De waarschuwing

jihad.jpg

haganah.png

Het is bekend. Anoniempje heet Ariel Bruéns. De achternaam zegt me niets maar de voornaam doet me denken aan een Israëlische generaal die Beiroet vermorzelde. Alles de schuld natuurlijk van de Palestijnen en hun bondgenoten.

Nu komt een pijnlijk verhaal. Niemand zal zeggen, behalve wat malloten in Iran, dat de Joden niet hebben geleden. Ik zal nooit ontkennen dat de Shoa een beproeving van de ersgte soort is geweest. Ze heeft even zo goed wel geleid tot discutabele beslissingen. Plotseling kregen de Joden alle recht van de wereld te gaan wonen in een land dat al was bewoond.

Alleen de Britten probeerden die ontwikkeling tegen te gaan. Een paar jaar lang sloten zij zelfs Joodse emigranten in op het eiland Cyprus. Met antisemitisme had dat niets te maken. Op alle mogelijke manieren probeerden zij te voorkomen dat een Joodse tsunami in Palestina tot een drama zou leiden. Maar…de wereld kon het niet meer aanzien. Joden achter prikkeldraad was onbestaanbaar geworden. En daar gingen ze.

Nadat de Joodse verzetsbeweging, Haganah, nog wat Britse militairen had afgeslacht, besloot de VN tot de stichting van de Joodse staat hoewel daar van meet af aan bedenkingen tegen bestonden. Meteen al op de eerste dag van haar bestaan, barstte de oorlog uit. Een teken aan de wand: mene, mene, tekel ufarsin.

Het zou mooi zijn als er serieuze pogingen waren ondernomen om tot overeenstemming te komen maar dat is van beide kanten hardnekkig geweigerd. Zo ontstond de weerzin, een weerzin die zich in de moslimlanden uitstrekte tot het westen dat immers “haar Joodse probleem” in het Midden Oosten had “opgelost”.  De moslimwereld zag het afschuiven van eigen schuld door de westerse wereld als een schrikbarend staaltje van arrogantie. En dat was het ook.

Deze veenbrand gevoegd bij een sluimerende competitie tussen Islam en Christendom, een onbeschaamd uitbuiten van Arabische en Perzische oliebronnen en een onverhuld steunen van schandalige regimes, zoals het Saoedische koningshuis, hebben Al Quaida ontketend.

Natuurlijk, Al Quaida bestaat uit terroristen. Dat is zeker. Ik heb Ariel B. niet nodig om dat te kunnen zien. Ik wil alleen helemaal niet door hem gewaarschuwd worden. Oplossingen zijn er te over voor het probleem maar zijn gestook hoort daar niet bij.

Tot  sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Service

www.militair.net

www.vecip.com

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/01/23/de-waarschuwing/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 reactiesPlaats een reactie

 1. Hier moet ik toch een kanttekening bij maken! Al in 1917 hadden de Britten, met de Balfour-verklaring, hun steun gegeven voor de oprichting van een ‘nationaal tehuis voor het Joodse Volk’ in Palestina. Deze verklaring heeft als gevolg de oprichting van de staat Israël, oftewel, een nationaal tehuis voor het Joodse volk

 2. Dat is mooi maar de Britten zouden geen Britten zijn geweest als ze niet na 1945 er andere gedachten op na hielden. Natuurlijk, zo’n Balfourverklaring was mooi…zolang je de hele zaak kon regisseren. Maar die georganiseerde chaos die tijdens de Exodus na WOII uitbrak, dat was andere koek!

 3. Dat is ook waar, maar de Britten hebben er toch voor gezorgd dat Palestina opeens Israël werd. Voor WO II, tot er net voor, was er al sprake van een enorme exodus, naar Palestina (door de stellingen uit het oude testament en het zionisme), maar vooral naar Amerika. Ook nu nog wonen er meer joden in Amerika dan in Israël. Alleen door de belofte van de Britten zijn er zoveel joden naar Palestina gekomen, ze dachten immers dat daar een plaats voor hen was, dat ze daar beschermd zouden worden. Hebben de Britten zich ergens bedacht? Ach, dat is misschien maar gissen, je mag natuurlijk niet vergeten dat er ook al genoeg problemen waren in het Midden-Oosten, alleen was de woede dan gericht tegen andere bezetters, de Fransen, en alweer de Britten.

  Dus dat hele fiasco in de kampen op Cyprus, misschien hadden de Britten toen al door de Palestijnen het niet zouden pikken, als ze al hun land pikten om te geven aan de joden van Europa.
  En aan de andere kant moet ik ook nog opmerken dat het antisemitisme niet beperkt is tot nazi-Duitsland, in die periode was er ongeveer in heel Europa een antisemitisch klimaat, er is geen enkele reden om te geloven dat dat niet zo was in Groot Brittanie.

  Ik blijf erbij, zonder de belofte van Balfour zouden er heel wat dingen niet gebeurd zijn, maar dat blijft natuurlijk bij gissen!

 4. De problemen waren nog versterkt door het optreden van Lawrence of Arabia want geen van beide landen wilden de Arabieren echt ze3lf de touwtjes in handen geven. Het Arabische gebied was een machtsvacuüm na de ineenstroting van het Osmaanse rijk.
  Duitsland heeft de naam maar nergens was het antisemitisme in West-Europa zo venijnig en smerig als in Frankrijk!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: