Dialoog

rscn3030.jpg

Voor mij op mij bureau zit kabouter Plop. Hij zit daar al jaar en dag, in de hoop dat ik hem niet van zijn comfortabele plek afgooi. Naast hem zit een scarabee die maar niet dichter bij de kabouter komt. Ik denk dat Plop dat helemaal niet erg vindt. Hij denkt dat scarabeeën vies zijn. Raar eigenlijk want de Egyptenaren beschouwden die beestjes als heilig en nog steeds hebben ze de reputatie geluk te brengen.

Ja, dit is een soort dialoog want ook al zeggen Plop en de scarabee geen woord, zij spreken toch tegen me. Het is alsof ze me iets willen vertellen. Over de vele uren die ik achter dit megabureau doorbreng en waar zich de rotzooi voor Kertsmis weer begint op te stapelen. Over de vele uren dat ze er alleen zijn en waarin ik maar denk dat ze even doodstil zitten als nu. Maar ik weet dat niet.

Ik weet niets over het gedrag van beide kamergenoten als ik er niet bij ben. Zoiets moet minister Kamp gedacht hebben toen hij Harry van Bommel toebeet dat hij maar eens in Afghanistan moest gaan kijken. Waarom zou Van Bomml dat eigenlijk doen? De parlementarièr heeft al lang door dat Kamp aan een vorm van pedologisch autisme lijdt die tot naíveteit van de ergste soort voert. Kamp zet nog steeds zijn speelgoedautootjes elke avond op zijn beddekussen en voor het slapen gaan fluistert hij dat ze voor veiligheid moeten zorgen. Zelfs ´s zomers als het in de kamer wipt van de muggen, slaapt hij daardoor als een roos.

Het probleem met Kamp is dat hij in ieder mens een soort Achterhoeker ziet. De Taliban zijn in zijn opgen niet anders dan een vervelende bende die huishoudt in het land van krentenwegge (Twente) en Midwinterhoorblazen. Een beetje veldwachter wordt die boeven wel de baas. Kamp gaat die mensen daar echt helpen met..Ja kom nou, eerst moeten we de boeven vangen. Nog even schieten dus. Nederland schiet zich een weg naar de vrede.

Hoe komt het toch dat ik van zo´n vredig beeld van Plop en een scarabee uitkom bij  `Mijn Kamp`in Afghanistan?

Tot sterkte,

 Kaj Elhorst

https://politiek.wordpress.com

Published in: on 19 december 2006 at 8:52  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/12/19/dialoog/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: