Bleke Bet

zonsopkomst.jpg

Bleke Bet, dat is de sfeer die veel mensen ervaren als zij januari doorworstelen. De maand schijnt voor velen niets aantrekkelijks te hebben. Koud, kil, gedoofde feesten, kaarsen afgebrand en afgeladen met goede voornemens waarvan de meesten zich afvragen of ze wel zo goed zijn. Zelfkastijding lijkt altijd nog een deugd te zijn.

Dat wil overigens niet zeggen dat er in januari geen gelegenheid is voor een feest. Drie Koningen ( 6 januari) wordt om te beginnen meestal over het hoofd gezien. Daar komt bij dat we in december kennelijk maar al te graag afscheid nemen van de sores van het oude jaar. Het valt heel wat minder gemakkelijk om de kansen van het nieuwe jaar te verwelkomen. Daarvoor geeft januari nu juist alle ruimte. Een snelweg op zondagochtend tegen zonsopkomst.

Kost mij dat dan geen moeite? Natuurlijk wel. De bleekte van januari gaat aan mij niet onopgemerkt voorbij. Juist daarom probeer ik de warnte in mijzelf te zoeken, mijn eigen passie en mijn enthousiasme en gedrevenheid. Het zou mij een lief ding waard zijn als zovele anderen niet voortdurend proberen mij de depressie in te trappen met hun naargeestige verhalen over deze maand.

Maar goed, ik hoef niet op skivakantie en dat geeft mij al weer een heel prettig gevoel. Ik moet er niet aan denken al weer vakantie te hebben, weer te niksen en na afloop weer op te zien tegen het nieuwe begin. Zo begint elke maand met januari. 

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://politiek.wordpress.com

Advertenties
Published in: on 8 januari 2007 at 10:12  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2007/01/08/bleke-bet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: