Brokken

effibbird.jpg

Het kan Bonnie St.Clair niet schelen dat ze een IQ heeft van 56. Nou, daarmee bewijst ze het zelf, zou je zo zeggen maar helemaal eerlijk is dat niet. Wie een laag IQ heeft, zal nooit een hoog intelligente persoon na kunnen doen. Wie echter een hoog IQ heeft, kan best net doen of hij verschrikkelijk stom is. Misschien heeft onze Bonnie haar best wel gedaan. Dokter, o dokter…

Hoe dan ook, driekwart van onze bevolking is achterlijk, debiel, imbeciel of zelfs idioot. Dat heeft een onderzoek kortgeleden uitgewezen aangezien de grens van 90 niet of nauwelijks werd gehaald. Eénvijfde is begaafd tot redelijk intelligent en zit tussen de 90 en 110. Slechts één op de twintig mensen is echt intelligent en stijgt boven de 110 uit.

Het is een wonder dat er niet meer brokken worden gemaakt. Inmiddels is met dit onderzoek wel duidelijk geworden waarom we bureaucratie en regeltjes nodig hebben. Wie dom is, kan niet “schakelen” en zelf passende maatregelen bedenken op het moment dat het nodig is. Hij of zij zal een boek nodig hebben waarin staat wat er moet gebeuren. Als het boek er niet is, moet een chef uit zijn hoofd kunnen opdreunen wat de meest wenselijke handelwijze is. Het is niet anders en we zullen ermee moeten leren leven. Wie dom is, kan er ten slotte niets aan doen. Mij bekruipt overigens de angst dat juist domme mensen vragen om het afschaffen van regels. Zij begrijpen de noodzaak niet.

IQ kun je niet leren of uitbreiden. Je kunt het wel ontwikkelen maar nooit verder dan de persoonlijke bovengrens. Je kunt het ook ongebruikt laten. Het is als een auto met een tank die vol zit met zestig liter benzine. Zolang er niet wordt gereden, is het zinloos. Er zal ook nooit meer benzine in kunnen dan zestig liter.

Wat te doen? Voor alle duidelijkheid: bij mij is bij herhaling objectief vastgesteld dat ik ruimschoots tot de vijf procent behoor. Nu we weten hoe het met de nationale IQ staat, is er voldoende ruimte om aan de vijf procentsgroep meer invloed en macht te geven. Daaruit komen dan weer heel goede regels en voorschriften voort die door anderen kunnen worden uitgevoerd. Daarbij worden zij begeleid door de 20 procent die in staat is de regels en voorschriften min of meer te begrijpen en soms enigszins te interpreteren. De uitslag van het IQ onderzoek suggereert ook dat het goed zou zijn om slechts aan 25 procent van de bevolking het kiesrecht te geven. Laten we daar eens over praten met een aantal intelligente mensen.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Service

www.testmijniq.nl

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/01/29/brokken/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentPlaats een reactie

  1. Wel dat is wel een hele erg mooie bloemlezing van Plato’s Politeia en Max Webers Wirtschaft und Gesellschaft. ;)))))

    Er is één troost: Was intelligentie ook niet gerelateerd aan omgevingsbewustzijn? Zo komt alles weer mooi in een volledig subjectieve balans.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: