Gazprom

nooiteenscheetlateninsm-kostuum1.jpg

Hare Majesteit is negen jaar ouder dan ik. Ze maakt ook onderdeel uit van een familie waarvan de wortels aanwijsbaar veel verder terug liggen dan van de mijne. Hoewel, vlak mijn familie niet uit. Ze zal dus ook wel veel meer ervaring en culturele bagage met zich meedragen dan ik. Mijn bereidheid om mij in dat opzicht haar onderdaan te noemen, staat buiten kijf.

Toch wil ik een dringend beroep op haar doen. Ik heb het gevoel dat zij een revolutionaire wending zou kunnen geven aan de westerse cultuur, zoals wijlen Prins Claus deed door zijn stropdas af te doen. Wie, van betekenis, wil er tegenwoordig nog een stropdas dragen? Stropdassen zijn voor het bovendrijvende schuim dat zich tooit met titels als “marketingmanager” of `salesdirector` dat mensen degradeert tot consumenten . Meestal jongetjes die ook voor hun “studie” al allerlei nodeloze rotzooi aan hun vriendjes wisten over te doen voor een veel te hoge vergoeding.  “Mannetjes in het streepjespak”, uitgerust met het duurste type mobieltje en stropdas. Zo saai mogelijk en geestelijk mijlenver verwijderd van het begrip `koninklijk`. Wie denkt dat ik stigmatiseer, is aan het demoniseren. Zo, dat waren voor de doelgroep, wel weer genoeg gewichtige woorden achter elkaar.

De revolutie die Hare Majesteit teweeg zou kunnen brengen, bestaat uit de toestemming om op koninklijke banketten en ontvangsten naar hartenlust te boeren en scheten te laten. Medisch is al lang vastgesteld dat zoiets heel gezond is voor het darmstelsel en we mogen elkaar op zo´n bijeenkomst toch eigenlijk alleen maar al het goede toewensen? Een scheet hoort dan ook niet meer gezien te worden als een teken van onbeschoftheid maar van vrijheid in verantwoordelijkheid. Zoiets zou ons Koninklijk Huis sieren.

Daarbij komt dat de darmgassen meestal mede worden opgebouwd als gevolg van stress. De ventilatie van het darmstelsel, of dat nu in de nok is of via de kruipruimte, beschermt ons dus tegen de gevolgen van stress zoals burn out, hart- of herseninfarct en noem maar op. Zelfs het toenemende verschijnsel van burenruzies, opgebouwd door innerlijke spanning,  kan worden tegengegaan door periodieke ontluchting.

De nieuwe cultuur kan ook gezien worden als promotie van gas, `gazprom` zal ik maar zeggen. Door afzuigkappen op te hangen in ontvangstruimten is het mogelijk biogassen op te vangen en deze af te voeren naar een bij huis opgestelde generator. Dat is beter dan ze af te leveren bij Essent-Nuon waar ze alleen maar bijdragen aan de verhoging van de bonussen van Michiel Boersma die zo´n chagrijnige kop heeft dat ik er spontaan van ga ontluchten. Ik blaas als het ware mijn kapitaal regelrecht zijn portemonnee binnen.

Biogas is een prima brandstof voor generatoren. Het bevrijdt ons ook van de noodzaak onze energie af te laten hangen van de nukken van Loekasjenko (Wit Rusland) of Poetin (anders gekleurd Rusland). In wezen zijn we op deze manier allemaal kleine gasdynamo´s zodat we minder gebruik hoeven te maken van fossiele brandstoffen. Zo halen we misschien nog de Kyoto-doelstellingen en het zou toch mooi zijn als dat allemaal de verdienste is van ons staatshoofd. Ik hef een glas bubbeltjeswijn (dat is beter voor de dynamo) en schreeuw uit volle borst `Gazprom`!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://politiek.wordpress.com

 Service

www.allergieplein.n

www.consumed.nl

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/02/04/gazprom/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: