Tweehonderd

Gisteren was het zover. Ik had tweehonderd stukken op deze weblog staan. Tweehonderd in een half jaar tijd, dat is ruim één stuk per dag. Trek de zomervakantie eraf en je komt op anderhalf tot twee als dagelijks gemiddelde. Dat is veel.

Geeft het een opgelucht gevoel? Al die pakken van mijn hart, allemaal weggeschreven? Eigenlijk niet, ik voel me meer als een rivier waar elke dag steeds maar weer nieuw water door stroomt. Soms is het ook hetzelfde water, denk ik: damp-condens-neerslag-smelting-water-damp enzovoorts. Misschien is het allemaal wel één grote cirkelredenering.

Wat is er allemaal tweehonderd? Heel veel. Tweehonderd jaar geleden kwam ons hernieuwde Koninkrijk tot stand ook al zat er toen een tot Fransoos genationaliseerde Italiaan  op de troon: Lodewijk Napoleon. Tweehonderd jaar geleden begon Minister Gogel met zijn belastingwetten. Misschien dat toen de uitdrukking “goochelen met getallen” is uitgevonden.  Tweehonderd mensen zijn  door de Mechelse binnenstad getrokken om te protesteren tegen het parkeerbeleid. In Brummen zijn twee onderd zieke bomen. In het St.Radboudziekenhuis gingen tweehonderd banen verloren. Werken er zoveel mensen in één ziekenhuis dat er zo maar tweehonderd gemist kunnen worden?

Wat nou tweehonderd! Vandaag beginnen we met tweehonderdenéén en morgen zijn we die tweehonderd al lang weer vergeten. Het is net zoiets als op één na de beste burgemeester van de wereld worden. Het waait weg met de eerste de beste Sinterklaasstorm. Sorry Job.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://’politiek.wordpress.com

Advertenties
Published in: on 5 december 2006 at 8:11  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/12/05/tweehonderd/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: