Monsters

40276.jpg

Saddam Hoessein heeft talloze mensen leed bereokkend. Gemarteld, afgetuigd, vermoord en verkracht. Zijn zoons hadden onbegrensde mogelijkheden om aan hun meest bizarre en perverse behoeften ruimte te geven. Een geur van walging omgeeft het regiem van de dictator.

Tijdens mijn winterslaap is hij opgehangen en dat ging nog niet eens erg netjes ook. Dat is altijd zo. Je bent er even niet en de wereld doet dingen die niet door de beugel kunnen. In de Volkskrant kwam de gevluchte Irakees Sabiri aan het woord. Hij kon maar niet begrijpen waarom in het westen zoveel weerzin bestond tegen de manier waarop Saddam is opgehangen. De man was toch een monster?

Dat is een simplistisch wereldbeeld. Toen ik soldaat was, had ik een kamergenoot die Herman heette en hij predikte het Hermanisme. Je zou de hele wereld in tweeen moeten splijten. Op de ene helft zouden de goede mnesen mogen wonen, op de andere helft de slechte. Zo simpel liggen de zaken voor Sabiri ook. Ruim alle monsters op en je hebt een ideale wereld.

Het is zo jammer dat Sabiri het monster in zichzelf nog niet eens heeft ontdekt. Elk mens draagt een monster in zich. Het is maar de vraag wanneer het vrij komt. De ophanging van Saddam Hoessein heeft tal van monsters ontketend. Wraak, moord en doodslag borrelen opnieuw op. Met zijn executie heeft de haat opnieuw gewonnen. Dat is precies de reden waarom de doodstraf de strop verdient.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

 Service www.cijfers.net

Advertenties
Published in: on 8 januari 2007 at 9:43  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/01/08/monsters/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: