Generaal Pardon

Generaal Pardon, is dat een generaal die elke keer “pardon” zegt als hij een stad in elkaar heeft gegooid? Dat zou eigenlijk op z’n minst wel moeten!

In Nederland bedoelen we er een regeling mee waarmee mensen die we al jarenlang onderdak bieden, beloven dat ze mogen blijven. Een pardon is de vertaling van “vergiffenis”. De vraag is wie precies het “pardon” moet toekennen. De “illegalen” of het Nederlandse volk want dat laatste, niet gek voor het Nederlandse volk, heeft ook boter op zijn hoofd.

Lovely Rita staat nu voor de keuze de wens van de Tweede Kamer uit te voeren of niet. VVD en CDA zijn tegen en vooral dat laatste is vreemd. Juist in christelijke kringen gold toch altijd “beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”? De bekering van de zondaar, in dit geval Maxim Verhagen. Juist om die reden had ook de SGP moeten meestemmen met de motie Bos. Juist nu Kerstmis in aankomst is, zou het alle Christenen van dit land sieren om zich het genoemde motto ter harte te nemen. Voor Maxim betekent het misschien 40 wees-gegroetjes of vijf keer op zijn knieën de trap op en af maar dan is het leed ook geschied.

Diep in mij schuilt een duveltje dat hoopt dat Rita de motie naast zich neer zal leggen. In dat geval staat de Kamer nog maar één weg open: de minister wegsturen. Lees nog een keer: de minister wegsturen. Niets zou grappiger zijn. Geen schoner vermaak dan leedvermaak. Ik weet het, het rijmt niet met mijn eerdere column “Boze”. Tja…

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Advertenties
Published in: on 1 december 2006 at 8:09  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/12/01/generaal-pardon/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentPlaats een reactie

  1. Ook journalisten zijn soms net mensen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: