties” van rechts zal het dan wel weer stoom afblazen zijn. Een reden tot nieuwe aanvallen op de elite van links en het landverraad van Bos. Ja zeker, in hun ogen is Wouter Bos een landverrader en zijn hun opgesloten “club”genoten krijgsgevangenen. Klaarblijkelijk is niet alleen voetbal oorlog. Ik hoop dat Jan Peters startsignaal deze keer een harmonische ouverture inluidt. Samen leven, samen werken, samenleving. Dat het slotakkoord maar oorstrelend mag aansluiten bij de ouverture!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Service

www.afa.nl

www.tweedekamer.nl

www.dbnl.org

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/02/08/ouverture/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: