Talent

Vrouwen kiezen meer voor hun gezin en minder voor een carrière. En wat zou dat? De ware emancipatie zit in de keuzevrijheid van de vrouw. Als zij voor haar kinderen wil zorgen, dan is daar niets mis mee. Wie haar daar vanaf wil houden is misdadig bezig, dictatoriaal, antidemocratisch en non-emancipatoir.

Weggegooid talent! Wat een onbegrip en nonsens. Alsof voor het opvoeden van een kind alleen maar zeugende vaardigheden nodig zijn! Een moeder met grote talenten kan die overdragen op haar kinderen, jongens en meisjes. Zij draagt daardoor soms méér bij aan de ontwikkeling van mensen dan de vrouwelijke directeur van een internetbedrijf.

Dat geldt zeker als zij heeft gestudeerd. De brede visie op de samenleving, die zij daardoor hoort te krijgen, is een belangrijk winstpunt bij de opvoeding. Kinderen met een breed inzicht worden de groothartigen van de toekomst. Een vrouw die haar grote talenten gebruikt voor de opvoedig van haar kinderen, bewijst de samenleving een belangrijke dienst. Opvoeding lijkt wel eens beschouwd te worden als een bijzaak terwijl het de belangrijkste verantwoordelijkheid van ouders hoort te zijn.

Al sinds jaar en dag probeer ik de emancipatie van man en vrouw tot dagelijkse werkelijkheid te maken. Ik laat de hond uit, help bij het afwassen, kook soms, ruim de rotzooi van tijd tot tijd op, zet de vuilnisbak buiten en haal hem weer binnen en geef de katten te eten. En ja, ik praat van tijd tot tijd met mijn kinderen, mijn vrouw, de hond en de poezen.

Mijn vrouw ontwikkelt voortdurend haar intellectuele capaciteiten en heeft steeds de mogelijkheid om haar kansen te grijpen. In hoeverre zij dat doet, dat is haar eigen keuze. Een keuze die ik wel kan ondersteunen maar niet opdringen.

Ik geniet van intelligente vrouwen, zelfs als ze hebben gestudeerd en daarvan blijk geven. In tegenstelling tot een groot deel van mijn seksgenoten die, volgens geruchten, het liefst met een domme `babe` te maken hebben. Ik houd van sprankeling en intelligentie bij een vrouw. Dat geeft me een kick. Die sprankeling kan verloren gaan bij een al te zwaar aangezette emancipatielast.

Laat de vrouwen toch eens met rust en geef ze de kans hun eigen keuzen te maken! Houd eens op met dat man-vrouwgezeik! We worden er allemaal beter van.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://politiek.wordpress.com

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/12/14/talent-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: