Venezuela libre!

Viva Chávez! Nou dat zit nog. Natuurlijk is het altijd mooi als een tegenstander van Bush ergens de overwinning behaalt en toch … Ik heb mijn bedenkingen bij Chávez.

Dat Venezuela nu wel eens af wil van de bemoeizucht van de VS is me volkomen duidelijk. Wie zou dat niet willen? Dat Chávez een goede prijs voor zijn olie wil, siert hem. Ik zet vraagtekens bij de besteding van die inkomsten. Als de president uitsluitend geld wil uitgeven aan sociale zorg en onderwijs, dan helpt hij het land inderdaad naar de knoppen.

Voor onderwijs is nog iets te zeggen maar zorg, dat is een bodemloos vat en het rendeert op geen enkele economische wijze. Het is jammer maar het land zal toch echt moeten investeren in productiemiddelen. Weggeven aan de armen, dat is te simpel.

Nu heb ik het idee dat Chávez helemaal niet zo gek is als hij in het westen wordt voorgesteld. Ik heb zo maar het gevoel dat hij ontzettend goed weet wat hij doet. Aan de andere kant krijg ik bij hem het gevoel te maken te hebben met een wilde gaucho die zijn vrienden koopt. Een van God gezondene die het volk komt voeden en daarom wordt aanbeden. Zijn pad wordt door zijn onderdanen bekleed met cocabladeren.

Naast eten geeft hij de mensen een nationaal gevoel van waardigheid. Dat is wat de Venezolanen nodig hebben en zij niet alleen. Ze zijn te lang gekoeionneerd door de big brother in het Noorden. Het is jammer als signor Chávez  niet verder komt dan dat. Venezuela libre? Hij zou het land ver kunnen brengen maar als hij Fidel als bondgenoot blijft zien, zal zijn glans verdwijnen. In Cuba is die van Fidel al lang aangevreten.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Advertenties
Published in: on 4 december 2006 at 7:14  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/12/04/venezuela-libre/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: