Rita wordt uitgezet

Er is een nieuwe ster aan het firmament, en wel in de Tweede Kamer. Sinds de platvloersheid van de Gouden Kooi bestreden moest worden, stijgt de ster van Jeroen Dijsselbloem.

Nu heb ik met dit PvdA-Kamerlid uiterst kort maar wel inhoudelijk gesproken en hij leek mij een oprecht sociaal voelend en bevlogen politicus. Niet voor niets was hij degene die de tweede motie tegen Rita Verdonk indiende. Ook dat deed hij met parlementaire verve.

Wat mij vooral trof was de vasthoudendheid van de Kamermeerderheid. We hebben daar de laatste jaren erg weinig van gezien maar ik hoop dat de wind uit die hoek blijft waaien. Een parlement dat bereid is zijn tanden te laten zien en dat geen genoegen neemt met de sorrycultuur van ministers die aan het pluche gesmolten lijken te zitten.

Natuurlijk probeert Rita Pantserwagen ook nu nog haar positie te redden. Zij kan het kabinet ervan overtuigen dat het nieuwe parlement met een nieuw kabinet moet bekvechten over nieuw beleid. Dat kan het standpunt zijn van de dames en heren van het “Befehl ist Befehl” kabinet. In dat geval richt ik een dringend verzoek aan de heer Berlijn om de democratie te herstellen.

Al hoewel…zal Dick zich dan niet ontplooien als de Nederlandse variant van Pinochet?  Sluit hij dan een verbond met Wilders? Nog veel meer “Befehl ist Befehl”? Dijsselbloem als vallende ster? Zal de as van de generaal dan uiteindelijk over de Noordzee worden uitgestrooid om aan grafschennis te ontkomen?

Eerlijk gezegd denk ik dat het parlement de enige juiste weg heeft gekozen en het kabinet zal eieren voor zijn geld kiezen en Rita uitzetten, net als de radio of tv. Dat geluid hebben we nu wel genoeg gehoord. De ster van Jeroen blijft stijgen en misschien staat hij rond Kerstmis even stil. En Dick Berlijn? Die moet zich concentreren op noordwestelijk Pakistan waar een nieuw Al Quaidatalibangezwel aan het groeien is. Lijkt me beter dan het Binnenhof.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/12/13/rita-wordt-uitgezet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: