Moed

Vandaag was ik getuige van een bijeenkomst rond Spoor 11. Spoor 11 is de naam van de organisatie die mensen helpt met een mijlenverre afstand tot de arbeidsmarkt. Misschien wel tot de hele mensheid. Het gaat om mensen met zware psychische problemen, drugs- en drankverslaving en soms méér dan één probleem tegelijk.

Nog niet zolang geleden hoorde ik de directeur van een “Sociale Werkplaats” zeggen dat dit de mensen zijn waarmee de samenleving liever niet wordt geconfronteerd. De dropouts, de loosers en mislukkelingen. Hij zei dat vol frustratie want het zijn de vooroordelen waartegen ook hij moet vechten.

De bijeenkomst was door Spoor 11 georganiseerd om werkgevers kennis te laten maken met de voordelen van een “Spoor Elfist” als medewerker. De helft van de genodigden kwam niet opdagen maar de overigen luisterden aandachtig. Eerst gaven Spoor Elf en een reïntegratiebureau een presentatie en toen kwam het pièce de résistance. Eén van de “loosers”presenteerde zichzelf als mogelijke werknemer. Hij deed dat open, eerlijk en compleet. 

De reacties van de werkgevers over deze bijeenkomst waren positief. Zij waren over het algemeen best bereid om zo’n  Elfist” in dienst te nemen, vooral vanwege de grote gemotiveerdheid.

En zo was het, wat mij betreft. Wie in staat is zijn persoonlijke dieptepunt te presenteren om op die manier werk te verwerven, die zou eigenlijk een lintje voor betoonde moed moeten krijgen. Ten overstaan van een vreemd gezelschap jezelf te kijk zetten als “zo’n gek”, dat is dapper. Gefeliciteerd zou ik zeggen. Die jongen gaat het nog ver schoppen!

Eén ding moet mij wel van het hart: kunnen we die naam Spoor 11 niet veranderen in een naam die wat minder grievend is? 

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/12/13/moed-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: